Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 4. 2017,
13.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

zdravnik zavarovanje bolečine v križu

Sreda, 12. 4. 2017, 13.48

6 let, 7 mesecev

Magnetna resonanca v tednu dni

Oglasno sporočilo

Pozdravljeni,
pišem vam o svojem zdravljenju bolečin v križu. Rad bi povedal, da sem zadovoljen z zdravljenjem, in pohvalil tako zdravnike kot tudi zavarovalnico AS, kjer sem zavarovan. Star sem 45 let in z zdravjem nimam večjih težav, letos pa so me zvile bolečine v križu, ker sem pretiraval s kidanjem snega. Močno me je zabolelo in skoraj se nisem mogel več premikati.

 | Foto:

Šel sem k osebni zdravnici, ki me je napotila na pregled k ortopedu. Nisem točno vedel, kaj naj naredim, zato sem najprej poklical na brezplačno številko zavarovalnice, ker imam že nekaj časa sklenjeno zavarovanje Specialisti in zdravila. Tam me je svetovalec v Centru zdravje AS kar takoj naročil k ortopedu, potem ko sem jim poslal napotnico.

Že naslednji dan me je obvestil, da so mi uredili termin pregleda v samoplačniški ambulanti čez tri dni. Tako me je ortoped pregledal praktično takoj, hkrati so mi hrbet tudi slikali z rentgenom. Predpisal mi je zdravila proti bolečinam, prav tako me je napotil še na magnetno resonanco spodnjega dela hrbtenice.

Izvid sem spet poslal na Center zdravje AS, kjer so mi odobrili tudi ta pregled. Že čez en teden so mi organizirali magnetno resonanco. Po pregledu izvida je ortoped predlagal fizioterapijo.

Po samo štirih obiskih fizioterapevta se mi je stanje hitro izboljšalo in upam, da je mojih bolečin v križu konec. Zelo sem zadovoljen, ker sem se tako hitro pozdravil, pišem pa zato, ker vem, kakšne so čakalne dobe pri specialistih, še posebej pri ortopedih.

Lep pozdrav,
Vinko iz Cerknice

 

Spoštovani Vinko, hvala za vaše pismo!

Ravnali ste pravilno, ko ste takoj zatem, ko vam je osebna zdravnica napisala napotnico za specialista ortopeda, poklicali naše svetovalce v klicnem centru. Naša naloga je, da zavarovancu zagotovimo kar najhitrejši pregled pri ustreznem specialistu, kar uredimo v največ desetih dneh. Pri tem se seveda tudi pogovorimo z bolnikom o njegovih željah. Svetujemo mu, kje bo lahko hitro prišel na pregled, na katerega ga tudi naročimo.

Imate prav, da so čakalne dobe na ortopeda in na preiskave zelo dolge, čakanje na pregled in diagnozo pa je mukotrpno. Ker zdravljenje traja zelo dolgo, se ne moremo vrniti na delo in k običajnim aktivnostim. Ravno zavarovanje Specialisti in zdravila vam bistveno skrajša čas pridobivanja prave diagnoze in zdravljenja. Z njim dobite svetovanje, naročanje in plačane preglede pri specialistih, pa tudi fizioterapijo in zdravila na beli recept do določene letne zavarovalne vsote.
Če bi vse to plačali kot samoplačnik, bi za to odšteli približno 850 evrov. Tako je stroške namesto vas plačala zavarovalnica AS iz vašega zavarovanja. Zdravljenje bolečin v križu ste tako končali v enem mesecu, sicer bi na vse to čakali (v povprečju) kar 250 dni.

Veseli nas, da ste zadovoljni z našimi storitvami, in zahvaljujemo se vam, ker ste opisali svoje izkušnje; gotovo bodo prišle prav še komu!

 | Foto:
Želim vam veliko zdravja in vas lepo pozdravljam,
Slavica Glavaš, strokovna direktorica zdravstvenih in nezgodnih zavarovanj, zavarovalnica AS
 

 | Foto:

Ne spreglejte