Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
10.25

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča BlanX

Foto: Thinkstock in BlanX

Natisni članek

zobje advertorial Blanx zobna pasta

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 10.25

2 meseca, 1 teden

Do zdravih in belih zob na naraven način

Vsebino omogoča BlanX

Foto: Thinkstock in BlanX

Trend belega, popolnega nasmeha nima roka trajanja. Vsakodnevna uporaba agresivnih zobnih krem ima lahko dolgoročno negativen učinek na zdravje naših zob.

ženska nasmeh | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Skrb za videz vključuje tudi skrb za brezhiben nasmeh in snežno bele zobe. Ker nismo vsi obdarjeni s takšno naravno dragocenostjo, so nam lahko v veliko pomoč različni pripomočki za beljenje zob. A belilne zobne kreme lahko poškodujejo sklenino, sploh ob dolgotrajni uporabi.

Zaradi vsega tega so zobje bolj dovzetni za vse škodljive snovi, kot so bakterije in kisline, kar seveda vpliva tudi na videz zob.

Beli zobje so dokaz zdravega načina življenja

zajtrk sadje par | Foto: Organske molekule, s katerimi vsak dan prihajamo v stik, povzročajo obarvanje zob, obloge in obremenitev zob ter dlesni z mikroorganizmi.

V naši kulturi velja prepričanje, da beli zobje izražajo skrb za telo in zdravje ter nas naredijo mlajše.

Ni lepšega od bleščeče belega nasmeha, vendar je treba vedeti, da zdravi zobje niso nujno tudi snežno beli.

Če se res ne moremo sprijazniti s svojim odtenkom zobne sklenine, si lahko občasno pomagamo z domačimi pripravki, vendar z njimi ne smemo pretiravati.

Zobe si lahko na največ dva tedna zdrgnemo z mešanico sode bikarbone in nekaj kapljicami limone – rezultat bo viden takoj. Ob tem pa ne smemo pozabiti na redno umivanje zob, zjutraj, zvečer in po vsaki jedi.

V Hollywoodu na primer prisegajo na grgranje kokosovega olja, ki naj bi bila stara ajurvedska terapija za beljenje zob.

Svetlejši odtenek zob lahko dosežemo tudi z jabolčnim kisom, ki hkrati odpravlja umazanijo in uničuje bakterije v ustni votlini. V kozarec vode dodamo žličko kisa in s tem izpiramo ustno votlino. Zobe nato umijemo še z zobno kremo. Postopek lahko ponovimo vsak dan.

Zobe lahko zdrgnemo tudi z notranjo stranjo pomarančne in limonine lupine ter nato postopek končamo z zobno kremo. Kislina iz citrusov bo pobelila zobe. Postopek lahko ponovite večkrat dnevno.

Na videz zob vpliva tudi vsakodnevno uživanje jabolk. Občasno si lahko omislimo kar jabolčni dan in uživamo samo jabolka in napitke iz jabolk.

Kaj obarva zobe?

kava ženska nasmeh | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vse, kar uživamo, obarva naše zobe, posebej hrana in pijača z močnimi barvami, kot so rdeče vino, kava, čaj, borovnice in sojina omaka. Ker je tobak eden glavnih krivcev za obarvanost zob, je treba opustiti kajenje.

Hrana, ki spodbuja izločanje sline, nevtralizira kislino in pobeli zobe. To so surova jabolka, korenje, cvetača in trdi sir.

Zaradi pomanjkljive ustne higiene se na zobeh naberejo zobne obloge, ki povzročijo, da so zobje bolj lepljivi, barvila iz živil pa se jih lažje oprimejo.

Ščetkanje zob dvakrat na dan, nitkanje in uporaba antibakterijske ustne vodice so učinkovito orožje proti zobnim oblogam. Zobje bodo posledično manj obarvani.

Osupljiva belina iz Italije

plaža prijateljici koktajl | Foto:

Če se Italijani na kaj res dobro spoznajo, je to skrb za brezhiben videz. Z novo generacijo zobnih krem so tokrat poskrbeli za naše zobe. Gre za prvo zobno kremo iz arktičnega lišaja, ki vsebuje številne snovi z zaščitnimi lastnostmi, vključno z antibakterijskim učinkom.

Med ekspedicijo po Arktiki so znanstveniki odkrili, da je imelo avtohtono prebivalstvo izredno bele in zdrave zobe. Njihova edina ustna higiena je bila čiščenje z lišajem, ki so ga našli v naravi.

 

Prva neabrazivna zobna krema za beljenje zob z arktičnim lišajem

Zobna krema Blinx z arktičnim lišajem ima naravni antibakterijski učinek in odstranjuje madeže na zobeh ter povrne naravno belino zob.

BlanX zobna pasta | Foto: Zobna krema BlanX, ki ne vsebuje peroksida, je formulirana s kalibrirano kombinacijo visoke kakovosti silicijevega dioksida, s posebno granulometrijo, ki omogoča optimalen učinek čiščenja in poskrbi za zobno sklenino. Primerna je za vsakodnevno uporabo in ni nadomestek za običajne zobne kreme.

  • Kristali ActiluX® v zobnih kremah BlanX White Shock se aktivirajo s svetlobo. Tvorijo pozitivne in negativne pole, reagirajo s kisikom in vodo, ki je prisotna v slini ter ustni votlini. Tako ustvarjajo radikale, ki so popolnoma neškodljivi za organizem, vendar napadajo organske molekule, ki so odgovorne za zobne madeže in umazanijo.
     
  • ActiluX® se med ščetkanjem zob nalaga na površino zob in se spoji z zobno sklenino ter ščiti zobe in poskrbi za belilno aktivnost skozi ves dan.
     
  • ActiluX® deluje tudi po koncu uporabe zobne kreme BlanX. Z lučko BlanX LED se belilni učinek še podvoji.

Učinkovitost so dokazali s kliničnimi raziskavami vivo in vitro.

Izdelki BlanX so na voljo v prodajalnah DM in drogerijah Tuš.

Ne spreglejte