SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Zola

Zola
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Na seriji tvitov temelječa in pri kritikih pohvaljena temačno-komična kriminalna drama o striptizeti iz Detroita, ki se v želji po zaslužku s prijateljico odpravi na divje potovanje proti Floridi.

ZDA │ 2020 │ 82 min. │ Komična kriminalna drama

R: Janicza Bravo I: Taylour Paige, Riley Keough, Colman Domingo, Nicholas Braun

IMDb: 6,5/10 │ Rotten Tomatoes: 88 % │ Uporabniki Googla: 75 %

Zola, natakarica in občasna striptizeta iz Detroita, nujno potrebuje denar. Ko izve za dobro plačano delo striptizete na Floridi, se s svojo najboljšo prijateljico, striptizeto Stefani, odpravi na noro potovanje proti Sončni državi, tam pa se zaplete v serijo razburljivih in nevarnih pripetljajev.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"Tista najredkejša stvar – film, ki so ga navdihnili novi mediji in ki spretno priznava platformo, na kateri se je zgodba prvotno odvijala, ne da bi ga ta zasužnjila." Wendy Ide, Observer


"Zelo bister, smešen, zapleten in preprosto divji – film Zola je 90 minut briljantnosti." Yolanda Machado, TheWrap


"Surov film, ki premika meje." Larushka Ivan-Zadeh, Times


"Zola je nazadnje popoln poletni film – zabavna vožnja v prostem teku skozi umazano stran slačenja, ki vznemirjenje voajerizma uravnovesi z nevarno resničnostjo." Sheri Flanders, Chicago Reader


Napovednik filma Zola:

Zanimivosti:

 • Scenarij, pod katerega sta se podpisala režiserka filma Janicza Bravo in Jeremy O. Harris, temelji na seriji 148 tvitov, ki jih je detroitska natakarica A'Ziah King - Zola objavila oktobra 2015.
  Zola
  Zgodba je kmalu postala viralna in požela priznanje znanih osebnosti, kot so Missy Elliott, Solange in Ava DuVernay.

  Približno mesec dni pozneje je v reviji Rolling Stone izšel članek Davida Kushnerja z naslovom Zola Tells All: The Real Story Behind the Greatest Stripper Saga Ever Tweeted (Zola pove vse – resnična zgodba v ozadju največje sage o striptizeti, ki je bila kadarkoli objavljena na Twitterju).
  Zola
  Ta je vseboval intervjuje z ljudmi, ki so bili vpleteni v zgodbo, in je bil prav tako predloga pri pisanju scenarija.
 • Igralka Taylour Paige se je na vlogo Zole pripravila tako, da je en mesec delala kot slačipunca v losangeleškem striptiz klubu.

  Po njenih besedah se je to delo izkazalo za koristno kot raziskava, hkrati pa je bil to dodaten vir dohodka, saj je takrat dejansko potrebovala denar.
 • Zola Vsi glasovni čivki v filmu označujejo neposredne citate ali trenutke, ki izhajajo iz izvirne serije objav na Twitterju.
 • Film so premierno prikazali januarja 2020 na festivalu neodvisnega filma Sundance, na redni spored ameriških kinematografov pa je zaradi pandemije virusa covid-19 prispel šele 30. junija 2021.
 • James Franco bi moral film režirati, producirati in v njem odigrati vlogo, a je zvezdnik zaradi obtožb o spolnih zlorabah odstopil od projekta in si ni lastil producentskih zaslug, čeprav je film pomagal producirati.
  Zola
  Prav on je bil tisti, ki je odkupil pravice za upodobitev Zoline zgodbe.
 • Igralka Riley Keough (Stefani) je pred kamero pogosto nastopala gola, zato se je v intervjuju pošalila, da je to morda njen prvi film, v katerem ji ni bilo treba odvreči oblačil.
  V nasprotju z njo je njena soigralka Taylour Paige tokrat prvič snemala prizore golote.
Filmski biseri s preteklih Liffov Trendi Filmski biseri s preteklih Liffov

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Mar mi je zate Trendi Mar mi je zate (I Care a Lot) Švic Trendi Švic (Pot/Sweat) Viralni pekel Trendi Viralni pekel (Spree) Temna stran spleta Trendi Temna stran spleta (Silk Road)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin