SiolNET. Novice Svet
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija izpustila par, ki so ga sumili povzročitve incidentov z droni

0,80

termometer

Britanska policija je po opravljenih zaslišanjih par, ki je bil aretiran v povezavi s preleti dronov na londonskem letališču Gatwick, danes izpustila na prostost brez obtožb. "Zadovoljen sem, da nista več osumljenca," je dejal višji policijski inšpektor v Sussexu Jason Tingley.

Britanska policija je v zvezi z nezakonito uporabo dronov v petek pridržala dve osebi. Šlo je za 47-letnega moškega in 54-letno žensko, ki prihajata iz kraja Crawley blizu letališča.

Danes pa so ju izpustili brez obtožb, navaja britanski BBC. "Obe osebi sta v celoti sodelovali v naši preiskavi in zadovoljen sem, da nista več osumljenca v primeru incidentov z droni na letališču Gatwick," je dejal Tingley.

Gatwick. Letališče. Novice Po težavah z droni londonsko letališče znova odprto

Preiskava se nadaljuje v več različnih smereh

"Naša preiskava se nadaljuje z namenom najti odgovorne za napade z droni," je nadaljeval in dodal, da preiskujejo v več različnih smereh.

Promet na enem od najprometnejših letališč na Otoku so ustavili v sredo zvečer, potem ko so se pojavila poročila o dveh dronih nad pristajalno stezo. V četrtek je nato letališče ostalo skoraj ves dan zaprto, v petek pa je bilo večinoma odprto, vendar promet zaradi številnih odpovedi še ni mogel v celoti steči normalno. V soboto so se razmere normalizirale.

Gatwick Novice Zaradi dronov še vedno ustavljen promet na londonskem letališču

Prizadetih je bilo več kot 140 tisoč potnikov

V času, ko je bilo letališče zaprto, so zabeležili kakih 40 poročil o dronih. Prizadetih je bilo več kot 140 tisoč potnikov, odpovedanih pa več sto poletov.

V Veliki Britaniji je od konca julija prepovedano upravljanje dronov v krogu enega kilometra od letališča. Za ogrožanje varnosti letal z dronom je predvidena do petletna zaporna kazen.

Gatwick Novice Zaradi povzročitve letalskega kaosa aretirali moškega in žensko #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin