Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 7. 2021,
16.16

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

LGBT biografski film Russell Crowe Nicole Kidman Lucas Hedges Joel Edgerton TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 8. 7. 2021, 16.16

2 leti, 9 mesecev

V videoteki DKino!

Izbrisan fant (Boy Erased)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Izbrisan fant | Boy Erased © 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Boy Erased © 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Zvezdniška igralska zasedba na čelu z Lucasom Hedgesom, Nicole Kidman, Russllom Crowom in Joelom Edgertonom v Edgertonovi hvaljeni biografski drami o sinu baptističnega pridigarja, ki ga religiozno fundamentalistična starša prisilita, da se vključi v program spreobrnitve gejev.

ZDA, Avstralija │ 2018 │ 110 min. │ Biografska drama

R: Joel Edgerton I: Lucas Hedges, Nicole Kidman, Russell Crowe, Joel Edgerton

IMDb: 6,9/10 │ Rotten Tomatoes: 80 % │ Uporabniki Googla: 85 %

Ko devetnajstletni Jared, sin baptističnega pastorja v majhnem ameriškem mestu, svojima staršema razkrije, da je gej, mu globoko verna oče in mati postavita ultimat – udeležiti se mora programa spreobrnitve gejev ali pa bo za vedno izobčen iz kroga svoje družine, prijateljev in cerkve.

Jared se pridruži programu, vendar se že kmalu zatem znajde v konfliktu z vodjo terapije ter se nazadnje poda na pot iskanja lastnega glasu in sprejemanja svojega resničnega jaza.

Fotogalerija
1 / 10

"Velika zasluga filma Izbrisan fant je, da Jaredovih staršev nikoli ne skrči na monolitne karikature z zaostalimi mišljenji." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Odprt in velikodušen igralski nastop Lucasa Hedgesa poganja ta dobronameren film Joela Edgertona." Peter Bradshaw, Guardian


"Lucas Hedges znova dokazuje, da je eden najboljših igralcev svoje generacije. Skupaj z Nicole Kidman in Russllom Crowom sije v tej grozljivi resnični zgodbi o gejevskemu najstniku, ki ga starši pošljejo na terapijo spreobrnitve." Peter Travers, Rolling Stone


Napovednik filma Izbrisan fant:

Zanimivosti:

  • Film temelji na leta 2016 izdani avtobiografski knjigi Garrarda Conleyja Boy Erased: A Memoir (Izbrisan fant: spomini).
  • Izbrisan fant | Foto: Avtor knjižne predloge se v filmu pojavi v gostujoči vlogi uslužbenca programa spreobrnitve najstniških gejev.
  • Do izdaje knjige je samo pet ameriških zvezdnih držav in Zvezno okrožje Kolumbija prepovedalo  terapijo spreobrnitve gejev.
  • Izbrisan fant | Foto: V filmu igrata dva prejemnika oskarjev, Russell Crowe (Marshall Eamons) in Nicole Kidman (Nancy Eamons), ter nominiranec za to nagrado Lucas Hedges (Jared Eamons).
  • Film je bil nominiran za dva zlata globusa – za najboljšega glavnega igralca v drami (Lucas Hedges) in za najboljšo izvirno filmsko pesem (Revelation v izvedbi avstralskega pevca Troyea Sivana in islandskega glasbenika Jónsija).
  • To je prvi skupni projekt dveh dolgoletnih prijateljev, Kidmanove in Crowa.
  • Izbrisan fant | Foto: Film so premierno prikazali na filmskem festivalu Telluride, predvajali pa so ga tudi na mednarodnemu filmskemu festivalu v Torontu.
  • Joel Edgerton je film po lastnem scenariju režiral in soproduciral ter v njem odigral vlogo vodje programa Victorja Sykesa.

    Njegov lik temelji na Johnu Smidu – nekdanjemu duhovniku in geju, ki je trdil, da se je uspešno spreobrnil v heteroseksualca.
  • (Opozorilo: naslednje vrstice vam lahko izdajo vsebino filma!)
    Izbrisan fant | Foto:
    John Smid se je pozneje opravičil za kakršnokoli škodo, ki jo je povzročil, in izjavil, da je njegov najstniški program "še dodatno ranil najstnike, ki so že tako bili na zelo občutljivem mestu v življenju".

    Ob tem je dodal, da "še nikoli ni srečal moškega, ki se je iz homoseksualca spremenil v heteroseksualca".
    Leta 2014 se je poročil z Larryjem McQueenom, par pa živi v Teksasu.
TV-priporočila: poletne mladinske pustolovščine
Trendi Mladost in poletna filmska norost
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Svet, ki prihaja
Trendi Svet, ki prihaja (The World To Come)
Corpus Christi
Trendi Corpus Christi (Boże Ciało)
Pokliči me po svojem imenu
Trendi Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name)
Ne spreglejte