SiolNET. Avtomoto Novice
4,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
40 let Renaulta v kraljici motošporta formuli 1

Renault megane R.S. – vozniška premiera na najhitrejših in najbolj prestižnih ulicah #video

4,08

termometer

Renault mégane R.S. - nastop na F1 Monako
Foto: Renault

Pri Renaultu so za prvo javno premierno vozniško predstavitev nove generacije športnega megana R.S. izbrali sveti kraj formule 1, prestižne dirkaške ulice Monaka. Dirkač moštva Renault F1 Nico Hülkenberg si je v njem ulično stezo delil z legendarnimi Renaultovimi dirkalniki, s katerimi so Francozi obeležili svoja 4 desetletja nastopov v tem najbolj prestižnem motošportu.

Maskirno folijo bo slekel šele pod žarometi salona v Frankfurtu

Renault mégane R.S. - nastop na F1 Monako Foto: Renault Če je Nico Hülkenberg na asfaltu monaške rulete že pokazal vozniško dinamiko novega R.S., pa njegova dokončna podoba še ni razkrita, saj je še vedno nastopal v maskirni foliji. Svojo bržkone precej agresivno podobo, skupaj s podrobnostmi vgrajene tehnike, bo pokazal septembra na premieri v Frankfurtu. Inženirji oddelka Renault Sport pa so napovedali, da bodo prvikrat doslej kupci imeli na izbiro dva menjalnika: ročnega in samodejnega EDC z dvojno sklopko.

Ob tem pa inženirji Renault Sport trdijo še, da so ponovno prestavili meje znanega in mogočega z razvojem najboljših tehnologij formule 1, da lahko služijo v novem méganu R.S. in mu zagotovijo izjemno kombinacijo aerodinamičnosti, zanesljivosti, lege na cesti in zmogljivosti.

“Naš cilj je, da novi mégane R.S. znova postavi merila za kompaktne športne avtomobile! Da bi zadovoljili želje naših kupcev," je nastop predserijskega avtomobila komentiral Patrice Ratti, generalni direktor Renault Sport Cars.

Legende F1, s katerimi je Renault v štiridesetih letih aktivnega udejstvovanja v svetovnem prvenstvu F1 nedvomno pustil velik pečat. "Le kaj bi lahko danes imelo večji simbolen pomen za predstavitev novega športnega avtomobila, kot je 40. obletnica Renaulta v formuli 1," je dejal Patrice Ratti, generalni direktor Renault Sport Cars. Legende F1, s katerimi je Renault v štiridesetih letih aktivnega udejstvovanja v svetovnem prvenstvu F1 nedvomno pustil velik pečat. "Le kaj bi lahko danes imelo večji simbolen pomen za predstavitev novega športnega avtomobila, kot je 40. obletnica Renaulta v formuli 1," je dejal Patrice Ratti, generalni direktor Renault Sport Cars. Foto: Renault

Nico Hülkenberg: odlično podvozje

Renault mégane R.S. - nastop na F1 Monako Foto: Renault Dirkač formule 1 Nico Hülkenberg je po premiernem krogu najprej pohvalil podvozje: “Kar zadeva zmogljivosti, so pri Renault Sport izvrstno opravili svoje delo.

Novi Mégane R.S. sem imel priložnost preskusiti že med razvojem in že od prvega preskusnega kroga me je prevzela odličnost podvozja. Vožnja z njim po sloviti ulični stezi Monaka je bila čisti užitek!"

Novi Mégane R.S. bo razkrit 12. septembra na avtomobilski razstavi v Frankfurtu, začetek prodaje pa je načrtovan za prvo četrtletje leta 2018.

Pri Renaultu pravijo, da R.S. uteleša strast do avtomobilskega športa in ponuja dirkaško tehnologijo cenovno dosegljivo za kar najširši krog ljudi. Precej resnice je v tej trditvi, saj se je tudi na naših testih ta avtomobil izkazal kot športno zelo brezkompromisen, preprosto prvinski. Pri Renaultu pravijo, da R.S. uteleša strast do avtomobilskega športa in ponuja dirkaško tehnologijo cenovno dosegljivo za kar najširši krog ljudi. Precej resnice je v tej trditvi, saj se je tudi na naših testih ta avtomobil izkazal kot športno zelo brezkompromisen, preprosto prvinski. Foto: Renault

Deset ekskluzivnih renaultov, ki so jih Slovenci in Hrvati razgrabili: Test omejene serije: renault megane RS 275 Cup

Renault je prvega megana R.S. predstavil pred 13 leti in od takrat dalje je namen te hitre športne kombilimuzine jasen: moč ljudem. Renault je prvega megana R.S. predstavil pred 13 leti in od takrat dalje je namen te hitre športne kombilimuzine jasen: moč ljudem. Foto: Renault

Video: Renault Sport je objavil pol ure svojega spektakla v Monaku #legende #Prost

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin