Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2018,
4.05

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Hyundai i20 hyundai

Sreda, 19. 9. 2018, 4.05

5 let, 7 mesecev

Slovenska predstavitev: hyundai i20

Vse prevečkrat spregledan korejski malček #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Hyundai je prenovil drugi prodajno najuspešnejši model, ki je v Sloveniji doslej našel več kot pet tisoč kupcev. Poleg novega videza stavi še na novi trivaljni motor, sedemstopenjski samodejni menjalnik in večjo izbiro elementov po osebni izbiri. Ker povpraševanja za trivratno različico ni bilo, je s prenovo na voljo le petvratna izvedenka, cene pa se začnejo pri 11 tisoč evrih.

Hyundai i20 | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Spremembe videza mu ustrezajo

Na današnji slovenski predstavitvi novega hyundai i20 smo večkrat slišali, da mu novi videz izjemno pristoji. Morda smo v zadnjih letih tega navajeni in s prenovami ne pričakujemo velikih oblikovnih sprememb, toda Hyundai je tokrat storil korak naprej.

Oblikovna prenova je zajela sprednji del, ki ima vgrajeno zdaj že prepoznavno kaskadno masko z vsadki s tridimenzionalnim učinkom. Bolj opazne novosti so zadaj, kjer zdaj domuje nov, bolj športen odbijač s temnim vložkom in spremenjenimi zadnjimi žarometi. V prtljažna vrata se je preselila registrska tablica, za minimalističnem videz pa poskrbita skrita vzvratna kamera in vratna kljuka.

Avtomoto Prenovljeni hyundai i20 maha v slovo dizlom #foto
Ženeva novosti
Avtomoto Hyundai z novostjo, Norvežani so jo razgrabili
Hyundai santa fe
Avtomoto To je novi hyundai santa fe #foto
Vsi asistenčni sistemi združeni pod oznako SmartSense

Kot se za predvsem mestni avtomobil segmenta B spodobi, je i20 opremljen s sistemom za preprečevanje naleta. Nabor dopolnjujejo še sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, sistem za nadzor voznikove zbranosti in sistem za samodejno zasenčenje dolgih luči.

Mladosten značaj s pomočjo dvobarvne karoserije

Pri uvozniku so kot pomembno novost navedli opcijsko dvobarvno zunanjost. Ker si želijo nagovarjati vse mlajše kupce, kjer je pomemben individualen zunanji videz avtomobila, je po novem na voljo kar 17 različnih barvnih kombinacij. Če temu dodamo še tri nove barve notranjosti in prenovljen sistem za zabavo z največ sedempalčnim zaslonom na dotik z navigacijo, podporo sistemoma Apple Carplay in Android Auto, je očitno, da i20 stopa v korak s časom. Hyundai i20 | Foto: Hyundai Foto: Hyundai

Brez dizlov in s sedemstopenjsko avtomatiko

Motorno paleto sestavljata dva bencinska agregata. Osnovni 1,25-litrski štirivaljni atmosferski agregat ima v šibkejši različici 55 kilovatov in v močnejši 62 kilovatov. Kljub temu, da gre za osnoven motor, je pri uvozniku precej povpraševanja za ta razmeroma nezahteven dvojec.

Po našem mnenju je boljša izbira litrski trivaljnik, ki je prav tako na voljo v dveh različicah. Šibkejša ima 74 kilovatov, močnejša 88 kilovatov. Pri prostorninsko manjših motorjih je prvič v tem segmentu mogoče doplačati za sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko.

Hyundai i20 | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Hyundai i20 | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Ne spreglejte