SiolNET. Avtomoto Novice
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nagrada za težko leto, Porsche zaposlenim daje do osem tisoč evrov

0,74

termometer

Porsche panamera sport turismo |  | Foto: Gregor Pavšič
Foto: Gregor Pavšič

Porsche bo za trud v težkem letu 2020 svojim zaposlenim v Nemčiji k aprilski plači dodal do 7.850 evrov nagrade. Višina je odvisna od trajanja zaposlitve, delovnega mesta in nekaterih drugih dejavnikov.

Najvišji zaslužek od prodanega avtomobila

Porsche bo izplačal najvišje nagrade v avtomobilski industriji za preteklo leto. Pri Daimlerju bodo zaposlenim v Nemčiji izplačali 500 evrov bonusa in dodatnih tisoč evrov koronadodatka, pri Volkswagnu bodo zaposleni dobili 2.700 evrov nagrade. Porsche ima po drugi strani s 15 odstotki najvišji čisti zaslužek na prodan avtomobil, v letu 2020 pa so povrhu vsega s prodajo zaslužili rekordnih 28,7 milijarde evrov. Njihov odstotek čistega zaslužka je tako najvišji med vsemi nemškimi premijskimi proizvajalci.

Kot so zapisali v Stuttgarter Zeitung, je Oliver Blume, izvršni predsednik znamke, poudaril, da je za dober poslovni uspeh v lanskem letu zaslužna celotna Porschejeva ekipa. "V tem težavnem okolju smo pokazali solidarnost, borbenost in strast," je vodja Porscheja povedal na tiskovni konferenci.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin