SiolNET. Avtomoto Novice
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Franciji od septembra prepoved električnih skirojev na pločnikih

0,62

termometer

električni skiro Pariz
Glede na ocene je v francoski prestolnici trenutno na voljo za izposojo okoli 15 tisoč električnih skirojev, glede na trend pa naj bi jih bilo do konca leta 40 tisoč. Foto: Reuters

V Franciji nameravajo septembra prepovedati vožnjo z električnimi skiroji po pločnikih, je v soboto dejala ministrica za transport Elisabeth Borne. Po oceni ministrstva so namreč električni skiroji preplavili območja za pešce, ki jih je treba zdaj zaščititi.

Električno skiro MikMik Posel danes Novost v Sloveniji: po kolesih še sistem za najem skiroja

Ministrica je za časnik Le Parisien v soboto dejala, da bo od septembra vsakomur, ki se bo po pločniku vozil z električnim skirojem in drugimi podobnimi električnimi prevoznimi sredstvi, grozila kazen v višini 135 evrov.

Namesto pločnika bodo morali uporabljati cesto ali kolesarske poti, tako da pešci ne bodo več potisnjeni ob stene, je dodala.

električna polnilnica Digisvet Električna vozila so okolju toliko prijazna kot elektrika, s katero jih ustvarjamo in polnimo

V Parizu trenutno na voljo za izposojo okoli 15 tisoč električnih skirojev

Glede na ocene je v francoski prestolnici trenutno na voljo za izposojo okoli 15 tisoč električnih skirojev, glede na trend pa naj bi jih bilo do konca leta 40 tisoč.

Pariška županja Anne Hidalgo je že prejšnji mesec predstavila ukrepe, s katerimi bi zaščitili pešce pred električnimi skiroji. Med drugim nameravajo uvesti kazni za neprimerno parkiranje skirojev, da bi omili ta problem, pa bodo zgradili tudi parkirna mesta.

Strožja pravila za električne skiroje nameravajo uvesti tudi v Berlinu, v turistični Barceloni pa so izposojo tovrstnih skirojev popolnoma prepovedali.

leaf brez elektrike Avtomoto Nekoč kantica, kaj pa ko zmanjka elektrike? #video Električni avtomobil, polnilna postaja, polnjenje Digisvet Nemški raziskovalci: električna vozila niso okoljsko najprijaznejša Sneg. Streha. Sneženje. Digisvet Ne le ob sončnem vremenu, tudi ob sneženju bodo lahko pridelali električno energijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin