Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2019,
11.25

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

počitnice animirani film družinski film priporočila TV Telekoma Slovenije

Petek, 28. 6. 2019, 11.25

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Top filmi za poletno počitniško varstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Top družinski filmi

Ob začetku poletnih počitnic smo na malih zaslonih poiskali najboljše animirane in igrane družinske filme, ob katerih bodo uživali otroci in mladostniki, pa tudi njihovi starši in drugi odrasli, ki so mladi po srcu.

TV-priporočila: Poletni filmi
Trendi Filmi kot turistični vodiči

ANIMIRANI DRUŽINSKI FILMI


Levji kralj (The Lion King, 1994)

Zgodba spremlja težavno odraščanje Simbe, levjega mladiča, ki sredi življenjskega kroga komaj čaka, da postane novi kralj živali. Z oskarjem nagrajena glasba in brezčasna, z oskarjem nagrajena klasična animirana pripoved bosta navdušili staro in mlado. Film je sinhroniziran v slovenščino. • V soboto, 29. 6., ob 20. uri na Planetu.*

 | Foto: Zgodba spremlja težavno odraščanje Simbe, levjega mladiča, ki sredi življenjskega kroga komaj čaka, da postane novi kralj živali. Z oskarjem nagrajena glasba in brezčasna, z oskarjem nagrajena klasična animirana pripoved bosta navdušili staro in mlado. Film je sinhroniziran v slovenščino. • V soboto, 29. 6., ob 20. uri na Planetu.*

Ledeno kraljestvo (Frozen, 2013)

Disneyjeva uspešnica o pogumni kraljični, ki se s prijatelji odpravi poiskat svojo odtujeno sestro, da bi rešili deželo iz ledenega objema. Najuspešnejši animiran celovečerec vseh časov je omrežil gledalce po vsem svetu ter prejel oskarja za najboljši animiran celovečerec in najboljšo izvirno filmsko pesem (Let It Go/Zaživim). • V torek, 25. 6., ob 6. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Disneyjeva uspešnica o pogumni kraljični, ki se s prijatelji odpravi poiskat svojo odtujeno sestro, da bi rešili deželo iz ledenega objema. Najuspešnejši animiran celovečerec vseh časov je omrežil gledalce po vsem svetu ter prejel oskarja za najboljši animiran celovečerec in najboljšo izvirno filmsko pesem (Let It Go/Zaživim). • V torek, 25. 6., ob 6. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Spider-Man: Novi svet (Spider-Man: Into The Spider-Verse, 2018)

V novo Spider-Manovo zgodbo nas popelje najstnik iz Brooklyna Miles Morales. Ta nam razkrije brezmejne možnosti Spider-Manovega sveta, pa tudi to, da v njem ni sam. Film je prejel oskarja, zlati globus, bafto in nagrado annie za najboljši animiran celovečerec leta • V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena.

 | Foto: V novo Spider-Manovo zgodbo nas popelje najstnik iz Brooklyna Miles Morales. Ta nam razkrije brezmejne možnosti Spider-Manovega sveta, pa tudi to, da v njem ni sam. Film je prejel oskarja, zlati globus, bafto in nagrado annie za najboljši animiran celovečerec leta • V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena.

Vrvež v moji glavi (Inside Out, 2015)

Ko se družina mlade Riley s Srednjega zahoda preseli v San Francisco, kjer je oče dobil službo, to povsem zmede njena čustva – veselje, strah, jezo, gnus in žalost. Zdaj se morajo privaditi na novo okolje, mesto, hišo in šolo. Oskar za najboljši animiran celovečerec. • V petek, 28. 6., ob 19. uri na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Ko se družina mlade Riley s Srednjega zahoda preseli v San Francisco, kjer je oče dobil službo, to povsem zmede njena čustva – veselje, strah, jezo, gnus in žalost. Zdaj se morajo privaditi na novo okolje, mesto, hišo in šolo. Oskar za najboljši animiran celovečerec. • V petek, 28. 6., ob 19. uri na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Medvedek Pu (Winnie the Pooh, 2011)

Animirana pustolovščina studia Disney spremlja filozofskega medvedka ter njegove prijatelje Tigra, Zajca, Pujska, Sovo, Kango, Ruja ter Oslička, ki se lotijo "reševanja" dečka Christopherja Robina iz rok navideznega ugrabitelja. Za medvedka, ki se je namenil le poiskati nekaj medu, bo to zelo naporen dan.• V petek, 28. 6., ob 7.25 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Animirana pustolovščina studia Disney spremlja filozofskega medvedka ter njegove prijatelje Tigra, Zajca, Pujska, Sovo, Kango, Ruja ter Oslička, ki se lotijo "reševanja" dečka Christopherja Robina iz rok navideznega ugrabitelja. Za medvedka, ki se je namenil le poiskati nekaj medu, bo to zelo naporen dan.• V petek, 28. 6., ob 7.25 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Wall-E (2008)

Po stotinah let samotnega opravljanja smetarskega dela na opustošeni Zemlji, za katero je bil ustvarjen, radovedni in prikupni čistilni robot WALL-E odkrije nov smisel življenja – pogum, ljubezen in prijateljstvo. Še ena v dolgi vrsti Pixarjevih uspešnic, ki je prejela oskarja za najboljši animiran celovečerec. • V nedeljo, 30. 6., ob 10.10 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Po stotinah let samotnega opravljanja smetarskega dela na opustošeni Zemlji, za katero je bil ustvarjen, radovedni in prikupni čistilni robot WALL-E odkrije nov smisel življenja – pogum, ljubezen in prijateljstvo. Še ena v dolgi vrsti Pixarjevih uspešnic, ki je prejela oskarja za najboljši animiran celovečerec. • V nedeljo, 30. 6., ob 10.10 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Julij na Viasat Nature
Trendi Divja televizija in ekvatorski raj

IGRANI IN ANIMIRANO-IGRANI DRUŽINSKI FILMI


Delfinova zgodba (Dolphin Tale, 2011)

Film, ki ga je navdihnila osupljiva resnična zgodba, prinaša pripoved o mladi delfinki Winter, ki po nesreči ostane brez repne plavuti, in njenem novem prijatelju, plašnem 11-letnem dečku Sawyerju, ki ji s pomočjo prijateljev in svojcev priskoči na pomoč. • V četrtek, 4. 7., ob 9. uri na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Film, ki ga je navdihnila osupljiva resnična zgodba, prinaša pripoved o mladi delfinki Winter, ki po nesreči ostane brez repne plavuti, in njenem novem prijatelju, plašnem 11-letnem dečku Sawyerju, ki ji s pomočjo prijateljev in svojcev priskoči na pomoč. • V četrtek, 4. 7., ob 9. uri na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Medvedek Paddington 2 (Paddington 2, 2017)

V nadaljevanju delno animirane uspešnice iz leta 2014 prikupni medvedek Paddington srečno živi pri družini Brown, ko pa nekdo ukrade posebno zgibanko in krivdo prevali nanj, mora Paddington oprati svoje ime in z Brownovimi razkrinkati tatu. Najbolje ocenjen film v zgodovini spletnega zbiratelja filmskih kritik Rotten Tomatoes. • V ponedeljek, 1. 7., ob 16.45 na CineStar TV Premiere 2.

 | Foto: V nadaljevanju delno animirane uspešnice iz leta 2014 prikupni medvedek Paddington srečno živi pri družini Brown, ko pa nekdo ukrade posebno zgibanko in krivdo prevali nanj, mora Paddington oprati svoje ime in z Brownovimi razkrinkati tatu. Najbolje ocenjen film v zgodovini spletnega zbiratelja filmskih kritik Rotten Tomatoes. • V ponedeljek, 1. 7., ob 16.45 na CineStar TV Premiere 2.

Muppetki na begu (Muppets Most Wanted, 2014)

Kermita zamenjajo za zločinskega veleuma in vržejo v ječo, medtem ko njegov dvojnik Constantine zlorabi evropsko turnejo priljubljenih Muppetkov za rop draguljev. Muppetki sumijo nekaj zloveščega in se odpravijo iskat pravega Kermita. • V soboto, 22. 6., ob 7.45 na FOX Movies.*

 | Foto: Kermita zamenjajo za zločinskega veleuma in vržejo v ječo, medtem ko njegov dvojnik Constantine zlorabi evropsko turnejo priljubljenih Muppetkov za rop draguljev. Muppetki sumijo nekaj zloveščega in se odpravijo iskat pravega Kermita. • V soboto, 22. 6., ob 7.45 na FOX Movies.*

Šola za junake (Sky High, 2005)

Če si sin dveh najbolj legendarnih superjunakov, Kommanderja (Kurt Russell) in Jetstream (Kelly Preston), obstaja samo ena možnost za tvojo izobrazbo – elitna srednja šola, ki nenavadno nadarjene najstnike preoblikuje v nove superjunake. • V soboto, 29. 6., ob 16.15 na FOX Movies.*

 | Foto: Če si sin dveh najbolj legendarnih superjunakov, Kommanderja (Kurt Russell) in Jetstream (Kelly Preston), obstaja samo ena možnost za tvojo izobrazbo – elitna srednja šola, ki nenavadno nadarjene najstnike preoblikuje v nove superjunake. • V soboto, 29. 6., ob 16.15 na FOX Movies.*

Trilogija Mali vohuni

Družinska akcijsko-komična trilogija Roberta Rodrigueza o pustolovščinah dveh otrok nekdanjih vohunov. V prvem delu morata Carmen in Juni iz ujetništva rešiti svoje ugrabljene starše, v drugem delu rešujeta svet pred norim genetskim znanstvenikom z vulkanskega otoka, v tretjem delu pa se podata v razburljiv virtualnoresničnostni svet znotraj 3D-videoigre. • V ponedeljek, 1. 7., ob 6. uri, 7.30 in 9.15 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Družinska akcijsko-komična trilogija Roberta Rodrigueza o pustolovščinah dveh otrok nekdanjih vohunov. V prvem delu morata Carmen in Juni iz ujetništva rešiti svoje ugrabljene starše, v drugem delu rešujeta svet pred norim genetskim znanstvenikom z vulkanskega otoka, v tretjem delu pa se podata v razburljiv virtualnoresničnostni svet znotraj 3D-videoigre. • V ponedeljek, 1. 7., ob 6. uri, 7.30 in 9.15 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Deček, ki postane kralj (The Kid Who Would Be King, 2019)

Hvaljena predelava legende o kralju Arturju in vitezih okrogle mize prikazuje skupino otrok, ki se poda na epsko pustolovščino in spopade s srednjeveško grožnjo. Glavnega junaka igra Louis Ashbourne Serkis, sin slavnega igralca in režiserja Andyja Serkisa, starejšo različico čarovnika Merlina pa je upodobil Patrick Stewart. • V videoteki DKino.

 | Foto: Hvaljena predelava legende o kralju Arturju in vitezih okrogle mize prikazuje skupino otrok, ki se poda na epsko pustolovščino in spopade s srednjeveško grožnjo. Glavnega junaka igra Louis Ashbourne Serkis, sin slavnega igralca in režiserja Andyja Serkisa, starejšo različico čarovnika Merlina pa je upodobil Patrick Stewart. • V videoteki DKino.

Poletni oddih v videoteki DKino
Trendi Preživite vroče poletje ob dobrih filmih

Vesele počitnice v videoteki DKino

Vesele počitnice v videoteki DKino | Foto:

Pogrešate v TV-priporočilih še več družinskih filmov, med njimi tudi takšne, ki so sinhronizirani v slovenščino in primerni za najmlajše?

V videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije vas čaka izbor poletno obarvanih filmov in kakovostnih družinskih uspešnic, ob katerih se bodo otroci in mladi po srcu lahko umaknili pred žgočim poletnim soncem ter si privoščili popolno TV-razvedrilo.

Več o začasni superkategoriji Vesele počitnice si lahko preberete na spodnji povezavi.
Vesele počitnice v videoteki DKino
Trendi Vesele počitnice v videoteki DKino

 Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
CineStar TV Premiere 2 227│ 228 (HD) NE
FOX Movies 216│ 217 (HD) DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Belline pasje dogodivščine
Trendi Belline pasje dogodivščine (A Dog's Way Home)
Ne spreglejte