SiolNET. Trendi Zdravje
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Menopavza je čas vpogleda vase #video

0,80

termometer

Ženske po koncu rodne dobe pogosto mučijo vročinski oblivi, napihnjenost, kopičenje kilogramov, pomanjkanje energije in tesnoba. Menopavza pa ni le obdobje, ko ženske izgubijo svoj mesečni cikel, temveč se v njem skriva priložnost za rast in odkrivanje življenjskega poslanstva.

Veliko žensk začne v obdobju menopavze razmišljati o svojem novem življenjskem poslanstvu, so poročali v oddaji Dan. na Planet TV. ''Ko prideš v to fazo, se zaveš, da minevaš,'' je povedala pisateljica Azra Širovnik. Takšen odziv žensk je povsem naraven, je pojasnila Magdalena Fabčič, biologinja in vodnica skozi menopavzo.

Obdobje napredka ali teme

''To je pogojeno fiziološko in hormonsko, spremeni se naš pogled,'' je dejala Fabčičeva in pojasnila, da estrogen pri ženskah usmerja pozornost k družini in domu. Fabčičeva je še dodala, da je čas, ko otroci zapustijo varen dom staršev, prelomnica, ko se ženska obrne vase in postane tudi kritična do odnosov, ki jih ima v svojem življenju. 

zdravje, gibanje Trendi Menstruacija in gibanje? Telovadba lahko celo omili krče.

Menopavza je lahko za žensko obdobje napredka ali teme, ženska pa v to obdobje stopi v svojih petdesetih letih. Simptomi spominjajo na izgorelost, saj ženske mučijo nespečnost, potenje in utrujenost.

Na obdobje menopavze se lahko ženske pripravljamo vse življenje, je razložila Vesna Juvan, predavateljica in pisateljica knjig o ženski cikličnosti. ''En del menstrualnega cikla, ki mu pravimo zima in je čas krvavitve, je zelo podoben temu, kar se dogaja v menopavzi,'' je pojasnila Juvanova. ''Če se ženska v tem obdobju nauči povezati sama s sabo, lahko začuti, kdo v resnici je,'' je še povedala.  

Modri Planet TV Indira: Menstruacija ne vpliva na hujšanje

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin