Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
22. 4. 2016,
5.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tovorni Avtomoto Volkswagen Nissan

Petek, 22. 4. 2016, 5.11

6 let, 7 mesecev

Slovensko gospodarsko vozilo leta 2016: nissan navara in volkswagen transporter T6

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
11. izbor za slovensko Gospodarsko vozilo leta 2016

Na slovenskem trgu gospodarskih vozil so po izboru Gospodarsko vozilo leta 2016 žiranti specializiranih revij Transport in logistika ter Mehanik in voznik najboljša izbira: pickup nissan navara, dostavnik volkswagen transporter, avtobus iveco bus magelys in iveco eurocargo.

Glas ljudstva žirantom dal veliko dela

Uredništvi revij Transport in logistika ter Mehanik in voznik sta na sklepni slovesnosti v kongresni dvorani Kristalne palače BTC že 11. razglasili zmagovalce izbora za slovensko Gospodarsko vozilo leta 2016. Foto: Barbara Reya | Foto: Uredništvi revij Transport in logistika ter Mehanik in voznik sta na sklepni slovesnosti v kongresni dvorani Kristalne palače BTC že 11. razglasili zmagovalce izbora za slovensko Gospodarsko vozilo leta 2016. Foto: Barbara Reya

Letošnji 11. izbor je potekal v štirih kategorijah: poltovornjak leta, dostavnik leta, avtobus leta in tovornjak leta 2016. Zaradi konkurenčnosti vozil v vseh štirih kategorijah žiranti tudi tokrat izpostavljajo, da so pred seboj imeli težke odločitve, ki so na koncu odločale o zmagovalcih.

V prvem delu izbora pa so bralci obeh specializiranih revij z elektronskim glasovanjem in poštnimi glasovnicami med novimi vozili izbrali finaliste, ki so jih nato pod drobnogled vzeli žiranti.

O zmagovalcih posameznih kategorij je žirija zapisala naslednjo obrazložitev:

Poltovornjak, pick-up leta 2016: nissan navara

V Evropi je navara na voljo od leta 1997, povsem nova tretja generacija, katere videz sledi trenutnim Nissanovim oblikovalskim smernicam, pa si je prislužila tudi evropski naslov za najboljši odprt terenski dostavnik. Vozilo je bolj uglajeno in zaobljeno, nov je tudi 2,3-litrski turbodizelski motor. Kandidata za zmago sta bila še mitsubishi L200 in ford ranger. | Foto: V Evropi je navara na voljo od leta 1997, povsem nova tretja generacija, katere videz sledi trenutnim Nissanovim oblikovalskim smernicam, pa si je prislužila tudi evropski naslov za najboljši odprt terenski dostavnik. Vozilo je bolj uglajeno in zaobljeno, nov je tudi 2,3-litrski turbodizelski motor. Kandidata za zmago sta bila še mitsubishi L200 in ford ranger.

Dostavnik leta 2016: volkswagen transporter T6

Volkswagnov transporter šeste generacije, ki je zmagovalec med dostavniki, je s seboj prinesel modernejši blagi retro videz v kombinaciji z najmodernejšo tehnologijo in varnostnimi sistemi ter povsem novo paleto varčnih in čistih motorjev. Ob tem so seveda na voljo številne tovorne in potniške različice. V finalu se je zmagovalec pomeril s sorodnikom volkswagnom caddyjem, italijanskim fiatom doblom ter francoskim duetom citroën berlingo/peugeot partner. | Foto: Volkswagnov transporter šeste generacije, ki je zmagovalec med dostavniki, je s seboj prinesel modernejši blagi retro videz v kombinaciji z najmodernejšo tehnologijo in varnostnimi sistemi ter povsem novo paleto varčnih in čistih motorjev. Ob tem so seveda na voljo številne tovorne in potniške različice. V finalu se je zmagovalec pomeril s sorodnikom volkswagnom caddyjem, italijanskim fiatom doblom ter francoskim duetom citroën berlingo/peugeot partner.

Avtobus leta 2016: iveco magelys

Prvo mesto v avtobusni kategoriji si je priboril iveco magelys. Gre za drugo generacijo avtobusa, ki se lahko pohvali s še več šarma, še več udobja, še boljšo in lepšo notranjo ureditvijo, odlično ergonomijo, zmogljivim motorjem in dobrimi voznimi lastnostmi. V finalu sta se za naslov potegovala še avtobusa temsa LD 12/13 ter setra LE bussines. Foto: arhiv izbora Slovensko gospodarsko vozilo leta | Foto: Prvo mesto v avtobusni kategoriji si je priboril iveco magelys. Gre za drugo generacijo avtobusa, ki se lahko pohvali s še več šarma, še več udobja, še boljšo in lepšo notranjo ureditvijo, odlično ergonomijo, zmogljivim motorjem in dobrimi voznimi lastnostmi. V finalu sta se za naslov potegovala še avtobusa temsa LD 12/13 ter setra LE bussines. Foto: arhiv izbora Slovensko gospodarsko vozilo leta

Tovornjak leta: iveco eurocargo

Iveco eurocargo, zmagovalec med tovornjaki, z zunanjo vizualno podobo sledi potezam dailyja. Nova oblika sprednjega dela prispeva k boljši aerodinamiki, notranjost kabine pa je zasnovana po načelu ergonomije. Novi eurocargo motorno ni podhranjen, oba motorja ustrezata ekološki normi Euro 6. V finalu sta zmagovalcu delala družbo še renault trucks serija C in K ter scania P CNG. | Foto: Iveco eurocargo, zmagovalec med tovornjaki, z zunanjo vizualno podobo sledi potezam dailyja. Nova oblika sprednjega dela prispeva k boljši aerodinamiki, notranjost kabine pa je zasnovana po načelu ergonomije. Novi eurocargo motorno ni podhranjen, oba motorja ustrezata ekološki normi Euro 6. V finalu sta zmagovalcu delala družbo še renault trucks serija C in K ter scania P CNG.

Ne spreglejte