SiolNET. Trendi Zdravje
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koliko "škode" ste si naredili, če izpustite rekreacijo?

1,12

termometer

vadba, telovadba
Foto: Thinkstock

Če ste med tistimi, ki si ne predstavljate tedna brez telovadbe, vam dnevi, ko se ne gibate, morda niso všeč in se celo obremenjujete, ker niste našli časa za rekracijo. Dva osebna trenerja sta podala svoje razmišljanje o tem.

Prehranska dopolnila Trendi Previdno s prehranskimi dopolnili, lahko vam škodijo #video

Osebni trener Max Weber je na Instagramu delil zanimiv zapis, kaj storiti in česa ne, če izpustite trening. Veliko aktivnih ljudi se ob tem obremenjuje, a Max pravi, da ni potrebe za to, niti se ne bi smeli kaznovati, ko se naslednjič odpravite v telovadnico.

Poleg tega poudarja, da je občasno izpuščanje vadbe povsem človeško in da bi morali to sprejeti kot del življenja. "Ne bodite prestrogi do sebe in spet trenirajte, ko boste lahko. Če lahko, telovadbo prestavite, ali pa jo pač izpustite."

Max je v objavi na Instagramu napisal, česa ne početi, če morate izpustiti rekreacijo.

"Ne sekirajte se in ne bodite prestrogi do sebe. Ne kaznujte se z dodatno vadbo, v kateri ne uživate, ali z zmanješvanjem vnosa kalorij. Ne mislite, da boste kar naenkrat izgubili težko pridobljene mišice ali se zredili."

Moč je v doslednosti in ne v popolnosti

Z njim se strinja tudi trener Mario Sambolec, ki pravi, da Maxova objava predstavlja doslednost kot eno od najpomembnejših sestavin uspešnega programa treninga.

"Pomislil sem na citat svojega najljubšega filozofa. Blaise Pascal je rekel: "The strength of a man's virtue should not be measured by his special exertions, but by his habitual acts." (Torej, moč je v doslednosti, in ne v iskanju (trenutnih) 'popolnosti'.)

Ob tem je Mario še poudaril, da je izpuščanje treninga različno pomembno za različne cilje. "Ko govorimo o hujšanju, bo ključnega pomena izpostaviti prehrano (vzpostaviti stanje kaloričnega deficita) ter izbirati trening na način in v količinah, ki še podpirajo hujšanje (več v tem primeru ni nujno bolje)."

Na drugi strani je cilj pridobivanje mišične mase ali izboljšanje športnega rezultata. V tem primeru je prav trening glavni adut, ki bo privedel do napredka.

Na trening se vrnite, ko se boste lahko, in ne bodite prestrogi do sebe. Na trening se vrnite, ko se boste lahko, in ne bodite prestrogi do sebe. Foto: Thinkstock

Preberite še:

hrana, zdravje Trendi Kdaj je najboljši čas za kosilo v službi? dieta, hrana, prehrana Trendi To naj bi bila najpreprostejša dieta na svetu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin