SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Naše matere (Nuestras madres/Our Mothers)

Naše matere
Demiurg
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Film o travmatičnem poglavju novejše gvatemalske zgodovine. Belgijski kandidat za mednarodnega oskarja je prejel nagrado za najboljši prvenec v sklopu Teden kritike festivala v Cannesu, ogledali pa smo si ga lahko tudi v Liffovi sekciji Perspektive.

Belgija, Francija, Gvatemala │ 2019 │ 73 min. │ Drama

R: César Díaz I: Armando Espitia, Emma Dib, Aurelia Caal, Julio Serrano Echeverría

IMDb: 6,9/10 │ Rotten Tomatoes: 92 % │ Uporabniki Googla: 88 %

Gvatemala leta 2018. Oči vseh v državi so uprte v sodni proces proti vojakom, ki so zanetili državljansko vojno. Vrstijo se pretresljiva pričevanja žrtev.

Hotten in lady Alex Trendi Iskanje skrivnostnih relikvij v deževnem pragozdu

Mlad forenzični antropolog Ernesto identificira pogrešane. Nekoč se mu med poslušanjem neke starke zazdi, da je našel sled za svojim očetom, pripadnikom gverilcev, ki je izginil med vojno ...

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

"Skromno velik celovečerec z ogromnimi posledicami." Glenn Kenny, New York Times


"To je privlačno dostojanstvena, humana zgodba o posledicah malo znane državljanske vojne v Gvatemali v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ki so jo prenašale ženske v državi." Fionnuala Halligan, Screen International


"Scenarist in režiser César Díaz okoli svojega glavnega junaka gradi kompleksno, a nezahtevno zasliševanje nacionalne pripadnosti." Pat Brown, Slant Magazine


TV-priporočila: oskarjevski osmoljenci Trendi To so največji osmoljenci Oskarjev

Napovednik filma Naše matere:

Zanimivosti:

  • Film je bil uraden belgijski kandidat za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec, a se ni uvrstil med končnih pet nominirancev.
    Naše matere Na 92. podelitvi zlatih kipcev je v tej kategoriji sicer slavil prejemnik oskarja za najboljši film – južnokorejski Parazit (2019).
  • Režiser in scenarist filma César Díaz je pojasnil, da ljudje z gvatemalskim genocidom sploh niso seznanjeni, medtem ko poznajo diktaturi v Čilu in Argentini.
    Naše matere Ob tem je povedal: "Dvesto tisoč ljudi je umrlo, 45 tisoč je pogrešanih, svet pa o tem ne ve nič. Zakaj? Zato, ker gre za Indijance.
    Žrtvam smo morali vrniti človeški obraz. Kaj naredimo s svojimi mrtvimi, ko prenehamo medsebojno pobijanje? Kako si zacelimo rane? S spominjanjem. Da bi ozdravili državo, moramo začeti pri posamezniku."
Spomladansko kulinarično razvajanje z Mary Berry Trendi Spomladansko kulinarično razvajanje z Mary Berry

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Mesto za nas Trendi Mesto za nas (Come As You Are) O neskončnosti Trendi O neskončnosti (Om det oändliga/About Endlessness) Corpus Christi Trendi Corpus Christi (Boże Ciało)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin