Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2018,
10.35

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

7

Natisni članek

stavka promet promet

Sreda, 14. 2. 2018, 10.35

6 let, 2 meseca

250 avtobusov na poti v Ljubljano, kje bodo parkirali? #stavka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

7

Po navedbah predstavnikov Sindikata vzgoje, izobraževanja in znanosti Slovenije (Sviz) bo danes v Ljubljano prispelo 15 tisoč ljudi. Mestna občina Ljubljana mora zato najti parkirno mesto za več kot 250 avtobusov. Po 10. uri, ko se bodo začeli stavkajoči zbirati, lahko upravičeno pričakujemo popoln prometni kolaps.

Parkirišče je od devete ure že rezervirano za avtobuse SVIZ. Nezadovoljni občani, ki želijo z otroki obiskati park, nimajo kje parkirati. | Foto: Veronika Lavrenčič Parkirišče je od devete ure že rezervirano za avtobuse SVIZ. Nezadovoljni občani, ki želijo z otroki obiskati park, nimajo kje parkirati. Foto: Veronika Lavrenčič

Parkirišče v Tivoliju zaprto že od devete ure

Pri mestni občini Ljubljana so se pripravili na prihod več kot 250 avtobusov. Za avtobuse, ki bodo pripeljali stavkajoče, so organizirali poseben režim parkiranja. Parkirišče Tivoli je za obiskovalce zaprto že od devete ure, saj redarji že od takrat pričakujejo prihod prvih avtobusov.

Organizirano je tudi parkiranje avtobusov na rumenih pasovih na Barjanski cesti med Ziherlovo in Gradaško ulico, na Dunajski cesti med Samovo in Livarsko ulico in na Celovški cesti med ulico Na jami in vhodom v Tivoli.

Parkiranje avtobusov bo mogoče tudi na parkirišču P+R ŠRC Stožice (potniki bodo ob prihodu lahko izstopili na Vilharjevi in Železni cesti).

Lokacije, kjer bodo avtobusi lahko parkirani na rumenem pasu. | Foto: Lokacije, kjer bodo avtobusi lahko parkirani na rumenem pasu.


Preberite še:

Vrhunec stavkovnega vala, v središče Ljubljane 15 tisoč ljudi

Kam z otroki na dan stavke #video

Stavkajoči: Vlada, vzemite nas resno #foto #video

Cerar: To je nerazumno in pretirano #foto #video


Nezadovoljstvo občanov z vsako minuto večje

Ker v Tivoliju občani ne morejo parkirati, v bližini pa prostih parkirišč preprosto ni, občani jezno spremljajo potek stavke. Babice in dedki ter starši, ki so si morali za stavko vzeti dopust, prostega dne ne morejo preživeti z otroki v parku, saj je po njihovih besedah parkiranje nemogoče. Promet okoli lokacij, kjer bodo parkirani avtobusi, pa je z vsako uro bolj obremenjeno.

Na Molu so ob tem pojasnili, da spoštujejo pravico do stavke zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih, hkrati pa so poudarili, da bodo v javnih vrtcih in osnovnih šolah na območju mestne občine tudi na dan stavke zagotovili vse pogoje varnega bivanja, vključno z organizacijo prehrane in prevozov. Tudi šole in zavodi za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami bodo zagotovili celodnevno varstvo in oskrbo otrok, so navedli.

Ne spreglejte