SiolNET. Novice Svet
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letališči Heathrow in Gatwick vlagata v zaščito pred droni

0,06

termometer

Heathrow
Foto: Reuters

Največji britanski letališči Heathrow in Gatwick vlagata v tehnologijo za zaščito pred droni. Na Gatwicku, kjer so morali decembra zaradi preletov dronov prizemljiti vsa letala, so v tehnologijo vložili "več milijonov funtov". Na Heathrowu o rešitvah še razmišljajo.

Gatwicku je potem, ko so morali zaradi preletov neznanih dronov 20. decembra ustaviti promet, na pomoč priskočila vojska. Z vojaško opremo se je letališče izognilo težavam v času praznikov, kmalu zatem pa isto tehnologijo kupilo še samo.

"Več milijonov funtov smo vložili v nakup opreme in tehnologije, ki jo je čez božič uporabila vojska," je povedal tiskovni predstavnik letališča. Podrobnosti ni želel razkriti.

s Novice Policija izpustila par, ki so ga sumili povzročitve incidentov z droni

Največje britansko letališče Heathrow medtem o tovrstni tehnologiji šele razmišlja. "Varnost naših potnikov in kolegov ostaja naša glavna prioriteta. V sodelovanju z oblastmi, vključno s policijo, nenehno iščemo najboljše tehnologije za obrambo pred grožnjo dronov," so sporočili.

Gatwick. Letališče. Novice Po težavah z droni londonsko letališče znova odprto

Britanska policija je v zvezi z nezakonito uporabo dronov okoli Gatwicka po incidentu pridržala dve osebi, a ju kmalu izpustila na prostost brez obtožnice. Uporabo dronov je sicer policija označila za namerno oviranje varnosti letalskega prometa, a ocenila, da ni znakov, zaradi katerih bi to lahko označili za terorizem.

droni Novice Ljudje z droni raje letijo na črno, da se izognejo stroškom Policijski dron Novice Z droni v zapore tihotapili droge

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin