Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2024,
14.40

Osveženo pred

2 uri, 34 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

spor Združeno kraljestvo kraljeva družina princ Harry princ William

Ponedeljek, 28. 10. 2024, 14.40

2 uri, 34 minut

Princ William prvič po šestih letih spregovoril o bratu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Princa William in Harry | Princ William bratovega imena v javnosti ni izgovoril vse od leta 2018, ko sta se skupaj udeležila foruma kraljeve fundacije. | Foto Guliverimage

Princ William bratovega imena v javnosti ni izgovoril vse od leta 2018, ko sta se skupaj udeležila foruma kraljeve fundacije.

Foto: Guliverimage

Britanski princ William je po šestih letih molka prvič spregovoril o svojem odtujenem bratu Harryju, s katerim sta v nenehnih konfliktih vse od leta 2018. 

William je o bratu govoril v posnetku, ki napoveduje dvodelni dokumentarni film o dobrodelnem delu valižanskega princa, ki bo na britanski televiziji ITV prikazan konec tega meseca.

Poglejte:

Na pogrebu njunega strica nista komunicirala

42-letni princ je tako po šestih letih prekinil molk in javno spregovoril o svojem odtujenem bratu. Spomnil se je trenutka, ko ga je njegova pokojna mati, princesa Diana, prvič odpeljala v dobrodelno organizacijo The Passage, ki pomaga brezdomcem. "Mati me je odpeljala v The Passage. Pravzaprav je tja odpeljala oba s Harryjem. Mislim, da sem imel takrat 11 ali morda deset let. Še nikoli prej nisem bil na takšnem mestu, kar me je nekoliko skrbelo, saj nisem vedel, kaj me tam čaka," je povedal.

In dodal: "Spominjam se prijetnih pogovorov in igranja šaha. Takrat se mi je posvetilo, da obstajajo ljudje, ki nimajo enakega življenja kot jaz."

Princ William bratovega imena v javnosti ni izgovoril vse od leta 2018, ko sta se skupaj udeležila foruma njegove kraljeve fundacije. Nazadnje so ju skupaj videli konec avgusta, ko sta se udeležila pogreba njunega strica Roberta Fellowesa, a sta sedela ločeno in nista komunicirala. Britanski mediji poročajo, da sta v nenehnih konfliktih že od leta 2018, govorila pa nista že skoraj dve leti.

Oglejte si še nikoli videne fotografije princese Diane in princa Williama: 

Preberite tudi:

Princ William
Trendi Neobriti princ William sproža polemike #video
Kate Middleton
Trendi Kate Middleton na prvem uradnem obisku po koncu kemoterapije #video
princesa Beatrice
Trendi Nov dojenček v britanski kraljevi družini
Ne spreglejte