SiolNET. Avtomoto Novice
2,63

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Novo poglavje za Bavarce: čez tri leta nov model i #foto

2,63

termometer

BMW vision iNext
Foto: BMW

Vas zanima, kako bo videti prihodnost BMW-ja? Imenuje se vision iNext in pod eno streho združuje tri svetove - avtonomno vožnjo, električni pogon in obliko SUV.

Futuristična napoved bližnje prihodnosti?

Koncept odlikuje futuristična silhueta, ki je obdana z bakrenimi dodatki in konceptualno praktičnostjo. Nanj so namestili ogromna 24-palčna platišča, s pomočjo modrih karoserijskih dodatkov pa namigujejo na njegov električni pogon. Celoto zaokrožijo dodatki iz ogljikovih vlaken, ker ni potreb po hlajenju motorja na notranje zgorevanje, sta ledvički neprepustni ter sta namenjeni vgradnji različnih senzorjev za avtonomno vožnjo.

BMW vision iNext Foto: BMW

BMW vision iNext Foto: BMW Avtomobil ali razkošje dnevne sobe?

Bavarci želijo spremeniti potovalne navade ljudi. Avtomobil želijo spremeniti in poustvariti udobje domače dnevne sobe, zato so na strop vgradili veliko stekleno panoramsko streho, ki v notranjost spusti velike količine svetlobe. Celotna potniška kabina je oblikovana drugače ter ponazarja odmik od običajnih oblikovnih smernic, ki so se uveljavile v avtomobilski panogi.

Topli toni, pravi les in na dotik prijetno oblazinjenje občutek udobja še privzdignejo. Manjkajo številni veliki zasloni na dotik, ki so jih nadomestili projektorji. Slednji lahko vsako površino v avtomobilu spremenijo v zaslon, njihovo delovanje pa se nadzoruje prek tridimenzionalnih senzorjev gibanja.

BMW serija 8 Avtomoto Top 10: Kralji družbenih omrežij so BMW, Honda in Ford BMW Z4 Avtomoto Novi BMW Z4: sožitje elegance in športnosti #foto BMW iNext Avtomoto BMW in Lufthansa: razkritje avta na boeingu 777

Največje vprašanje - vozili ali se pustiti voziti?

Koncept je seveda opremljen z avtonomno tehnologijo, zato se vsaj v teoriji samodejno vozi po cesti. A poleg samodejnega načina vožnje pozna tudi ročni način, ki ga upravlja voznik. Ker se volanski obroč v avtonomnem načinu umakne in poskrbi za več prostora, lahko predvidevamo, da sistem samodejne vožnje celotno vozilo upravlja elektronsko in ne potrebuje mehanske povezave z volanskim mehanizmom.

Žal so Bavarci precej skrivnostni, razkrili so le, da bo iz obrata Dingolfing v letu 2021 zapeljal podoben produkcijski model. Pričakujemo lahko nekaj sprememb v notranjosti in pri zunanjem videzu, nekaj naprednih tehnologij pa prav tako ne bo pripravljenih na serijsko vgradnjo. Kot pravijo Nemci bo čez približno tri leta na ceste zapeljal konceptu zelo podoben izdelek, a tako drzne oblike vsekakor ne moremo pričakovati.

BMW vision iNext Foto: BMW

BMW vision iNext Foto: BMW

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • SiByte / 17.09.2018. ob 18:34 +1 - 3

  Sem mislil da so trenutno modeli grdi kot kaže gre vse še le navzdol.

  +1 - 3
 • Pasjeljubec / 17.09.2018. ob 20:35 +1 - 3

  Jugoviči bodo kupovali, samo da je BMW!

  +1 - 3
 • bleferji / 17.09.2018. ob 16:38 +1 - 4

  Žal navadna futuristična škatla.... z dolgočasno notranjostjo in opremo, katere večinoma za vožnjo ne potrebujemo.... ta vse splošni razvoj je ušel izpod lonca in mislim, da se že skrajno pretirava ...v vseh segmentih in poneumlja človeka, ki ima dostop do vseh možnih *kvazi tehnoloških* predmetov, ki bi nam olajšale delo in vzporedno prihranili tudi čas. Vendar ga imamo vedno manj za sebe in za normalno druženje ! Beda !

  +1 - 4
delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin