Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Generali

Natisni članek

advertorial zavarovanje zadovoljstvo na prvem mestu zadovoljstvo Generali božični sejem

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

Top 10 najlepših evropskih božičnih sejmov

Vsebino omogoča Generali

Čisto blizu meje ali do daljne Finske, v deželo Božička. Preverite naš izbor najlepših božičnih sejmov, kjer boste že po nekaj korakih začutili tisto pravo praznično čarobnost.

Talin božični sejem | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sprehodili smo se po najbolj pravljično obarvanih decembrskih evropskih mestih in izbrali tiste, ki so v nas prebudili pravo božično čarobnost. Obiščite vsaj enega in si pričarajte tisti pristni zadovoljni obraz, ki ga lahko zarišejo samo prazniki.

Strasbourg (Francija)

Strasbourg božični sejem | Foto: Reuters Foto: Reuters

V Strasbourgu so prvi sejem priredili že leta 1570, zato ni čudno, da mu pravijo kar božična prestolnica. Pravljične stojnice, polne tradicionalnih dobrot vseh vrst in za vse okuse, med katerimi so tudi njihovi priljubljeni piškoti bredele.

Praga (Češka)

Praga božični sejem | Foto:

Sejem v češki prestolnici ponuja prav posebno praznično doživetje, ki ga mnogi opisujejo kot najbolj pristnega, domačega, skoraj družinskega. Dobrote iz tujine, predvsem pa iz domače kulinarike, so pravi balzam za brbončice, praznično vzdušje pa pričarajo tradicionalne pesmi, ki jih na prizoriščih izvajajo različni glasbeniki.

Bruselj (Belgija)

Bruselj božični sejem | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Božični sejem v Bruslju je eden največjih v Evropi in nedvomno ponuja edinstveno pustolovščino, v kateri bodo uživali tudi najmlajši obiskovalci. Ponaša se z več kot 200 lesenimi utami, kjer prodajajo božične izdelke večinoma domače obrti. Pravo piko na i celotnemu vzdušju pričara veliko kolo Ferris. Bruseljski božični sejem je poseben tudi zaradi razsvetljave, ki zvečer riše čudovite vzorce na bližnje zgradbe.

Talin (Estonija)

Talin božični sejem | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sanjate o brezčasnih praznikih? Potem je Talin prava izbira za vas. Tukaj boste doživeli pravi skok v preteklost. Mesto ima najbolje ohranjeno srednjeveško mestno središče v severni Evropi in je tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine. Božično drevo na trgu pred mestno hišo postavljajo že od leta 1441, družbo mu delajo majhne lesene hišice, kjer prodajajo lokalno hrano in božična darila. Sejem vsako leto obišče 250 tisoč ljudi.

Bern (Švica)

Srednjeveške ulice v Bernu se decembra spremenijo v prvovrstno božično pravljico. V mestu vlada prav spokojno praznično vzdušje, ki ga poživijo številne stojnice, iz katerih se vali omamni vonj domačih dobrot. Ob glavni katedrali je vzdušje še posebej poživljajoče.

Zagreb (Hrvaška)

Zagreb, božični sejem | Foto:

Zagrebški božični sejem so zaradi edinstvenosti in slikovitosti že dvakrat izbrali za najlepšega v Evropi. Slovenci se decembra zelo radi vračamo v Zagreb, zaradi bližine in dostopnosti in nedvomno zaradi izvrstne ponudbe, ki je ne morete spregledati.

Trier (Nemčija)

Mesto Trier gosti najbolj romantični sejem daleč naokoli. Razprostira se na glavnem trgu ob katedrali in ponuja prav posebno božično pravljico, ki se odvija na 95 edinstvenih stojnicah. Program, namenjen predvsem družinam, se dnevno menjuje – od zabavnih lutkovnih predstav do zanimivih glasbenih nastopov.

Salzburg (Avstrija)

Salzburg božični sejem | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

V Salzburgu si lahko ogledate dva večja božična sejma, in sicer na trgu pri katedrali in na Rezidenčnem trgu, kjer so lesene hiške, okrašene z bleščečimi belimi lučkami, in polne ročno izdelane čokolade, nakita in božičnih okraskov.

Helsinki (Finska)

V deželi, kjer domuje Božiček, vlada prav posebno vzdušje, ki je v znamenju popolne sprostitve in druženja z najbližjimi. Seveda ob dobri hrani in pijači. Na 140 različnih stojnicah boste lahko našli popolno darilo in najlepši praznični okrasek, ali napolnili želodec s kakšno finsko specialiteto, prav tisto, ki jo obožuje tudi Božiček.

Budimpešta (Madžarska)

Budimpešta božični sejem | Foto:

Čudovita Budimpešta med prazniki postane še lepša. V njej lahko najdete različne božične sejme, vendar je najlepši nedvomno na trgu Vörösmarty Tér. Številne lesene hišice in umirjeno vzdušje, ki vsakemu obiskovalcu pričara prav posebno vzdušje. Tukaj boste lahko nakupili kakšno posebno darilo in okušali predvsem tradicionalne madžarske jedi.


Za brezskrben skok čez mejo in do najljubšega sejma

Da boste lahko resnično v celoti in z vso čarobnostjo zaužili vse lepote božičnih sejmov po Evropi, bo poskrbela zavarovalnica Generali, ki dobro ve, kako svojim strankam ponuditi popolno zadovoljstvo. S svojim pametnim turističnim zavarovanjem omogoča storitev, ki jo res potrebujete: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini že od 1,72 evra na mesec.

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini lahko pod ugodnimi pogoji sklenete vsi, ki imate pri zavarovalnici Generali letno polico za avtomobilsko ali domsko zavarovanje.

V zavarovalnici Generali so pripravili cel kup ugodnosti, ki resnično prepričajo:

Za ceno ene kave (1,72 evra) na mesec si lahko zagotovite ugodno zdravstveno asistenco. Pomislili so tudi na posebne družinske pakete in tako lahko za 3,87 evra na mesec zagotovite asistenco za vse družinske člane.*

Zavarovanje vam krije zdravstvene storitve do 15 tisoč evrov, vključeni so tudi stroški reševanja (do pet tisoč evrov). 

Ponudba velja za vse vaše poti po Evropi in za potovanja, ki niso daljša od 90 dni - ne glede na število potovanj v letu.

*Bruto premija z vključenim popustom za takojšnje plačilo premije.
Potovanje | Foto:
Ker v zavarovalnici Generali razmišljajo na vse svoje stranke in na njihove potovalne navade, pa so pripravili še dve drugi zavarovanji:

Generali Turist: Tisti, ki večkrat letno potujete lahko sklenete letno turistično zavarovanje Generali Turist, ki poleg zdravstvene asistence vsebuje še zavarovanje prtljage in nezgodno zavarovanje. Velja za vsa potovanja v letu, ki niso daljša od 90 dni. 

- Kratkoročna turistična zavarovanja z zdravstveno asistenco v tujini.

Za več informacij preverite povezavo generali.si


drsališče, Ljubljana, Fantazija | Foto: Nagradna igra: podarjamo zlato vstopnico za Ice Fantasy Ljubljana

Nagradna igra je končana. Nagrajenci so:

Robert Bizjak
Helena Klobasa

Nuša Skratek
Maruša Avsec
Preto Uršič

Čestitamo!

Ne spreglejte