Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
7.46

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

3

Natisni članek

Mercedes-Benz Poljska

Torek, 26. 6. 2018, 7.46

5 let, 10 mesecev

Mercedes bo štirivaljne motorje izdeloval na Poljskem

Naložba za Poljake: Tu bo Mercedes sestavljal svoje motorje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

3

Mercedes-benz bo naslednji korak v smeri elektrifikacije storil z gradnjo povsem novega obrata v poljskem mestu Jawor. Tam bodo izdelovali štirivaljne dizelske in bencinske motorje ter motorje z vgrajenim sistemom blagega hibrida.

Mercedes-benz je že v zaključni fazi izdelave novega obrata v poljskem mestu Jawor. | Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz je že v zaključni fazi izdelave novega obrata v poljskem mestu Jawor. Foto: Mercedes-Benz

Avtomoto Mercedesov gospod, ki se ne ustraši niti terena #foto

Nevtralni ogljični podpis in več kot tisoč zaposlenih

Nov obrat, ki ga bodo kmalu končali, bo imel nevtralni ogljični izpust CO2. Zaradi velikega povpraševanja po avtomobilih z vgrajenim štirivaljnim motorjem bo Mercedes-benz tam zaposlil več kot tisoč delavcev, kar je petsto več, kot so načrtovali. Motorje bodo začeli izdelovati na začetku prihodnjega leta. 

''V naši CO2 nevtralni tovarni v mestu Jawor bomo izdelovali visoko učinkovite motorje za naše hibridne modele in konvencionalno gnane potniške avtomobile. Gradnja te tovarne je investicija v prihodnost in pomemben mejnik na naši poti k mobilnosti prihodnosti. To je močan znak naše zavezanosti za lokacijo in prijateljstvu Nemčije in Poljske,'' je dejal Markus Schäfer, član upravnega odbora pri Mercedesu.

Avtomoto Najbolje prodajani mercedes: To je njegov tehnološki preporod

mercedes razred A
Avtomoto Mercedes-benz razred A: virtualna revolucija na štirih kolesih

Štirivaljni agregati tudi s sistemom blagega hibrida

Iz mesta Jawor bodo po svetu odhajali običajni štirivaljni bencinski in dizelski motorji na notranje zgorevanje ter štirivaljni motorji z vgrajenim sistemom blagega hibrida in 48-voltnim električnim sistemom. Tovarna bo vso električno energijo dobila iz obnovljivih virov, distribucijo energije pa bodo nadzorovali v realnem času prek zaslonov na dotik.

Še bolj zanimiv je avtonomni transportni sistem, ki bo naokoli prevažal materiale. V prihodnosti bi radi odstranili potrebo po papirnatih dokumentih na administrativnih in finančnih oddelkih ter preklopili na povsem digitalno dokumentacijo.

Ne spreglejte