Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2018,
11.54

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

11

Natisni članek

Revoz Renault

Četrtek, 20. 12. 2018, 11.54

5 let, 3 mesece

Revoz in novi clio: Šest milijonov evrov državne pomoči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

11

Renault clio I Feel Slovenia | Revoz je začel spet izdelovati clia, najbolje prodajani avtomobil v Sloveniji. Renault bo leta 2019 predstavil novo generacijo tega vozila. | Foto Gašper Pirman

Revoz je začel spet izdelovati clia, najbolje prodajani avtomobil v Sloveniji. Renault bo leta 2019 predstavil novo generacijo tega vozila.

Foto: Gašper Pirman

Vlada je danes potrdila finančno spodbudo Revozu za vzpostavitev proizvodnje linije za nov model Renaultovega avtomobila. Vrednost celotne Revozove investicije, ki naj bi jo dokončali do decembra 2019, je 90 milijonov evrov, vlada pa bo v obliki spodbude prispevala šest milijonov evrov.

Avtomoto Novi renault clio: Kaj prinaša slovenski avtoprvak?

Vrednost celotne Revozove investicije, ki naj bi jo dokončali do decembra 2019, je 90 milijonov evrov, vlada pa bo v obliki spodbude prispevala šest milijonov evrov.

Država bo dala šest milijonov, nazaj bi jih v treh letih neposredno dobila 14

Kot so prek družbenega omrežja Twitter še zapisali v vladnem uradu za komuniciranje, pričakujejo z novo naložbo v Novem mestu 75 delovnih mest in pomemben dvig dodane vrednosti na zaposlenega.

Kot je razvidno iz gradiva, objavljenega na spletnih straneh vlade, namerava Renault v okviru projekta v stavbe vložiti 4,2 milijona evrov, v nakup novih strojev in opreme pa 85,8 milijona evrov. Proizvajali bodo model z internim imenom BJA, ki je predvidoma nova generacija clia. Renault jo bo predstavil prihodnje leto, najbrž že spomladi v Ženevi.

Finančna spodbuda se bo državi po navedbah ministrstva za gospodarstvo večkratno povrnila, saj bo Revoz v treh letih samo iz naslova davkov in prispevkov pri izplačilu plač predvidoma prispeval dobrih 14 milijonov evrov, celotni zunanji učinki investicijskega projekta za državo pa naj bi dosegli dobrih 834 milijonov evrov.

Ne spreglejte