Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 9. 2015,
9.57

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet Nuška Drašček žrtve kaznivih dejanj dobrodelnost advertorial Lidl Slovenija vip štafeta

Torek, 15. 9. 2015, 9.57

2 meseca, 1 teden

Koga je obdarila Nuška Drašček?

Siol.net

Nuška Drašček se je s posebnim seznamom pred dnevi namesto na vaje v opero odpravila nakupovat. Košara toaletnih izdelkov bo razveselila varovanke društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli obroč.

Prva, ki ji je pripadla čast, da začne jesensko sezono VIP-štafete, je pevka Nuška Drašček. Za dobra dela jo je pred dvema tednoma nominiral Klemen Bunderla, ki smo ga presenetili med službo v studiu.

Kot strela z jasnega je izstrelil naslednjo častno nosilko dobrodelne štafete – Nuško Drašček, ki ji različni izzivi niso tuji, zato se je brez obotavljanja odzvala našemu povabilu, da nekaj svojega časa in energije nameni dobrodelnosti. Človekoljubne akcije so redno na njenem prezasedenem urniku, tokrat pa smo jo povabili, da si sama zaželi, komu bi lahko pomagal. Izbrala je društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli obroč, ki že od leta 2003 deluje po vsej Sloveniji.

Društvo skrbi za žrtve kaznivih dejanj, družinskega nasilja, ki izgubijo sorodnika, so poškodovani, pretepeni, okradeni, oropani, spolno zlorabljeni. Glavna naloga društva je pravna in psihosocialna ter finančna pomoč žrtvam.

Higienske potrebščine za žrtve kaznivih dejanj

Tokrat nam je predsednica društva Milojka Vida Intihar zaupala, da bi nujno potrebovali toaletne in higienske pripomočke za ženske. "Ženske to vedno potrebujejo in marsikatera, ki se zateče k nam po pomoč, ostane brez vsega," je povedala predsednica društva in dodala, da se prav te dni v bolnišnici zdravi ena od žrtev, ki jih je prosila prav za tovrstne izdelke.

Nuška Drašček se je tako najprej odpravila po poln nakupovalni voziček raznih higienskih potrebščin. "To ženske vedno rade nakupujemo," je svoj nakupovalni seznam komentirala pevka, ki je izbrane izdelke odpeljala na sedež društva Beli obroč, kjer jo se sprejela predsednica društva.

"Najlepše se vam zahvaljujem za vse izdelke, to res potrebujemo. Zdaj smo zbirali šolske potrebščine. Kakršnakoli pomoč nam pride prav. Vzamemo tudi rabljena oblačila, tudi za otroke, naše žrtve so jih vedno zelo vesele. S prostovoljkami nato organiziramo prevoz," nas je ob prihodu pozdravila Milojka Vida Intihar, ki je mesto predsednice prevzela pred dvema letoma, ko je tedanja predsednica Vlasta Nussdorfer postala varuhinja človekovih pravic.

Nuška Drašček se pripravlja na magistrski koncert, s katerim bo zaključila Akademijo za glasbo, te dni pa se pripravlja tudi na Offenbachovo opero Orfej v peklu. Pripravlja pa tudi pevske delavnice za odrasle. | Foto: Nuška Drašček se pripravlja na magistrski koncert, s katerim bo zaključila Akademijo za glasbo, te dni pa se pripravlja tudi na Offenbachovo opero Orfej v peklu. Pripravlja pa tudi pevske delavnice za odrasle.

"Nasilje ni 'in', ampak je 'out'."

Društvo Beli obroč pomaga žrtvam kaznivih dejanj, ki so že dokazana. Pomagate lahko s članarino v društvu:

- osnovna članarina: 20 evrov letno,

- polletna članarina: 10 evrov,

- za študente, upokojence in brezposelne je letna članarina 10 evrov,

Žrtvam lahko pomagate tudi z nakupom ene od devetih knjig Vlaste Nussdorfer, z nakupom majice Ne nasilju, z darili in finančnimi prispevki ter z SMS-donacijo: pošljite kratko sporočilo na 1919 s ključno besedo beliobroc. Tako boste dokazali, da verjamete, da "nasilje ni 'in', ampak je 'out'," kot piše na spletni strani društva Beli obroč.

Trenutno je v društvu prek 500 članov, med njimi so tudi pravniki, zdravniki, psihiatri, psihoterapevti, socialnih delavci in politiki.

Komu je Nuška Drašček podarila dobro delo?

V "prijazni sobi" za spremljanje pogovorov z otroki, ki so žrtve nasilnih dejanj, smo predali donacijo z upanjem, da bi donacija koristila vsem uporabnicam storitev društva Beli obroč in si hkrati zaželeli, da podobnih društev naša družba sploh ne bi več potrebovala. Ljudje v stiski bodo vedno potrebovali pomoč sočloveka, zato lahko že z majhnimi koraki vsaj nekaj naredimo za boljši svet.

VIP-štafeta je prava štafeta, zato je treba dobro delo podariti naprej. Komu ga je namenila Nuška Drašček? Preverite v videu!

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte