Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2024,
7.49

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

basist smrt rock skupina Train

Četrtek, 23. 5. 2024, 7.49

3 tedne, 2 dneva

Umrl basist in ustanovitelj skupine Train Charlie Colin, spodrsnilo mu je pod prho

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63
Charlie Colin | Charlie Colin je skupino Train zapustil leta 2003, leto po tem, ko so prejeli dve nagradi grammy. | Foto Guliverimage

Charlie Colin je skupino Train zapustil leta 2003, leto po tem, ko so prejeli dve nagradi grammy.

Foto: Guliverimage

V 59. letu starosti je v sredo umrl nekdanji basist in ustanovitelj ameriške rock skupine Train Charlie Colin. Kot poroča portal TMZ, je umrl, ker mu je spodrsnilo pod prho.

Novico je za omenjeni portal potrdila glasbenikova mama, ki se svojega sina spominja kot "čudovitega človeka". 58-letni ameriški glasbenik je v času smrti živel v Bruslju, kjer je poučeval glasbeni tečaj in ustvarjal glasbo za filme. 

Ustanovni člani skupine Train (od leve proti desni): Rob Hotchkiss, Patrick Monahan, Scott Underwood, Jimmy Stafford in Charlie Colin | Foto: Guliverimage Ustanovni člani skupine Train (od leve proti desni): Rob Hotchkiss, Patrick Monahan, Scott Underwood, Jimmy Stafford in Charlie Colin Foto: Guliverimage

Skupino je zapustil leta 2003

V Evropo se je preselil po uspehu skupine Train, ki jo je ustanovil v 90. letih skupaj s Patom Monahanom, Robom Hotchkissom, Jimmyjem Staffordom in Scottom Underwoodom. Skupino je zapustil leta 2003, leto po tem, ko je skupina prejela dve nagradi grammy. 

Zadnja objava Charlieja Colina na družbenem omrežju Instagram je bila posvečena prav njegovi mami. "Moja mama Jackie. Prava umetnica, najlepša in najinteligentnejša ženska," je zapisal pod fotografijo, ki jo je objavil, in dodal: "Vesel materinski dan."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charles Colin (@c.colin22)

Člani skupine Janu Plestenjaku plačali poravnavo

Skupina Train, poznana po uspešnicah, kot so Hey, Soul Sister, Drops of Jupiter in Meet Virginia, ima zanimivo povezavo s Slovenijo. Leta 2009 so na svojem petem albumu Save Me, San Francisco objavili skladbo If It's Love, katere refren je enak skladbi A veš iz leta 2008, ki jo poje Alya, napisal pa jo je Jan Plestenjak. Ta se je spustil v boj zaradi kršitve avtorskih pravic in ga leta 2018 tudi dobil. Colin takrat ni bil več član skupine.

V izogib nadaljnjim pravnim postopkom so člani skupine pristali na predlagano zunajsodno poravnavo. Plestenjak je o poravnavi povedal, da je zadovoljen, da sta se stranki relativno hitro zunajsodno poravnali, saj je bolje, da vsi čas posvetijo ustvarjanju glasbe in ne sodnim postopkom.

Poslovili so se tudi aktualni člani skupine

Na njegovo smrt so se odzvali tudi aktualni člani skupine Train, ki so pokojnemu Colinu posvetili objavo na družbenem omrežju Instagram. "Ko sem srečal Charlieja Colina, sem se zaljubil vanj. Bil je najbolj prijazen in čeden fant. Edina razumna stvar je bila, da ustanovimo skupino. Njegovo edinstveno igranje basa in kitare sta pripomogla, da so nas opazili ljudje v San Franciscu in širše," je zapisal frontman Pat Monahan. 

In dodal: "V svojem srcu bom imel vedno mesto zanj. Vedno sem ga skušal pritegniti bližnje, ampak je imel svojo vizijo. Charlie, ti si legenda. Očaraj angele."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by train (@train)

Preberite tudi:

Matthew Perry
Trendi Smrt igralca Matthewa Perryja preiskuje policija
Jet Black Diamonds
Trendi Jet Black Diamonds zapustil dolgoletni basist skupine
Train, Jan Plestenjak
Trendi Grammyjevi nagrajenci plačali poravnavo Janu Plestenjaku
Ne spreglejte