Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 11. 2021,
18.37

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

ustrahovanje NEO drama Mark Wahlberg biografski film LGBT TV Telekoma Slovenije

Torek, 30. 11. 2021, 18.37

2 leti, 4 mesece

Že v videoteki DKino!

Joe Bell

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Joe Bell

Mark Wahlberg v ganljivi resnični zgodbi o očetu iz delavskega razreda, ki se pokloni svojemu umrlemu istospolno usmerjenemu najstniškemu sinu tako, da se poda na samorefleksiven pohod prek ZDA.

ZDA │ 2020 │ 89 min. │ Biografska drama

R: Reinaldo Marcus Green I: Mark Wahlberg, Reid Miller, Connie Britton, Gary Sinise

IMDb: 5,6/10 │ Rotten Tomatoes: 39 % │ Uporabniki Googla: 62 %

Življenje Joeja Bella pretrese tragedija, ko njegov istospolno usmerjeni sin Jared zaradi neusmiljenega zbadanja in ustrahovanja stori samomor. Poln obžalovanja, da ni storil dovolj, se Joe peš odpravi na pot prek ZDA z namenom, da bi sorojake ozavestil o perečih in pretresljivih posledicah ustrahovanja.

Fotogalerija
1 / 10

"Na tem filmu je nekaj razorožujoče pristnega. To je morda včasih nekoliko očitno, a tudi izjemno neprizanesljivo." Benjamin Lee, Guardian


"To je tiha ganljiva vožnja, ki nas pripelje tja, kamor želi, in lahko na poti izzove nekaj solz." Steve Pond, TheWrap


"Film je boleč in iskren. Njegova najbolj optimistična in bistvena nit ni vera v možnost odpuščanja za nesprejemljivo, temveč v sprejemanje samo po sebi." K. Austin Collins, Rolling Stone


Napovednik filma Joe Bell:

Zanimivosti:

  • Film so pod naslovom Good Joe Bell (Dobri Joe Bell) premierno predvajali septembra 2020 na filmskem festivalu v Torontu, na redni spored ameriških kinematografov pa je zaradi pandemije virusa covid-19 prispel šele julija 2021.
  • Joe Bell | Foto: Scenarij za film sta napisala Larry McMurtry in Diana Ossana – prejemnik in prejemnica oskarja za najboljši prirejen scenarij tematsko sorodnega filma Gora Brokeback (2005).

    McMurtry je umrl nekaj mesecev pred začetkom rednega kinematografskega predvajanja filma, marca 2021, to pa je zadnji avtorjev scenarij, ki so ga upodobili pred njegovo smrtjo.
  • Joe Bell | Foto: Po prvotnih načrtih bi moral film režirati Cary Joji Fukunaga (Pravi detektiv, Ni čas za smrt), a je ta režijsko taktirko nazadnje prepustil Reinaldu Marcusu Greenu (Kralj Richard), sam pa je pri projektu ostal kot producent.

    Film sta pomagala producirati tudi glavni igralec Mark Wahlberg (Joe Bell) in zvezdnik filma Gora Brokeback (2005) Jake Gyllenhaal.
  • Mark Wahlberg je igralca Reida Millerja povabil k sebi domov na zajtrk in mu tam osebno povedal, da so ga izbrali za vlogo Jadina Bella.

(Opozorilo: Naslednje vrstice vsebujejo kvarnike!)

  • Joe Bell | Foto: Joe Bell je po sinovi smrti pustil službo v podjetju za predelavo lesa in pomagal ustanoviti neprofitno fundacijo Faces for Change (Obrazi za spremembe), ki se v srednjih šolah po ZDA bojuje proti ustrahovanju.

    Ob tem je izjavil: "Neukrepanje ni sprejemljivo. Tisti, ki to gledajo in nič ne naredijo, so prav tako krivi."
  • Joe Bell je nameraval v dveh letih prehoditi vse celinske Združene države Amerike.
    Joe Bell | Foto:
    Na pot se je odpravil 20. aprila 2013, 9. oktobra 2013, ko je prehodil približno petino načrtovane osem tisoč kilometrov dolge poti, pa ga je v zvezni državi Kolorado do smrti povozil poltovornjak.

    Nekaj ​​ur pred svojo smrtjo je Joe Bell na Facebooku objavil sliko prometnega znaka s pripisom: "Napredujemo, korak za korakom."
TV-priporočila: filmske priredbe knjižnih del
Trendi Od knjige do prve filmske lige

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Nosim te s seboj
Trendi Nosim te s seboj (Te Llevo Conmigo/I Carry You with Me)
Izbrisan fant
Trendi Izbrisan fant (Boy Erased)
Pokliči me po svojem imenu
Trendi Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name)
Ne spreglejte