Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
17.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

opremljanje doma spalnica zdravje spanec dobro počutje spanje

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 17.13

6 let, 6 mesecev

Kako preobraziti spalnico, da bo zagotavljala boljši spanec

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

spalnica, spanje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ni potrebna popolna prenova, veliko lahko naredijo že majhna prerazporeditev pohištva, vnos novih dodatkov in drugačnih barv.

Imate težave s spanjem? Za to je lahko krivo vzdušje v spalnici, ki morda ni popolno ali pa pisano na vašo kožo. Morda lahko pomagajo majhne spremembe, ki bodo vnesle nekaj nove energije.

Prebarvajte vsaj eno steno. Spletna stran Sleep.org ima kar nekaj nasvetov za boljši spanec in eden od teh je, da nanj vplivajo določene barve v spalnici. Priporočajo, da so stene v spalnici modre, sive ali srebrne barve. Najbolje delujejo nevtralni odtenki.

Zatemnite luči. Za nočno omarico si zamislite mini lučke, ki bodo oddajale prijetno in ne premočno svetlobo ter bodo pripomogle k temu, da se bodo oči začele hitreje zapirati.

Temne zavese pripomorejo k boljši zatemnitvi in s tem k boljšemu spancu. | Foto: Thinkstock Temne zavese pripomorejo k boljši zatemnitvi in s tem k boljšemu spancu. Foto: Thinkstock

Omislite si zavese. Morda se sliši staromodno, a modernejše zavese, ki segajo do tal, vam bodo zagotovile pravo temo, ki pomaga pri dobrem spancu. Izberite takšne v temnem odtenku.

Opremite se s svečkami. V spalnico prinesite svečke z vonjem, ki pomirja – to so ponavadi nevsiljivi in nežni vonji, kot sta vanilja ali sivka.

Bombažna posteljnina in odeja vas bosta zazibali v prijetne sanje. | Foto: Thinkstock Bombažna posteljnina in odeja vas bosta zazibali v prijetne sanje. Foto: Thinkstock

Zamenjajte posteljnino. Posteljnina iz stoodstotnega bombaža bo veliko prijetnejša za spanec kot kakšna iz sintetičnih materialov. Ob mrzlih dneh dodajte še toplo pleteno odejo.

Zamenjajte blazine. Kdaj ste nazadnje kupili novo blazino? Nenapisano pravilo veleva, da naj bi blazino zamenjali vsakih pet let. Če ima vaša vprašljive madeže in je sumljivega rumenega odtenka, je vsekakor čas za novo.

Za boljši spanec se izogibajte tudi določenemu početju pred odhodom v posteljo.

Save

Ne spreglejte