Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
13.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dercos zdrava prehrana Vichy

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 13.16

8 let, 3 mesece

Najboljša hrana za lepe in zdrave lase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nego lasišča moramo iz kopalnice prenesti tudi v kuhinjo. Predstavljamo vam dieto, ki vam bo pomagala izboljšati videz lasišča in pripomogla k zmanjšanju izpadanja las.

Zdravega lasišča in lepih las se moramo lotiti celovito: uporabo kakovostnih lasnih izdelkov dopolnimo še z zdravo in uravnoteženo prehrano.

Prav sprememba jedilnika lahko pomembno vpliva na izboljšanje kakovosti naših las, prvi učinki so vidni že po enem mesecu, v treh mesecih pa bodo vaši lasje bolj bujni in sijoči.

Katere jedi bi morali večkrat vključiti na svoj jedilnik?

Zelenolistnata zelenjava Špinača, brokoli in blitva bi morali postati redni gostje naših krožnikov, saj so odličen vir vitaminov A in C. Ti pospešijo proizvajanje sebuma, ki velja za naravni balzam naših las. Poleg tega je zelenolistnata zelenjava bogata tudi z železom in kalcijem.

Oreščki Kralji med oreščki, ki imajo največ mineralov, potrebnih za zdravo lasišče, so gotovo brazilski oreščki. Njihov največji adut je visoka vsebnost alfa-linolenske kisline in maščobne kisline omega 3. Vsi oreščki pa so popoln vir cinka in selena, ki pomagata vzdrževati zdrave lase. Priporočena dnevna količina cinka je 15 miligramov.

Stročnice Zelo pomembno vlogo pri negi naših las imajo tudi stročnice, saj spodbujajo rast las, hkrati pa naše telo obogatijo z zadostno količino železa, cinka in biotina. Nekateri nutricionisti priporočajo najmanj tri skodelice stročnic na teden.

Belo meso Piščančje in puranje meso vsebujeta kakovostne beljakovine, ki pomagajo pri izboljšanju kakovosti naših las, poleg tega pa so še pomemben vir železa.

Jajca Sodobna kuhinja prepogosto zanemarja pomembnost jajc za naše zdravje. Ni pomembno, kako jih boste pripravili, samo da jih boste pogosteje vključili na svoj jedilnik. Jajca so namreč pomemben vir beljakovin, hkrati pa so bogata z biotinom in vitaminom B-12.

Polnozrnati kosmiči Polnozrnati kosmiči bi morali postati glavna sestavina naših zajtrkov, saj so popoln koktajl cinka, železa in vitaminov skupine B.

Losos Ko govorimo o zdravih laseh, je losos prav gotovo eno od osnovnih živil, ki bo močno pripomoglo k izboljšanju lasišča in kakovosti las. Obogaten z maščobnimi kislinami omega 3 je losos tudi odličen vir železa, vitamina B-12 in beljakovin.

Med živili, ki bodo polepšali vaše lase, so tudi ostrige, ki so obogatene s cinkom, in mlečni izdelki z nizko vsebnostjo maščob, saj so dober vir kalcija, ki pripomore k rasti last. Zanemariti pa ne smemo niti pomembnosti korenja, saj je izvrsten vir vitamina A, ki pripomore k boljšemu stanju našega lasišča.

Učinkovita formula: Vichy Dercos Neogenic + zdrava prehrana

Če želite izboljšati rezultate svoje zdrave diete, priporočamo uporabo izdelkov Vichy Dercos Neogenic, ki zagotavlja večjo gostoto las. Ampule Dercos Neogenic skupaj z novim šamponom Dercos Neogenic vašemu lasišču povrnejo moč, gostoto in volumen.

Ne spreglejte