SiolNET. Avtomoto Novice
7,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Popolna norost: smrtno nevarna vožnja na slovenski cesti #video

7,13

termometer

Uporabnik Facebooka je objavil posnetek voznika, ki je včeraj v popoldanskih urah po vijugasti lokalni cesti v občini Makole vozil vzvratno. Kazen za takšno početje znaša 300 evrov. 

Dars Avtomoto "Tole bi spadalo v rubriko Saj ni res, pa je ..." #video

Nevarno vožnjo je včeraj v popoldanskih urah objavil uporabnik Facebooka. Voznik sivega renaulta clia je namreč po lokalni cesti v občini Makole vozil v vzvratni smeri. Ni jasno, zakaj je tako vozil, je pa dejstvo, da je tovrstno početje na cesti izjemno nevarno. 

Kot nam je pojasnil avtor posnetka, se je za njim tako vozil približno štiri kilometre. 

S tem početjem bi si prislužil še tri kazenske točke

Po zakonu o pravilih cestnega prometa je vzvratna vožnja dovoljena le na kratki razdalji in samo v primeru, če voznik vozi po desni strani desnega smernega vozišča glede na položaj vozila. Kadar voznik vozi vzvratno, mora vozilo ustaviti, ko mu po istem smernem vozišču pripelje nasproti drugo vozilo. Zakon še veleva, da morajo biti med takšno vožnjo na vozilu vklopljene varnostne utripalke. 

Vožnja po cesti, kot je to storil voznik na posnetku, pa je prepovedana, kadar voznik s tako vožnjo ogroža druge udeležence cestnega prometa, zlasti na nepreglednem ali zoženem delu ceste ali na delu ceste, kjer je prepovedana ustavitev. Voznik v Makolah bi si za takšno vožnjo prislužil kazensko globo 300 evrov in tri kazenske točke.

nesreča primorska avtocesta Novice Huda nesreča migrantov na primorski avtocesti: dva mrtva #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin