Renault: Z električnimi avtomobili bi lahko nadomestili petino slovenskih avtomobilov

Renault postaja eden vidnejših glasnikov trajnostne mobilnosti tudi v Sloveniji. Med slovenske kupce je pripeljal tri električne posebneže - model zoe, kango Z.E. in prikupnega twiziya.

1 / 4

Foto: Ciril Komotar

2 / 4

Foto: Ciril Komotar

3 / 4

Foto: Ciril Komotar

4 / 4

Foto: Ciril Komotar

Vložek v električni projekt vreden 4 milijarde evrov

Odločno je beseda, ki bolje od vseh opiše Renaultov pristop k uresničevanju dolgoletnega načrta sprožitve tako imenovanega Z.E. projekta, ki je v štirih letih zahteval štirimilijardni vložek in energijo 2000 ljudi. Prvi rezultati so, tako trdijo Francozi, spodbudni. Danes po Evropi vozi več kot 55.000 njihovih električnih vozil, največ med vsemi ponudniki tovrstnih prevoznih sredstev.

Dan D: jutri, četrtek, 19. marec 2015. Brez državnega sofinanciranja uspeha ne bo.

Renault od slovenske vlade pričakuje podporo in sodelovanje. Podobno kot tekmeci, med vrsticami je bil omenjen Volkswagen (e-up! in e-golf), pričakujejo ugoden razplet jutrišnje seje eko sklada, ki naj bi potrdil državno subvencioniranje v prid spodbujanja nakupa električnih vozil.

Državna pomoč naj bi, podobno kot v bližnji preteklost, še naprej tvorila temelje, brez katerih bi bil razmeroma drag vstop v svet električnih vozil praktično nemogoč, pomenila pa bi tudi dodatno spodbudo za trg.

Obisk iz Pariza napovedal električno ofenzivo kljub infrastrukturnim pomanjkljivostim

Denis Le Vot, Renaultov generalni direktor prodaje in marketinga, je izpostavil močno povezanost Renaulta in Slovenije ter in potrdil Renaultovo odločnost pri kreiranju nove prihodnosti znamke, ki bo od zdaj naprej tudi v Sloveniji zeleno obarvana.

"V času, ko je rast evropskega avtomobilskega trga 6-odstotna, je skupina Renault-Nissan prodajno uspešnost povečala za dvanajst odstotkov. Tudi zato menimo, da je čas za električno mobilnost v Sloveniji, ne glede na okoliščine povezane s sicer hitro rastočo infrastrukturo, pravi."

Eric Bernard, generalni direktor znamke za regijo Adriatic, je Slovenijo zaradi njenih geografskih lastnosti in vzorcev vsakodnevnih migracij označil za eno najprimernejših območij, kjer bi električna mobilnost, kljub infrastrukturnim pomanjkljivostim, lahko zaživela razmeroma hitro.

V svojem nagovoru je dvakrat uporabil besedno zvezo "pozitivna diskriminacija" in s tem namignil na rezerve pri odnosu: država – voznik električnega vozila ter poudaril pomembnost lokalnega prilagajanja "zeleni" problematiki.

Seveda je imel v mislih pomanjkljivo, a razmeroma hitro rastočo infrastrukturo (avtocestni križ bo na primer do konca leta bogatejši za 26 novih hitrih polnilnic), pomanjkanje posebnih parkirišč, posebnih voznih pasov …

V sprodajno-servisni mreži za zdaj pet pooblaščenih prodajalcev.

Renault bo DNA svoje obširne modelske ponudbe dodatno razvejal s tremi električnimi avtomobili: zoe, kangoo in twizy. Trojček eko posebnežev, prilagojenih širokemu spektru voznikov, bo v začetku podprla razmeroma velika prodajno-servisna mreža, v katero bo sprva vključenih pet pooblaščenih prodajalcev: dva v Ljubljani, v Lescah, v Celju in v Murski Soboti. Mreža se bo v prihodnosti dodatno razširila.

Renault je korak v e-mobilnost naredil skupaj s slovenskim znanjem

Preden se je Renault odločil prebujati zeleno zavest Slovenije, je v sodelovanju s centrom odličnosti nizkoogljične tehnologije (CONOT) izvedel demonstracijski projekt trajnostne mobilnosti.

Vodja projekta, Željko Purgar, je rezultate testiranj, ki so med drugim vključevala temeljite preizkuse ustreznosti infrastrukture, označil za pozitivne in med drugim omenil pomembnost projekta na globalni ravni:

"Renault je korak v e-mobilnost naredil skupaj s slovenskimi znanstveniki, s slovenskimi razvojnimi inženirji, s slovensko industrijo in skupnemu slovenskemu znanju omogočil tudi vstop na globalni trg. Omenil je tudi trud ekipe znanstvenika dr. Roberta Dominka s slovenskega Kemijskega inštituta: "V naši državi se razvijajo in nastajajo tudi nove rešitve za težave, povezane z energetsko neodvisnostjo. Prihaja namreč povsem nova generacija akumulatorjev, ki za zdaj obstaja v prototipni obliki, a obljublja veliko."

Denis Le Vot, Renaultov direktor prodaje in marketinga, o tesni povezanosti s Slovenci: med vojno za Slovenijo mimo kolone tankov jugoslovanske vojske na letališče v Zagreb!

"S Slovenijo in Slovenci se lahko poistovetim. Sem s severozahodnega dela Francije, sem Bretanec. Štiri milijona nas je, naša dežela je majhna, a močna! Ne štejem več, kolikokrat sem bil v Sloveniji. V Renaultovi tovarni v Novem mestu sem bil celo leta 1991, ob začetku vojne. Spomnim se, da smo tovarno dobesedno ugasnili in iskali pot iz Slovenije. Z Brnika nismo mogli poleteti, zato so nas mimo dooolge kolone tankov tik za mejo s Hrvaško odpeljali na letališče v Zagreb. Občutki so bili grozljivi."

Željko Purgar, vodja demonstracijskega projekta:

Več kot 50 odstotkov aktivnega prebivalstva dela v eni občini in živi v drugi. Zoe, na primer, pokriva potrebe velike večine dnevnih migrantov, kar za Renault predstavlja velik potencial. Izide se tudi pri porabi goriva oziroma električne energije. Kupec renaulta zoe bo iz svojega žepa za sto kilometrov opravljene poti oziroma porabljenih 17 kilovatnih ur električne energije plačal 2,89 evra, voznik varčnega dizla (v tem primeru renault clio z 90 "konji") bi za enako pot odštel 7,44 evra. Letni prihranek voznika zoe bi bil 1.256 evrov. Podobno velja za električnega kangooja. Kar od 40 do 50 odstotkov službenih poti v Sloveniji je krajših od sto kilometrov in tako znotraj dosega kompaktnega gospodarskega vozila.

Litij-žveplovi akumulatorji - tehnologija prihodnosti?

Litij-žveplovi akumulatorji naj bi bili v primerjavi z uveljavljenimi litij-ionskimi lažji, cenejši, predvsem pa bodo električnim vozilom omogočali enkrat daljši doseg. Renault se ob tem obvezuje, da bodo kupci njihovih električnih vozil v primeru kritične točke preboja, morebitni industrializaciji novo razvite tehnologije, in odpravi pomanjkljivosti v prid zadostitve najvišjim varnostnim standardom, v svoja vozila dobili akumulatorje nove generacije.

Renault zoe (od 15.490 evrov – upoštevana višina 5000-evrske subvencije)

Renault zoe je kompaktni električni avtomobil velikosti clia. Državna subvencija bo ceno 20.490 znižala na sprejemljivejših 15.490 evrov, kupec pa bo plačeval 79-evrski mesečni najem baterije. Cena velja za 36-mesečni najem oziroma 12.500 kilometrov na leto. Strošek je variabilen glede na dolžino najema (12, 24 ali 36 mesecev) in število prevoženih kilometrov. Renault obljublja brezplačno menjavo baterije, ko se bo njihova kapaciteta spustila pod 75 odstotkov. Na vzdržljivost baterije vpliva način polnjenja – domača vtičnica ali prilagojena hišna polnilnica (wallbox) baterijo zaradi občutno počasnejšega polnjenja (od 4 do 10 ur) obremenjujejo manj, pogosto polnjenje na hitrih polnilnicah, ki bateriji vrnejo 80 odstotkov energije v tridesetih minutah, skrajša njen produktivni življenjski cikel. Njegov homologiran doseg je 210 kilometrov, v praksi se ne glede na vozne razmere in ob običajni uporabi skrajša na 100 do 150 kilometrov.

Renault kangoo Z.E. (12.050 evrov – upoštevana višina 3000-evrske subvencije, brez DDV)

Renault kangoo Z.E. je lahko električno gospodarsko vozilo in edini izmed treh, ki je na voljo tudi s klasičnimi motorji na notranje izgorevanje. Uvoznik ga bo ponujal v treh različicah – dve dvosedežni z različno prostornino tovornega prostora – 3,5 m3 ali 4,6 m3 (kangoo Z.E. maxi) ali petsedežno izvedbo s 3,5 kubičnega metra prostora. Nosilnost vseh treh izvedb je 650 kilogramov, širina med zadnjima blatiškima košema je 1,21 metra, tovorni prostor različice kangoo maxi z dvema sedežema je dolg 2,9 metra. Uvoznik pričakuje, da bo flotnih nakupov 80 odstotkov, preostalih 20 odstotkov naj bi pokupila manjša podjetja. Realni doseg delovnega vozila naj bi bil okoli sto kilometrov, polnjenje na običajni domači vtičnici traja 12 ur, s pomočjo hišne polnilne postaje wallbox se čas polnjenja skrajša na 8 ur. Cena najema baterije (odvisna od dolžine sklenjene pogodbe in prevoženih kilometrov) variira med 73 in 126 evri mesečno.

Renault twizy (izvedba 45 od 4.490 evrov, izvedba 80 od 4.990 evrov – upoštevana višina 3000- oziroma 2000-evrske subvencije)

Renault twizyja umešča med štirikolesnike in med tekmece šteje tudi manj ali bolj zmogljive skuterje. Dolg je 2,34 metra, širok le 1,24 metra. Na voljo bosta dve različno zmogljivi motorni izvedbi s končno hitrostjo 45 oziroma 80 kilometrov na uro. Ker Renault njegov potencial vidi tudi v vlogi dostavnika, ponuja tudi izvedbo cargo, ki namesto zadnjega sedeža ponuja prtljažnik s prostornino 180 litrov in nosilnostjo 75 kilogramov. Mesečni najem baterije bo stal med 50 in 72 evri.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano