Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 4. 2021,
12.48

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

poljski film TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 29. 4. 2021, 12.48

2 leti, 12 mesecev

Že v videoteki DKino!

Corpus Christi (Boże Ciało)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Corpus Christi | Demiurg

Demiurg

Sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki temelji na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem. Velika kritiška in festivalska uspešnica je bila nominirana za oskarja za najboljši mednarodni film.

Poljska, Francija │ 2019 │ 110 min. │ Drama

R: Jan Komasa I: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel

IMDb: 7,7/10 │ Rotten Tomatoes: 98 % │ Uporabniki Googla: 84 %

Dvajsetletni Daniel je med bivanjem v prevzgojnem domu zaslišal božji klic, a kot obsojeni zločinec ne more v semenišče. Po prestani zaporni kazni se tako odpravi na drug konec države, kjer mu dodelijo delo v žagi.

TV-priporočila: prejemniki oskarja za najboljši film
Trendi Oglejte si velike zmagovalce Oskarjev

V vasi pa se predstavi za duhovnika in po spletu naključij kmalu prevzame vodenje župnije. Prihod karizmatičnega mladega pridigarja je za vaščane priložnost, da se spoprimejo s tragedijo, ki razžira malo skupnost …

Fotogalerija
1 / 7

"To je intenzivna, pretresljiva drama, ki vam bo brez dvoma dala misliti – film, ki črpa moč iz trčenja silovitih nasprotij." Kenneth Turan, Los Angeles Times


"Temačna, meditativna študija žrtvovanja, gledanega v počasnem posnetku, režiser pa si zasluge za tiho učinkovitost filma deli z glavnim igralcem Bartoszem Bielenio." Tommaso Tocci, Ioncinema


"To je film, ki se gledalcu ne trudi ugajati, pač pa mu hoče ponuditi izziv. /…/ Pridiga, ne da bi bil pridigarski. /…/ Corpus Christi ne skopari s človečnostjo; film si zasluži počasne nasmehe, ki jih zvabi na naše obraze." David Fear, Rolling Stone


Hotten in lady Alex
Trendi Iskanje skrivnostnih relikvij v deževnem pragozdu

Napovednik filma Corpus Christi:

Zanimivosti:

  • Film poljskega režiserja Jana Komase so premierno prikazali v programu Dnevi avtorjev na 76. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah.
  • Corpus Christi | Foto: Film je prejel kar enajst nagrad Poljske filmske akademije, med njimi tudi nagrade za najboljši film, najboljšo režijo, najboljši scenarij (Mateusz Pacewicz) in najboljšega igralca (Bartosz Bielenia).
  • Film se je kot poljski kandidat za mednarodnega oskarja uvrstil med končnih pet nominirancev, a je moral v tej kategoriji priznati premoč prejemniku oskarja za najboljši film – južnokorejskemu Parazitu (2019).
  • Corpus Christi | Foto: Režiser po lastnih besedah ni želel, da bi ljudje njegov film razumeli zgolj kot še en pogled na zapleten poljski katolicizem.

    "Pravzaprav o njem raje razmišljam kot o protestantskem filmu; vidim ga kot zgodbo o mali skupnosti, podobni tisti v Skandinaviji, ter trčenju s puritanskim načinom razmišljanja, v katerem iščejo uteho ljudje, ki ne najdejo svojega mesta v sodobnem svetu."
Spomladansko kulinarično razvajanje z Mary Berry
Trendi Spomladansko kulinarično razvajanje z Mary Berry

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Medena dežela
Trendi Medena dežela (Medena zemja/Honeyland)
Fatima
Trendi Fatima
Drugačna pravila
Trendi Drugačna pravila (Breaking Habits)
Ne spreglejte