Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2014,
14.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
bučna semena zdravje

Natisni članek

Petek, 24. 10. 2014, 14.13

8 let, 3 mesece

Bučna semena so zdrav in slasten jesenski prigrizek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Bučna semena so odličen in bogat vir lahko prebavljivih beljakovin, ki vam pomagajo pri stabilizaciji krvnega sladkorja.

Prav tako pa vsebujejo še obilo drugih hranil in pomembnejša med njimi so:

Magnezij Mineral, ki je poleg tega, da je znan antioksidant, tudi odličen borec proti stresu. Prav tako je v pomoč pri nespečnosti, pomembno vlogo pa ima tudi pri dobrem delovanju mišic in živcev. Širi tudi žile in niža krvni tlak.

Cink V bučnih semenih je tudi veliko minerala cinka, ki je pomemben za imunski sistem, delitev in rast celic, zdravje kože in oči, regulacijo inzulina, zaščiti prostate itd.

Triptofan Omenjena semena so bogata z aminokislino triptofan, ki se v organizmu pretvarja v serotonin, ki pomaga k lažjemu spancu.

Omega-3 maščobne kisline Omenjene kisline, ki so del bučnega olja, so pomembne pri delovanju živčnih celic in možganov. Prav tako koristijo imunskemu sistemu in skrbijo za zdravje srca in ožilja. Prav tako skrbijo za zdravje las in kože.

Fitosterolne spojine Bučna semena vsebujejo tudi sterole, ki se imenujejo fitosteroli. Omenjene spojine naj bi bile v pomoč pri nižanju ravni holesterola.

Ne spreglejte