Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 8. 2020,
13.43

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

film priporočila Amy Adams TV Telekoma Slovenije

Petek, 21. 8. 2020, 13.43

3 leta, 8 mesecev

TV-priporočila

Je to najboljša hollywoodska igralka, ki še nima oskarja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
TV-priporočila: Filmi Amy Adams

Dvajsetega avgusta je 46. rojstni dan praznovala šestkratna nominiranka za oskarja Amy Adams. Ob tej priložnosti smo na malih zaslonih poiskali filme te cenjene rdečelase igralke, na koncu pa vam bomo razkrili še odgovor na vprašanje, ki smo vam ga zastavili v naslovu članka.

Avgust na Epic Drama
Trendi Finska kot vroče žarišče hladne vojne

Poziv za Saro (Serving Sara, 2002)

Adamsova je v tej romantični komediji o vročevalcu sodnih pozivov (Matthew Perry), ki najde izziv v svoji naslednji ženski tarči (Elizabeth Hurley), odigrala manjšo vlogo ljubice zakonskega partnerja glavne junakinje. • V sredo, 19. 8., ob 15.10 na AMC.* | Foto: Adamsova je v tej romantični komediji o vročevalcu sodnih pozivov (Matthew Perry), ki najde izziv v svoji naslednji ženski tarči (Elizabeth Hurley), odigrala manjšo vlogo ljubice zakonskega partnerja glavne junakinje. • V sredo, 19. 8., ob 15.10 na AMC.*

Ujemi me, če me moreš (Catch Me If You Can, 2002)

Prekaljeni agent FBI (Hanks) neumorno lovi izmuzljivega Franka W. Abagnala mlajšega (Leonardo DiCaprio). Ta je ponaredil za več milijonov dolarjev čekov, medtem ko se je uradno izdajal za pilota, zdravnika, pravnika ... Adamsova je v biografski komični drami Stevena Spielberga dočakala svojo prvo odmevno, četudi majhno vlogo. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Prekaljeni agent FBI (Hanks) neumorno lovi izmuzljivega Franka W. Abagnala mlajšega (Leonardo DiCaprio). Ta je ponaredil za več milijonov dolarjev čekov, medtem ko se je uradno izdajal za pilota, zdravnika, pravnika ... Adamsova je v biografski komični drami Stevena Spielberga dočakala svojo prvo odmevno, četudi majhno vlogo. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Začarana (Enchanted, 2007)

Kaj bi se zgodilo, če bi Disneyjeva arhetipska junakinja oživela in pristala v resničnem svetu? Prav to se namreč zgodi navihani Giselle (Amy Adams), potem ko jo začara zlobna kraljica (Susan Sarandon). Adamsovi je vloga prinesla preboj v prvo igralsko ligo in nominacijo za zlati globus za najboljšo igralko v komediji. • V soboto, 22. 8., ob 15.20 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Kaj bi se zgodilo, če bi Disneyjeva arhetipska junakinja oživela in pristala v resničnem svetu? Prav to se namreč zgodi navihani Giselle (Amy Adams), potem ko jo začara zlobna kraljica (Susan Sarandon). Adamsovi je vloga prinesla preboj v prvo igralsko ligo in nominacijo za zlati globus za najboljšo igralko v komediji. • V soboto, 22. 8., ob 15.20 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Dvom (Doubt, 2008)

V 60. letih prejšnjega stoletja poskuša karizmatični duhovnik (Philip Seymour Hoffman) modernizirati strogo katoliško šolo, a naleti na trdovraten odpor sestre Aloysius (Meryl Streep), medtem ko idealistična sestra James (Adams) izrazi sum, da utegne biti Flynnovo zanimanje za učence tudi bolj osebne narave. Film je bil nominiran za oskarja v vseh štirih igralskih kategorijah, Adamsova pa se je za kipec potegovala s stransko vlogo. • V soboto, 15. 8., ob 10.15 na AMC* in v ponedeljek, 24. 8., ob 4.15 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: V 60. letih prejšnjega stoletja poskuša karizmatični duhovnik (Philip Seymour Hoffman) modernizirati strogo katoliško šolo, a naleti na trdovraten odpor sestre Aloysius (Meryl Streep), medtem ko idealistična sestra James (Adams) izrazi sum, da utegne biti Flynnovo zanimanje za učence tudi bolj osebne narave. Film je bil nominiran za oskarja v vseh štirih igralskih kategorijah, Adamsova pa se je za kipec potegovala s stransko vlogo. • V soboto, 15. 8., ob 10.15 na AMC* in v ponedeljek, 24. 8., ob 4.15 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Noč v muzeju 2 (Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, 2009)

Nerodni muzejski čuvaj Larry (Ben Stiller) se vrne v fantastični svet oživelih zgodovinskih osebnosti, da bi rešil svoja stara prijatelja, ki so ju po pomoti premestili v slavni muzej Smithsonian. Adamsova je v tej komični pustolovščini upodobila Amelio Earhart – prvo žensko, ki je sama preletela Atlantik. • V videoteki DKino.

 | Foto: Nerodni muzejski čuvaj Larry (Ben Stiller) se vrne v fantastični svet oživelih zgodovinskih osebnosti, da bi rešil svoja stara prijatelja, ki so ju po pomoti premestili v slavni muzej Smithsonian. Adamsova je v tej komični pustolovščini upodobila Amelio Earhart – prvo žensko, ki je sama preletela Atlantik. • V videoteki DKino.

Julie in Julia (Julie & Julia, 2009)

Ameriška kuharska legenda Julia Child (Meryl Streep) poskrbi za nov recept življenja nezadovoljne pisarniške uslužbenke Julie Powell (Adams), ki se loti pisanja kulinaričnega bloga. Čeprav sta ženski različnih časov in krajev, ju združuje spoznanje, da je s pravo kombinacijo strasti, neustrašnosti in ščepcem masla mogoče prav vse. • V nedeljo, 16. 8., ob 9.20 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Ameriška kuharska legenda Julia Child (Meryl Streep) poskrbi za nov recept življenja nezadovoljne pisarniške uslužbenke Julie Powell (Adams), ki se loti pisanja kulinaričnega bloga. Čeprav sta ženski različnih časov in krajev, ju združuje spoznanje, da je s pravo kombinacijo strasti, neustrašnosti in ščepcem masla mogoče prav vse. • V nedeljo, 16. 8., ob 9.20 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

TV-priporočila: predstavnice rasnih in etničnih manjšin
Trendi Od Malale do Kamale – predstavnice rasnih in etničnih manjšin na malih zaslonih

Prestopno leto (Leap Year, 2010)

Uspešna mestna lepotica Anne (Adams) že dolgo časa pričakuje zaročni prstan izbranca Jeremyja, zato mu sledi na Irsko, kjer želi izkoristiti starodavno tradicijo, da lahko zadnji februarski dan prestopnega leta ženska zaprosi za roko moškega. • V nedeljo, 23. 8., ob 13. uri na Planet.*

 | Foto: Uspešna mestna lepotica Anne (Adams) že dolgo časa pričakuje zaročni prstan izbranca Jeremyja, zato mu sledi na Irsko, kjer želi izkoristiti starodavno tradicijo, da lahko zadnji februarski dan prestopnega leta ženska zaprosi za roko moškega. • V nedeljo, 23. 8., ob 13. uri na Planet.*

Borec (The Fighter, 2010)

Navdihujočo resnično zgodbo o bratih boksarjih (Mark Wahlberg in Christian Bale), ki sta skupaj trenirala za zgodovinski naslov in združitev družine ter se s tem odkupila za grehe iz preteklosti. Bale in Melissa Leo sta na Oskarjih z vlogama slavila v stranskih igralskih kategorijah, za kipec pa se je s stransko vlogo potegovala tudi Adamsova. • V petek, 21. 8., ob 18.50 in v soboto, 22. 8., ob 13.10 na Cinestar TV 1.

 | Foto: Navdihujočo resnično zgodbo o bratih boksarjih (Mark Wahlberg in Christian Bale), ki sta skupaj trenirala za zgodovinski naslov in združitev družine ter se s tem odkupila za grehe iz preteklosti. Bale in Melissa Leo sta na Oskarjih z vlogama slavila v stranskih igralskih kategorijah, za kipec pa se je s stransko vlogo potegovala tudi Adamsova. • V petek, 21. 8., ob 18.50 in v soboto, 22. 8., ob 13.10 na Cinestar TV 1.

Ameriške prevare (American Hustle, 2013)

Ohlapna upodobitev kontroverzne tajne operacije FBI, ki je v poznih 70. letih z Vzhodne obale ZDA v svet izstrelila eno najbolj razvpitih korupcijskih afer in povzročila pravi politični cunami. Film Davida O. Russella je bil nominiran za deset oskarjev, zvezdniško igralsko zasedbo pa ob Adamsovi sestavljajo Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence in Jeremy Renner. • V soboto, 22. 8., ob 20.55 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Ohlapna upodobitev kontroverzne tajne operacije FBI, ki je v poznih 70. letih z Vzhodne obale ZDA v svet izstrelila eno najbolj razvpitih korupcijskih afer in povzročila pravi politični cunami. Film Davida O. Russella je bil nominiran za deset oskarjev, zvezdniško igralsko zasedbo pa ob Adamsovi sestavljajo Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence in Jeremy Renner. • V soboto, 22. 8., ob 20.55 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Ona (Her, 2013)

Vase zaprt pisatelj Theodore (Joaquin Phoenix) po koncu dolgoletne ljubezenske zveze začne odnos z naprednim operacijskim sistemom z glasom Scarlett Johansson. Adamsova je v romantični komični drami Spika Jonesa upodobila bližnjo prijateljico glavnega junaka, to pa je ob Ameriških prevarah drugi igralkin film iz leta 2013, ki se je potegoval za oskarja za najboljši celovečerec. • Na HBO OD/GO.

 | Foto: Vase zaprt pisatelj Theodore (Joaquin Phoenix) po koncu dolgoletne ljubezenske zveze začne odnos z naprednim operacijskim sistemom z glasom Scarlett Johansson. Adamsova je v romantični komični drami Spika Jonesa upodobila bližnjo prijateljico glavnega junaka, to pa je ob Ameriških prevarah drugi igralkin film iz leta 2013, ki se je potegoval za oskarja za najboljši celovečerec. • Na HBO OD/GO.

Jekleni mož (2013) in Batman proti Supermanu: Zora pravice (2016)

Po tem ko se je neuspešno potegovala za vlogo Louis Lane v dveh prejšnjih filmih o Supermanu, je Adamsova vendarle prejela to vlogo v spektaklu Zacka Snyderja iz leta 2013, lik pa je znova upodobila tri leta pozneje v filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice. • Oba filma sta na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Po tem ko se je neuspešno potegovala za vlogo Louis Lane v dveh prejšnjih filmih o Supermanu, je Adamsova vendarle prejela to vlogo v spektaklu Zacka Snyderja iz leta 2013, lik pa je znova upodobila tri leta pozneje v filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice. • Oba filma sta na voljo v videoteki DKino.

Nočne ptice (Nocturnal Animals, 2016)

Privilegirani lastnici uspešne losangeleške galerije (Adams) nekdanji mož (Jake Gyllenhaal) pošlje rokopis njej posvečenega romana z nadvse vznemirjujočo vsebino. Drugi celovečerec Toma Forda je na beneškem festivalu prejel veliko nagrado žirije. • V nedeljo, 23. 8., ob 21.40 na Kanal A.* │ Tudi v videoteki DKino.

 | Foto: Privilegirani lastnici uspešne losangeleške galerije (Adams) nekdanji mož (Jake Gyllenhaal) pošlje rokopis njej posvečenega romana z nadvse vznemirjujočo vsebino. Drugi celovečerec Toma Forda je na beneškem festivalu prejel veliko nagrado žirije. • V nedeljo, 23. 8., ob 21.40 na Kanal A.* │ Tudi v videoteki DKino.

Čeprav je bila Amy Adams že šestkrat nominirana za oskarja – s filmi Junebug (2005), Dvom (2008), Borec (2010), Gospodar (2012) in Mož iz ozadja (2018) se je potegovala za kipec za najboljšo igralko v stranski vlogi, vloga v filmu Ameriške prevare (2013) pa ji je prinesla nominacijo za oskarja za najboljšo glavno igralko –, rdečelasa zvezdnica vendarle ni največja poraženka podelitve teh nagrad.

Ta rekord namreč pripada Glenn Close. Cenjena igralka je bila za zlati kipec nominirana kar sedemkrat (šestkrat za glavno vlogo in enkrat za stransko), a svojega prvega oskarja še ni dočakala.

Avgust 2020 na HBO
Trendi Pošasten rasizem in sila Vojne zvezd

Napovednik filma Začarana:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
CineStar TV 223 NE
AMC 232 DA
Kanal A 8 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Avgust na Viasat Nature
Trendi Akcijski junaki za ljubitelje narave
Ne spreglejte