Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
4. 10. 2019,
6.49

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

17

Natisni članek

Volkswagen Volkswagen golf

Petek, 4. 10. 2019, 6.49

4 leta, 6 mesecev

Najbolj priljubljena bencinska motorja le s samodejnim menjalnikom DSG

Novi VW golf: znane konkretne novosti, ki čakajo kupce

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

17

Volkswagen golf 8 | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen bo 23. oktobra razkril osmo generacijo golfa, enega najbolj priljubljenih avtomobilov v Evropi. Znane so že prve tehnične novosti. Bistvena bo uvedba 48-voltnega sistema, najbolje prodajani bencinski motorji bodo na voljo le še s samodejnim menjalnikom.

VW golf variant
Avtomoto Strah je odveč, novi VW golf tudi kot karavan

Na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu je Volkswagen v ospredje potisnil še električnega ID.3, toda v smislu prodajnih številk in vloge ambasadorja znamke pa bo novi golf za Nemce še bistveno pomembnejši. Uradno ga bodo razkrili 23. oktobra zvečer v Wolfsburgu.

Oblikovno revolucije ne bo in v primerjavi s sedmo generacijo bo osma ponudila predvsem evolucijo zunanjega videza. Golf bo postal nekoliko bolj dinamičen, nekatere rešitve sprednjega dela si bo izposodil tudi z novega električnega ID.3.

V "golfovem" spodnjem srednjem razredu je hibridno tehnologijo do zdaj najbolj učinkovito predstavila nova toyota corolla. | Foto: Gregor Pavšič V "golfovem" spodnjem srednjem razredu je hibridno tehnologijo do zdaj najbolj učinkovito predstavila nova toyota corolla. Foto: Gregor Pavšič V ospredju 48-voltni sistem za najbolje prodajana bencinska motorja

Pri Volkswagnu želijo z golfom v spodnji srednji razred spet pripeljati nove tehnologije. To bo 48-voltni sistem, ki prinaša voznikom precej prednosti. To so neslišen vnovični zagon motorja ob delovanju sistema start-stop, ob spuščeni stopalki za plin se bo motor med vožnjo ugasnil in nato neopazno spet zagnal.

Nižji bodo kajpak tudi izpusti CO2, teoretično tudi poraba goriva. 48-voltni sistem bodo nudili v povezavi z najbolje prodajanimi bencinskimi motorji, je Volkswagnov razvojni šef Frank Welsch povedal za britanski Autocar. Tako bosta 48-voltni sistem dobila bencinski litrski (130 "konjev") in 1,5-litrski (150 "konjev") motor TSI, ki bosta na voljo le s samodejnim menjalnikom DSG.

Avtomoto Po meri Slovencev? Volkswagen že dolgo ni bil tako drzen. #video

Priključni hibrid v dveh različicah

Welsch je poudaril nižje izpuste CO2, ki naj bi bili eden ključnih tehnoloških napredkov novega golfa. Za okrog devet odstotkov jim je uspelo znižati izpuste CO2 tudi pri dvolitrskem dizelskem motorju TDI.

Medtem ko bo Volkswagen ukinil električnega e-golfa, bosta v ponudbi ostala priključno-hibridni golf (klasični in zmogljivejši GTE) in v naslednjih dveh letih tudi športna golfa GTI ter R. Pri golfu bodo ukinili trivratno karoserijsko izvedbo, zato pa v ponudbi ostaja karavanski golf variant.

V notranjosti bo Volkswagen stavil na dva ločena digitalna zaslona, glasovno upravljanje in večji minimalizem. | Foto: Volkswagen V notranjosti bo Volkswagen stavil na dva ločena digitalna zaslona, glasovno upravljanje in večji minimalizem. Foto: Volkswagen

Zaradi novega ID.3 ne bodo več nudili električnega e-golfa. Kanibalizacije kupcev med ID.3 in novim golfom vsaj še nekaj let v Wolfsburgu ne pričakujejo. | Foto: Gregor Pavšič Zaradi novega ID.3 ne bodo več nudili električnega e-golfa. Kanibalizacije kupcev med ID.3 in novim golfom vsaj še nekaj let v Wolfsburgu ne pričakujejo. Foto: Gregor Pavšič

Ne spreglejte