SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Nosim te s seboj (Te Llevo Conmigo/I Carry You with Me)

Nosim te s seboj
I Carry You with Me © 2020 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Čustvena romantična drama o nadarjenem mehiškem kuharju, ki zapusti svojo sorodno dušo in se poda na zahrbtno pot v New York. Na festivalu Sundance nagrajen film temelji na resničnih dogodkih.

Mehika, ZDA │ 2020 │ 106 min. │ Romantična drama

R: Heidi Ewing I: Armando Espitia, Christian Vázquez, Michelle Rodríguez, Ángeles Cruz

IMDb: 6,4/10 │ Rotten Tomatoes: 97 % │ Uporabniki Googla: 90 %

Epsko, več desetletij trajajočo ljubezensko zgodbo sproži naključno srečanje dveh moških sorodnih duš v provincialni Mehiki. Sanje in družbeni pritiski ambicioznega kuharja Ivána prisilijo, da zapusti ljubezen svojega življenja, učitelja Gerarda, in se odpravi na zahrbtno pot v New York, po kateri njegovo življenje nikoli več ne bo enako.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Sanje predstavljajo tako obliko kot vsebino filma Nosim te s seboj – dovršenega celovečernega igranega prvenca Heidi Ewing." Ann Hornaday, Washington Post


"Gejevska zgodba in zgodba o meji, povedana v univerzalnem jeziku ljubezni, družine in sanj." David Canfield, Entertainment Weekly


"Večino časa je učinek razburljiv – nadrealistična zmes, ki v zadnjih trenutkih filma zada precejšen udarec." David Lewis, San Francisco Chronicle


Napovednik filma Nosim te s seboj:

Zanimivosti:

 • Scenarij, ki ga je režiserka filma Heidi Ewing napisala z Alanom Pageem, temelji na resnični zgodbi mehiškega kuharskega mojstra Ivána Garcíe in mehiškega učitelja Gerarda Zabalete (prvega je v filmu upodobil Armando Espitia, drugega pa Christian Vazquez).
 • Nosim te s seboj Prvi igrani celovečerec Heidi Ewing, za oskarja nominirane sorežiserke dokumentarca Jezusov tabor (2006), so premierno prikazali na festivalu neodvisnega filma Sundance.

  Tam je film prejel nagrado občinstva in nagrado NEXT Innovator (Naslednji inovator).
 • Film so med drugim predvajali še na filmskih festivalih v New Yorku, Rimu, Zürichu in Atenah.
 • Nosim te s seboj Snemalno ekipo koprodukcije Mehike in ZDA so večinoma sestavljali Mehičani.

  Režiserka je namreč želela povedati zgodbo na pristen način in posneti "mehiški film, s katerim se bodo Mehičani poistovetili in ga vzeli za svojega, kar pa ni preprosto".
 • (Opozorilo: Naslednje vrstice vam lahko izdajo vsebino filma!)

  Heidi Ewing je Ivána Garcío in Gerarda Zabaleto spoznala leta 2005 v nekem newyorškem baru ter ju navdušila s svojim znanjem španščine in plesanja salse.
  Nosim te s seboj
  Z njima je začela prijateljevati, García in Zabaleta sta jo celo spremljala na premieri njenega dokumentarca Detropia (2012) na festivalu Sundance.

  Prav tam sta se ji nekega večera odprla in ji razkrila, da sta nezakonita prebežnika in da živita v ZDA brez dokumentov. Osupla in razburjena Ewingova si je še isti večer zapisala podrobnosti iz njihovega pogovora.
  Nosim te s seboj
  "To je tako močna zgodba o ljubezni, zmagi, izgubi in odrekanju. Bila sem dotolčena na osebni ravni in kot pripovedovalka sem vedela, da te zgodbe ne bom mogla preboleti."
 • Čeprav García in Zabaleta v ZDA plačujeta davke, podpirata svojo skupnost in v svojih dveh restavracijah zaposlujeta ameriške državljane, njun priseljenski status ostaja negotov.
TV-priporočila: filmi Oliverja Stona in Tommyja Leeja Jonesa Trendi Dan, ko sta Tommy Lee Jones in Oliver Stone dopolnila 75 let
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Izbrisan fant Trendi Izbrisan fant (Boy Erased) Naše matere Trendi Naše matere (Nuestras madres/Our Mothers) Nevidno življenje Evridike Trendi Nevidno življenje Evridike (A Vida Invisível/Invisible Life)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin