SiolNET. Avtomoto Promet
1,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kilometrski zastoji proti Avstriji, gneča tudi, če se vračate z morja

1,06

termometer

Hrušica, avtocesta, gneča | Gnečo lahko vozniki pričakujejo tudi v naslednjih urah.  | Foto: DARS
Gnečo lahko vozniki pričakujejo tudi v naslednjih urah. Foto: DARS

"Promet je močno povečan na cestah in mejnih prehodih iz smeri Hrvaške proti Avstriji," so sporočili s prometnoinformacijskega centra za državne ceste. Okoli dve uri čakanja je tudi na prehodih na hrvaški strani proti mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Sočerga in Jelšane, v smeri Slovenije.

"V zadnji uri se je kolona na koncu gorenjske avtoceste povečala za okoli 500 metrov in je zdaj dolga približno tri kilometre. Situacija je zmerna in ne predstavlja večjih težav. Zmeren je tudi promet iz smeri Ljubljana−Karavanke. Drugih posebnosti trenutno ni. Vozniki naj vzdržujejo prost reševalni pas, ostajajo naj v vozilih in na avtocesti (velja za tujce), ker še ni daljše čakalne dobe za vožnjo skozi predor," so nekaj po 14. uri sporočili gorenjski policisti.

Promet je močno povečan na cestah in mejnih prehodih iz smeri Hrvaške proti Avstriji. Upočasnjen promet z zastoji je na posameznih odsekih na primorski avtocesti proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je proti Avstriji trenutno zastoj dolg dva kilometra in pol. Za Kranjsko Goro je možni izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Pretep v Zagrebu Novice Zagreb: stepla sta se zaradi prometne nesreče

Na štajerski avtocesti med Pesnico in prehodom Šentilj proti Avstriji je kolona vozil dolga tri kilometre in pol. Zastoj je tudi na regionalni cesti Šentilj−mejni prehod Šentilj.

Ob 13.30 je bila kolona vozil dolga tri kilometre in pol, poroča prometnoinformacijski center.  | Foto: DARS Ob 13.30 je bila kolona vozil dolga tri kilometre in pol, poroča prometnoinformacijski center. Foto: DARS

Zastoj v prometu je še na cesti Jelšane−Ilirska Bistrica, pred delovno zaporo pri Dolenjah pri Jelšanah.

Najdaljša zastoja na Dragonji in Sečovljah 

O zastojih poročajo tudi v smeri proti mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Sočerga in Jelšane  v smeri Slovenije. Najdlje, več kot dve uri, se čaka v Sečovljah in na Dragonji.

Na prehodih Sočerga in Gruškovje je čakalna doba od ene do dveh uri, na Starodu, v Jelšanah, Slovenski vasi, na Obrežju in v Zavrču do eno uro.

Vreme je slabo, pazite na hitrost in varnostno razdaljo 

Do 22. ure velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone.

Prometnoinformacijski center zastoje pričakuje tudi v naslednjih urah. Pri tem opozarja, da predvsem v vzhodni polovici Slovenije dežuje. Prav zato posebej poziva k vožnji s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. V primeru slabše vidljivosti svetuje prižig luči.

Stanje na cestah:

kolesarjenje, čelada, rekreacija Avtomoto Nošenje čelade zmanjša tveganje za poškodbe glave do 70 odstotkov #nagradni kviz Bosch motor Avtomoto Ego ali kaj drugega: zakaj je vožnja z motorjem 100-krat bolj nevarna?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin