SiolNET. Trendi Zdravje
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Božički s strehe k otrokom v ljubljanski pediatrični kliniki #foto #video

0,73

termometer

Kar 12 Božičkov se bo danes spustilo s strehe ljubljanske pediatrične klinike. A to ne pomeni, da dobri mož letos otrok ne bo obdaroval. S strehe se bodo namreč spustili izkušeni jamarji, ki take spuste obvladajo. Preoblečeni v Božičke bodo trkali na okna bolniških sob, nato pa bodo otroke obdarovali in jim tako skušali nekoliko polepšati praznike.

Ledena dežela Trendi V središču Ljubljane na ogled ledene skulpture #foto #video

Gre za tradicionalni spust Božičkov, ti pa bodo po spustu še obdarovali otroke. Pri obdarovanju se jim bodo pridružili tudi voditelji Hitradia Center Tanja Kocman, Tim Kores Kori in Blaž Babič. Otroke bodo razveselili tudi znani Slovenci. Med njimi bodo Challe Sale, Nipke, Trkaj in Jani Jugovič – Cool Fotr, so sporočili z Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

1 / 19
2 / 19
3 / 19
4 / 19
5 / 19
6 / 19
7 / 19
8 / 19
9 / 19
10 / 19
11 / 19
12 / 19
13 / 19
14 / 19
15 / 19
16 / 19
17 / 19
18 / 19
19 / 19

Polepšali bodo praznike bolnim otrokom

Dobro počutje v bolnišnici pomembno vpliva na hitrejše in boljše zdravljenje, je poudaril poslovni direktor pediatrične klinike Teodor Žepič. "Zato smo veseli, da lahko v tem času popestrimo dneve, ki jih morajo otroci preživeti v bolnišnici namesto doma," je dodal. "Ne glede na lokacijo dobri možje vedno najdejo pravo pot," je vsem pridnim otrokom namignil Žepič.

S spustom Božičkov želijo nekoliko polepšati praznike bolnim otrokom, saj je bolezen zanje in starše neprijetna ter stresna. "Veseli december je čas, ko si otroci še toliko bolj želijo biti v krogu svoje družine, zato jim želimo s tem simpatičnim dogodkom polepšati praznike v bolnišnici in jim na obraz pričarati nasmeh. Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto in to tradicijo bomo nadaljevali tudi v prihodnje," je pojasnil direktor družbe Nextmedia Gregor Memedović.

Že v torek pa so se Božički spustili z mariborske klinike za pediatrijo.

ledeni hotel Trendi Prvi ledeni hotel na svetu 30 let pozneje #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin