SiolNET. Avtomoto Novice
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen T7 multivan

Tudi multivan z geni golfa: to bo njegova notranjost #video

0,45

termometer

Volkswagen se je odločil za dolgo fazo razkrivanja sedme generacije legendarnega kombija multivan. Tokrat so razkrili nekaj tehničnih podatkov in pokazali prilagodljivo potniško kabino.

Sedmi multivan bo v celoti razkrit sredi junija, a pri Volkswagnu že nekaj časa napovedujejo prihod nove generacije. V nedavnem sporočilu za javnost so razkrili, da bo slonel na arhitekturi MQB. Osnovo si bo delil s polom, t-rocom, golfom, audijem A3 in drugimi modeli koncerna Volkswagen. V primerjavi s predhodnikom bo imel daljšo medosno razdalja, kar le dokazuje, kako zelo vsestranska je arhitektura MQB.

Volkswagen T7 multivan Avtomoto Prihaja sedmi VW multivan, to je uradna napoved #foto

Iz vsake generacije nekaj

Glede na prve ilustracije je razvidno, da si bo sedmi multivan kar nekaj oblikovnih rešitev sposodil pri svojih predhodnikih. Na račun prehoda na prilagodljivo prečno arhitekturo je postal širši, hkrati pa so imeli oblikovalci več svobode pri oblikovanju zunanjosti. Stekla bodo ogromna, prvič po prvi generaciji T1 pa se v stebriček A vrača manjše steklo za boljši pregled vstran. Od multivana T3 si je sposodil dolgo bočno linijo, ki teče vse od sprednjih do zadnjih žarometov, sprednji pokrov motorja pa je podedoval od modela T4.

Ročni menjalnik je zgodovina

Ker se seli na novo arhitekturo, bo dobil novi T7 tudi moderno električno arhitekturo. Ta prinaša zelo podobno sestavo kot golf. V notranjosti bosta dva zaslona, eden bo namenjen multimediji in drugi digitalnim merilnikom. Ker se ročni menjalnik poslavlja, je na sredini vgrajena majhna prestavna ročica za samodejni menjalnik, enako ima tudi novi golf.

Zaradi principa menjavanja prestav "shift by wire" je zdaj več prostora med obema sprednjima sedežema. Velik poudarek bo tudi na prilagodljivosti potniške kabine, predvsem sedežev.

Volkswagen T7 multivan Foto: Volkswagen

Volkswagen T7 multivan Foto: Volkswagen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin