SiolNET. Avtomoto Novice
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemci in Italijani začenjajo počitnice, to pričakujte proti Hrvaški

0,35

termometer

Mejni prehod | Med vikendom bo spet gneča od Avstrije proti Hrvaški, napovedujejo na promet.si. | Foto: STA
Med vikendom bo spet gneča od Avstrije proti Hrvaški, napovedujejo na promet.si. Foto: STA

Konec tega tedna lahko spet pričakujemo močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako čakalne dobe na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, na spletni strani opozarja prometnoinformacijski center za državne ceste. Voznike opozarjajo tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico ter odseke, ki vodijo proti obali, Istri ter mejnim prehodom s Hrvaško.

Počitnice se začenjajo na Bavarskem v Nemčiji, pa tudi v Italiji, zato je promet na slovenskih cestah povečan proti Hrvaški. Na mejnih prehodih s Hrvaško že nastaja gneča. Zastoji nastajajo tudi na primorski avtocesti in na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje, poroča prometnoinformacijski center.

Daljše čakalne dobe na mejnih prehodih 

Gneča zaradi počitnic v sosednjih državah se že pozna tudi na naših cestah. Na mejnih prehodih Dragonja, Starod, Jelšane, Obrežje in Gruškovje vozniki osebnih vozil za izstop iz države čakajo od 30 minut do ene ure.

Cesta G1-11, Koper-Dragonja, pogled proti AC priključku Koper/Slavček. | Foto: Prometno-informacijski center Cesta G1-11, Koper-Dragonja, pogled proti AC priključku Koper/Slavček. Foto: Prometno-informacijski center

Na vstop v državo na mejnem prehodu Dragonja čakajo do pol ure, na Gruškovju do dve uri. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje je kilometer dolga kolona. Kilometer dolg zastoj je nastal tudi pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji.

Zastoji na posameznih odsekih primorske avtoceste nastajajo od Nanosa proti Ljubljani, pot se podaljša za 40 oz. 50 minut. Za pot od Kopra do Ljubljane potrebujete uro in pol, ocenjujejo na prometnoinformacisjkem centru. Zastoji nastajajo tudi na cestah Lesce-Bled in Šmarje-Koper.

Gneča tudi na ljubljanski obvoznici 

Voznike opozarjajo tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico ter odseke, ki vodijo proti obali, Istri ter mejne prehode s Hrvaško.

V letošnjem letu se je promet vrnil in tudi že presegel promet iz leta 2019, ugotavljajo na prometnoinfromacijskem centru. Povečalo se je tako število domačih voznikov kot tudi turistov, največji porast pa beležijo pri tovornih vozilih.

Stanje na cestah:

Požar na Krasu Novice Mejni prehod Sočerga znova odprt nesreča gorenjska avtocesta 01072022 Avtomoto Prevračanje na avtocesti usodno za dve osebi, to so povedali policisti #video #foto Zastoj. Novice 80-letnik po nesreči na primorski avtocesti umrl v bolnišnici #foto Hrušica, avtocesta, gneča Avtomoto Kilometrski zastoji proti Avstriji, gneča tudi, če se vračate z morja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin