Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2019,
23.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

superjunaki Spider-Man animirani film TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 11. 4. 2019, 23.00

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Spider-Man: Novi svet (Spider-Man: Into The Spider-Verse)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Spider-Man: Novi svet | Spider-Man: Into The Spider-Verse © 2018 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Spider-Man: Into The Spider-Verse © 2018 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Z oskarjem in zlatim globusom nagrajena animirana akcijska pustolovščina nam slovitega superjunaka predstavi v povsem drugačni luči, revolucionarna zgodba filma pa obrne na glavo vse, kar smo do zdaj vedeli o Petru Parkerju in njegovi preobrazbi v Spider-Mana.

V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena

ZDA │ 2018 │ 112 min. │ Animirana akcijska pustolovščina

R: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

G: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali

Sinhr: Miha Rodman, Matevž Müller, Nina Kaludjerović, Domen Valič

IMDb: 8,5/10 (top 250 #49) │ Rotten Tomatoes: 97 % │ Uporabniki Googla: 97 %

V novo Spider-Manovo zgodbo nas popelje najstnik iz Brooklyna Miles Morales. Ta nam razkrije brezmejne možnosti Spider-Manovega sveta, pa tudi to, da v njem ni sam.

Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

Miles se poveže s svojim novim učiteljem in še štirimi drugimi Spider-Mani iz različnih dimenzij. Skupaj se zoperstavijo veliki nevarnosti, ki grozi, da bo uničila vse dimenzije.

Fotogalerija
1 / 18

"Razsežnost filma se zdi ogromna, vendar je njegov duh radosten. Kot da bi se vsi odločili posneti najboljši film o Spider-Manu vseh časov in natanko to so tudi naredili." Joe Morgenstern, Wall Street Journal

April na HBO
Trendi April na HBO: premieri zadnjih sezon serij Igra prestolov in Podpredsednica

"Kdo bi si mislil, da bi animacija celo vojsko meddimenzionalnih tvorcev mrež lahko spremenila v nekaj svežega, smešnega, silovitega in revolucionarnega? Z junakom mešanih ras v svojem jedru je to najboljši od vseh epov o Spider-Manu, pa tudi najbolj kul." Peter Travers, Rolling Stone

Napovednik filma Spider-Man: Novi svet:

Zanimivosti:

  • Spider-Man: Novi svet je prejel kar 58 nagrad, med njimi tudi oskarja, zlati globus, bafto in nagrado annie za najboljši animiran celovečerec leta. To je po Rangu (2011) prvi prejemnik oskarja za najboljši animiran celovečerec, ki ga niso posneli pod okriljem studiev Disney ali Pixar.
  • Spider-Man: Novi svet | Foto: Film sta zasnovala Phil Lord in Christopher Miller, ustvarjalna genija za uspešnicami Lego film (2014) in 21 Jump Street: Mladenič v modrem (2012). (Oba filma si lahko ogledate v videoteki DKino.) Dvojec je film produciral, Lord pa je pri njem sodeloval tudi kot soscenarist in avtor zgodbe.
  • Načrti o snemanju filma so prišli v javnost po vdoru v računalnike studia Sony novembra 2014 in razkritju elektronske pošte, v katerem so se vodilni pri studiu pogovarjali o tem, da bosta Lord in Miller z animirano komedijo "prerodila" franšizo Spider-Man.
  • Film je posvečen spominu na ustvarjalca Spider-Mana, Stana Leeja in Steva Ditko, ki sta umrla 12. novembra oziroma 29. junija 2018.
  • Spider-Man: Novi svet | Foto: Kmalu po Leejevi smrti so ustvarjalci oznanili, da bo imel ta v filmu svojo zadnjo gostujočo glasovno vlogo. Lord in Miller sta se odločila, da bo ta opaznejša od njegovih vlog v prejšnjih filmih, saj je bil Lee "sestavni del duha tega filma", po njegovi smrti pa je njegova vloga dobila "dodaten pomen".
  • Pri snemanju filma je sodelovalo 140 animatorjev. S tako številčno ekipo se ne more pohvaliti noben film produkcijske hiše Sony Pictures Animation pred tem.
  • Nicolas Cage je navdih za lik Spider-Mana noir, temačno enobarvno različico junaka iz 30. let prejšnjega stoletja, črpal iz filmov Humphreya Bogarta.
  • Spider-Man: Novi svet | Foto: Spider-Ham/Peter-Porker se od svojih kolegov iz drugih dimenzij razlikuje v tem, da ga ni ugriznil radioaktiven pajek. Lik je bil sprva pajek, ki ga je ugriznil radioaktiven prašiček.
  • Studio je že napovedal snemanje nadaljevanja in izpeljanke filma. V nadaljevanju bo imel glavno vlogo še naprej Miles Morales (Shameik Moore), zgodba izpeljanke pa se bo osredotočala na njegovo kolegico Spider-Woman (Hailee Steinfeld).
Kralji in kraljice malih zaslonov
Trendi Kralji in kraljice malih zaslonov

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Grinch
Trendi Grinch (Dr. Seuss' The Grinch)
Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva
Trendi Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva (Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald)
Mala noga
Trendi Mala noga (Smallfoot)
Ne spreglejte