Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2024,
13.55

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,25
Matthew Perry

Natisni članek

Sreda, 22. 5. 2024, 13.55

2 meseca

Smrt igralca Matthewa Perryja preiskuje policija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,25
Matthew Perry | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Losangeleška policija je potrdila, da preiskuje okoliščine smrti Matthewa Perryja, ki so ga lansko jesen našli mrtvega na njegovem domu.

Matthew Perry, najbolj znan po vlogi v humoristični seriji Prijatelji, je konec oktobra lani umrl zaradi "akutnih učinkov ketamina," je pokazala obdukcija. V torek pa je losangeleška policija v sporočilu za javnost potrdila, da z zveznim uradom za boj proti drogam (DEA) preiskujejo okoliščine Perryjeve smrti.

Rezultati obdukcije 54-letnega igralca, ki je v svojem domu v Los Angelesu umrl 28. oktobra, so pokazali, da je bila Perryjeva smrt posledica več dejavnikov – poleg utopitve tudi težav s srcem, predvsem pa velike količine ketamina oziroma njegove učinkovine buprenorfina, ki ga uporabljajo za blaženje opioidne krize in tudi za zdravljenje depresije. Ketamin je sicer v osnovi analgetik in anestetik.

Matthew Perry | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Zvezdnik je pred smrtjo dobival terapevtske odmerke ketamina za zdravljenje depresije in tesnobe, a je bila vsebnost ketamina v njegovi krvi ob smrti previsoka, da bi jo lahko pripisali terapiji, še poročajo ameriški mediji.

Perry se je sicer na vrhuncu svoje slave spopadal z odvisnostjo od protibolečinskih zdravil in alkohola, večkrat je bil tudi na odvajanju. Leta 2016 je v pogovoru za BBC Radio 2 izjavil, da se treh let snemanja serije Prijatelji praktično ne spomni, ker je bil ves čas pod vplivom drog in alkohola.

Matthew Perry, Julia Roberts
Trendi Julia Roberts prvič spregovorila o smrti Matthewa Perryja #video
Matthew Perry
Trendi Zvezdnika serije Prijatelji Matthewa Perryja pokopali v Los Angelesu
Ne spreglejte