Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 12. 2021,
12.09

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

NEO kriminalna drama Abigail Breslin Matt Damon Tom McCarthy TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 27. 12. 2021, 12.09

2 leti, 3 mesece

Že v videoteki DKino!

Stillwater

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Stillwater | Stillwater © 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Stillwater © 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Oskarjevec Tom McCarthy (V žarišču) predstavlja napeto kriminalno dramo o očetu (Matt Damon), ki poskuša iz francoskega zapora rešiti svojo odtujeno hčerko (Abigail Breslin). Ta je bila obsojena zaradi umora, sama pa trdi, da je nedolžna. Film je navdahnil razvpiti primer Amande Knox.

ZDA │ 2021 │ 133 min. │ Kriminalna drama

R: Tom McCarthy I: Matt Damon, Abigail Breslin, Camille Cottin, Lilou Siauvaud

IMDb: 6,6/10 │ Rotten Tomatoes: 74 % │ Uporabniki Googla: 75 %

Brezposelni naftni delavec iz Oklahome Bill Baker odpotuje v Marseille v Franciji, da bi v zaporu obiskal svojo odtujeno hčerko Allison. Ta je zaprta zaradi umora, a zatrjuje, da je nedolžna.

Allison poskuša izkoristiti nov namig, ki bi jo lahko oprostil, in pritisne na očeta, da angažira pravno ekipo. V želji, da bi si povrnil zaupanje hčerke in odkril resnico, Bill vzame stvari v svoje roke …

Fotogalerija
1 / 13

"Film spretno raziskuje kulturne ovire, ki nam onemogočajo doseganje osnovnih ciljev, kot je razreševanje umora in povezovanje z ljudmi, ki so drugačni od nas." Johnny Oleksinski, New York Post


"To je premišljena in zapletena študija osebnosti, čeprav je nameščena v zloščenem in manj zanimivem akcijskem trilerju." Simran Hans, Observer


"Občinstvo bo imelo občutek, kot da je res nekje bilo, da so ga ganili ljudje, ki jih je srečalo, in da ga je izkušnja izpopolnila. Od filma ne morete zahtevati več." Mick LaSalle, San Francisco Chronicle


Napovednik filma Stillwater:

Zanimivosti:

  • Film so premierno predvajali na 74. mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu, občinstvo festivala pa je njegove ustvarjalce na čelu z glavnim zvezdnikom filma Mattom Damonom nagradilo s petminutnimi stoječimi ovacijami.
  • Stillwater | Foto: Režiser in soscenarist filma Tom McCarthy je v intervjuju pojasnil, da sta se z Mattom Damonom med pripravami na snemanje filma poglobila v kulturo oklahomskih delavcev na naftni ploščadi in z njimi preživela veliko časa.

    "Imela sva dostop do njihovih življenj, svetov in družin. Bistveno so prispevali k oblikovanju zgodbe."
  • Film ohlapno temelji na razvpitem primeru Američanke Amande Knox.
    Stillwater | Foto:
    Ta je skoraj štiri leta preživela v italijanskem zaporu, potem ko je italijansko sodišče njo in njenega takratnega partnerja, Italijana Raffaela Sollecita, leta 2009 obsodilo za umor njene sostanovalke v Perugii, Britanke Meredith Kercher.

    Po dolgotrajnem pritožbenem postopku jo je vrhovno sodišče leta 2015 dokončno oprostilo zaradi nepravilne policijske preiskave primera.
  • Stillwater | Foto: Po besedah Toma McCarthyja je bil primer Amande Knox samo začetna točka za pisanje scenarija in "ni hotel kopirati ali posnemati" njene pravne izkušnje.

    "V resnici mi je primer služil samo za navdih, začel sem razmišljati o odnosu z očetom, tudi meni se je namreč malo pred tem rodila hčerka."

    Knoxova po drugi strani trdi, da celovečerec brez njenega soglasja krade njeno zgodbo na račun njenega ugleda.
TV-priporočila: božični filmi
Trendi To so najbolj mični božični filmi

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Joe Bell
Trendi Joe Bell
Prijatelji
Trendi Prijatelji (Our Friend)
Zola
Trendi Zola
Ne spreglejte