Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
10.56

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča BlanX

Foto: Thinkstock in BlanX

Natisni članek

advertorial zobje zdravje zobna pasta Blanx

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 10.56

2 meseca, 1 teden

"Za vsako bolezen rož'ca raste!"

Vsebino omogoča BlanX

Foto: Thinkstock in BlanX

Rek, da za vsako bolezen rož'ca raste, očitno drži. Med ekspedicijo po Arktiki so znanstveniki odkrili, da je imelo avtohtono prebivalstvo izredno bele in zdrave zobe. Njihova edina ustna higiena je bila čiščenje z lišajem, ki so ga našli v naravi.

Arktični lišaj proizvaja številne snovi, ki imajo pozitivne lastnosti, vključno z antibakterijskim učinkom. Navdih so na podlagi zapisanega dobili naši sosedi Italijani in ustvarili zobno pasto BlanX - novo generacijo zobnih krem, ki skrbijo za belino naših zob. Gre za prvo zobno kremo iz arktičnega lišaja, ki vsebuje številne snovi z zaščitnimi lastnostmi. 

Kombinacija današnje tehnologije z naravo se je še enkrat izkazala za zmagovito. To potrjuje tudi prvo mesto v segmentu beljenja zob v Italiji.

Ni lepšega od sijočega nasmeha, ki razkriva bleščeče bele zobe.  | Foto: Thinkstock Ni lepšega od sijočega nasmeha, ki razkriva bleščeče bele zobe. Foto: Thinkstock

Beli zobje so naša izkaznica

Zdravi in beli zobje so zagotovo naša svojevrstna izkaznica, so vtis, ki ga naredimo na druge, hkrati pa vplivajo tudi na našo samozavest v medosebnih odnosih. Čeprav vzdržujete popolno ustno higieno, zobje z leti izgubijo svojo belino. Razlogi za to so različni, na primer kajenje, starost, dednost, poškodbe, pomanjkanje ustne higiene, uživanje kave, vina, čajev … S pomočjo popolnoma naravnih metod lahko poskrbite za to, da bodo vaši zobje spet bolj beli.

Ljudje imamo radi lepe in zdrave zobe, a hkrati ne maramo hoditi k zobozdravnikom. Pogosto se jim posvečamo predvsem takrat, ko je že prepozno in moramo gasiti požar. Ob tem radi pozabljamo, da smo za svoje zobe in posledično svoje zdravje odgovorni predvsem sami. Tudi z izbiro ustrezne zobne paste. | Foto: Ljudje imamo radi lepe in zdrave zobe, a hkrati ne maramo hoditi k zobozdravnikom. Pogosto se jim posvečamo predvsem takrat, ko je že prepozno in moramo gasiti požar. Ob tem radi pozabljamo, da smo za svoje zobe in posledično svoje zdravje odgovorni predvsem sami. Tudi z izbiro ustrezne zobne paste. Naraven način beljenja zob

BlanX vsebuje široko paleto zobnih past za beljenje in zobozdravstveno oskrbo. Patentirana formula z lišajem z Arktike pobeli zobe na naraven način. Te lišaje so avtohtoni prebivalci tradicionalno uporabljali za čiščenje in zaščito zob. Zobozdravstvena oskrba BlanX vključuje celovito oskrbo v obliki naravnih zobnih past, ustnih vodic, belilnih tretmajev in posebnih pisal za beljenje. Sistem za beljenje zob BlanX Biphasic whitening je zgrajen na enakem principu kot beljenje zob v ordinaciji.

Naši zahodni sosedi so znani po marsičem, tudi in predvsem po tem, da veliko dajo na svojo zunanjo podobo. V Italiji so se rodili mnogi znani modni oblikovalci, ki dandanes narekujejo modne smernice po vsem svetu. Z novo generacijo zobnih krem so tokrat poskrbeli za naše zobe.  | Foto: Naši zahodni sosedi so znani po marsičem, tudi in predvsem po tem, da veliko dajo na svojo zunanjo podobo. V Italiji so se rodili mnogi znani modni oblikovalci, ki dandanes narekujejo modne smernice po vsem svetu. Z novo generacijo zobnih krem so tokrat poskrbeli za naše zobe.

Ste vedeli?

Večina ljudi misli, da si zna pravilno umivati zobe, saj naj bi se tega naučili že v otroštvu. Vendar raziskave, ki jih podpirajo tudi opažanja zobozdravnikov, kažejo, da pravilno umivanje zob še zdaleč ni nekaj samoumevnega niti pri odraslih, pri otrocih pa so napačne tehnike seveda še precej pogostejše.

Toda učinkovito čiščenje zob je vse prej kot zahteven projekt.

Najpogostejše napake pri umivanju zob

Najpomembnejša razlika, ki loči pravilno umivanje zob od nepravilnega, je smer ščetkanja. Mnogi namreč mislijo, da je dovolj, če s ščetko drgnejo levo in desno, kar ni ustrezna tehnika za odstranjevanje umazanije. Zobe čistimo s krožnimi, masirajočimi gibi zobne ščetke. Pravilna smer čiščenja je od dlesni proti zobu, od rožnate barve dlesni proti beli barvi zob.

Pomemben je tudi ustrezen čas čiščenja: najbolje si jih je umiti zjutraj in zvečer po jedi, toda nikoli takoj po pitju kislinastih sadnih pijač. Sklenina namreč potrebuje od pol do ene ure, da spet postane trdna.

Si je treba zobe res čistiti ­najmanj trikrat dnevno?

Dovolj je že dvakrat dnevno, pogostost pa je bolje zamenjati s temeljitostjo. Z napačnim čiščenjem si lahko ob prepogostem umivanju poškodujemo celo dlesni in zobni vrat.

zobje | Foto: Mora čiščenje zob vedno trajati tri minute?

V osnovi velja: čiščenje naj traja, kolikor je mogoče dolgo in temeljito. Vsi ne potrebujemo enako časa za umivanje zob, saj je stanje naših zob zelo različno, pa tudi ljudje smo si zelo različni.

Kaj odlikuje dobro zobno pasto?

Odločilna je visoka vsebnost fluoridov. Fluorid je namreč gradnik naših zob, ki poskrbi, da so ti odporni proti kislini v prehrani in napitkih ter proti napadom kariesa. Antibakterijski dodatki lahko otežijo napad bakterij.

zobje | Foto:


Preberite tudi:

Do zdravih in belih zob na naraven način

Prva neabrazivna zobna krema za beljenje zob z arktičnim lišajem BlanX zobna pasta | Foto:

Zobna krema Blinx z arktičnim lišajem ima naravni antibakterijski učinek in odstranjuje madeže na zobeh ter povrne naravno belino zob.

Zobna krema BlanX, ki ne vsebuje peroksida, je formulirana s kalibrirano kombinacijo visoke kakovosti silicijevega dioksida, s posebno granulometrijo, ki omogoča optimalen učinek čiščenja in poskrbi za zobno sklenino. Primerna je za vsakodnevno uporabo in ni nadomestek za običajne zobne kreme.

  • Kristali ActiluX® v zobnih kremah BlanX White Shock se aktivirajo s svetlobo. Tvorijo pozitivne in negativne pole, reagirajo s kisikom in vodo, ki je prisotna v slini ter ustni votlini. Tako ustvarjajo radikale, ki so popolnoma neškodljivi za organizem, vendar napadajo organske molekule, ki so odgovorne za zobne madeže in umazanijo.
  • ActiluX® se med ščetkanjem zob nalaga na površino zob in se spoji z zobno sklenino ter ščiti zobe in poskrbi za belilno aktivnost ves dan.
  • ActiluX® deluje tudi po koncu uporabe zobne kreme BlanX. Z lučko BlanX LED se belilni učinek še podvoji.

Učinkovitost so dokazali s kliničnimi raziskavami vivo in vitro.

Izdelki BlanX so na voljo v prodajalnah DM in drogerijah Tuš.

Ne spreglejte