SiolNET. Trendi Zdravje
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Največji trendi dobrega počutja, ki jih pričakujemo v 2018

0,75

termometer

zdravo življenje
Foto: Thinkstock

Priljubljena platforma Pinterest je s pomočjo zadnjih iskanj svojih uporabnikov sestavila seznam trendov dobrega počutja, ki bodo v ospredju v letu 2018.

Spletna platforma Pinterest, ki jo je direktor Ben Silbermann poimenoval kar "katalog idej", je analizirala iskanje svojih uporabnikov v zadnjem obdobju, kar jim je razkrilo, kakšne so smernice dobrega počutja v letu 2018.

Pinterest je spletna stran in mobilna aplikacija, v kateri uporabniki v obliki fotografij, videov in datotek GIF vidijo združene informacije s spleta. Uporabnik si ustvarja "table", na katere "pripenja" različne ideje z vseh področij; od receptov, do mode in lepote, tehnologije, naredi sam projektov, urejanja doma, telovadbe ...

To so priponke, "pini", ki so na Pinterestu vedno bolj priljubljeni:

Zdrava prebava

Iskanje receptov, ki skrbijo za zdravo črevesje, se je povečalo za 251 odstotkov. Dobro urejena prebava je namreč ključnega pomena in tista, pri kateri se zdravje pravzaprav vse začne. Za vse recepte, ki skrbijo za dobro prebavo, iščite pod "gut health".

zdravo življenje Foto: Thinkstock

Treningi za moč

Kar 415 odstotkov več uporabnikov je iskalo ideje za treninge za moč oziroma za trening z utežmi. Uporabniki so očitno spoznali, da je takšen trening eden od najbolj produktivnih treningov, predvsem pa je eden najbolj učinkovitih načinov, kako pokuriti čim več maščobe in ostati v formi, saj mišice pri tem igrajo ključno vlogo. Iščite pod "strength training".

Raztezanje po vadbi

Ne samo, da jih bolj zanima trening za moč, večje (za 105 odstotkov) je tudi iskanje idej o raztezanju po telovadbi. Namesto da se prepustite lenarjenju, raje pobrskajte za zanimivimi idejami, kako dobro pretegniti svoje telo. Iščite pod "post workout stretches".

10 fit navdihov z Instagrama za popotnico do bolj zdravega življenja

zdravo življenje Foto: Thinkstock

Prečiščevanje zraka

Ljudi v zadnjem času zelo zanimajo nasveti o čistejšem zraku doma, predvsem pa, kako kakovost zraka v domu izboljšati s pomočjo rastlin. Iskanje idej za boljši zrak se je povečalo za 270 odstotkov. Iščite pod "air purifying plants".

Zdravje las

Zelo priljubljeno je tudi iskanje navdiha za bolj zdrave lase. Iskanje idej za bolj sijoče in zdrave lase se je na Pinterestu povečalo za 219 odstotkov.

zdravo življenje Foto: Thinkstock

Vitamin C

Trenutno najbolj priljubljen vitamin? Vitamin C. Iskanje idej za nego kože, ki temelji na njem, premaga vse zgoraj našteto. Iskalnik je zabeležil za kar 3.379 odstotkov več brskanja po informacijah o vitaminu C.

Tai chi

Iskanje idej o tej starodavni kitajski borilni veščini, ki se v novejšem času uveljavlja predvsem kot sprostilno meditativna veščina krepitve telesa, se je povečalo za 189 odstotkov. Ker gre za meditacijo v gibanju, pomeni pravo telesno harmonijo, s katero se gradi moč in fleksibilnost.

zdravo življenje Foto: Thinkstock

Užitna eterična olja

Eterična olja niso samo za v kopeli in izparnilnike za bolj dišeč dom. Vse več uporabnikov na Pinterestu išče recepte, kako jih uporabiti tudi v hrani. Iskanje je poskočilo za 689 odstotkov. Za takšne recepte iščite pod "edible oils", še prej pa na oznaki preverite, ali lahko določeno olje res uživate.


Preberite še:


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin