SiolNET. Digisvet Novice
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ne dogaja se samo na londonskih letališčih

Drona zmotila promet na enajstem največjem letališču ZDA

0,54

termometer

letališče Newark Liberty
Letališče Newark Liberty pri velemestu Newark v ameriški zvezni državi New Jersey ima okoli 20 milijonov potnikov letno in je tako 11. največje v državi. Foto: Reuters

Ko sta pilota manjših letal pri pristanku na bližnje zasebno letališče Teterboro zaznala dron na komaj desetih metrih razdalje, so oblasti za nekaj časa zaprla veliko mednarodno letališče Newark.

Dron so zaznali na dobrih tisoč metrih višine nad mestom Teterboro v zvezni državi, zato so preventivno zadržali vse polete, ki so bili namenjeni na bližnje letališče Newark Liberty. Ker dronov po tem niso več zaznali, so letališče znova odprli, a je zaradi gostote prometa trajalo še nekaj časa, da so odpravili vse zadržane in zaostale polete, so sporočili iz ameriškega zveznega urada za letalski promet.

helikopter heliport letališče UKC vojska Novice Incidenti z droni tudi v Sloveniji: policija že ima dve dronski puški Droni Novice Slovencu grozi zapor, v Avstriji z dronom ogrožal helikopter droni Novice Ljudje z droni raje letijo na črno, da se izognejo stroškom

Letališče Newark Liberty pri velemestu Newark v ameriški zvezni državi New Jersey ima okoli 20 milijonov potnikov letno tudi zaradi bližine mesta New York, ki ima na območju mesta še letališči John F. Kennedy in La Guardia.

Droni londonsko letališče blokirali za kar tri dni

Pripetljaj v Newarku je bil bistveno manjši kot tisti z droni na londonskem letališču Gatwick, ko so bili od 19. do 21. decembra prisiljeni odpovedati več sto poletov. Izpad je prizadel okoli 140 tisoč potnikov, še danes pa se ne ve, kdo je odgovoren za to motnjo. Britanska policija je sicer aretirala dve osebi, a so ju kmalu za tem izpustili brez obtožb.

Gatwick. Letališče. Novice Po težavah z droni londonsko letališče znova odprto

Tudi na največjem londonskem letališču Heathrow so se pred kratkim spopadali z nadležnimi droni, a je tam zračni promet trpel samo eno uro.

Heathrow Novice Letališči Heathrow in Gatwick vlagata v zaščito pred droni

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin