Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 11. 2021,
14.45

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

1

Natisni članek

Liffe film priporočila TV Telekoma Slovenije

Petek, 19. 11. 2021, 14.45

2 leti, 5 mesecev

TV-priporočila

Filmski biseri s preteklih Liffov

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

1

Filmski biseri s preteklih Liffov

Ob izteku 32. Liffa – ta se bo končal v nedeljo, 21. novembra – smo na malih zaslonih poiskali deset nepozabnih celovečercev, ki so jih na festivalu predvajali v prejšnjih letih.

Filmi aktualnega 32. Liffa vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (programsko mesto 5) in v spletni videoteki DKino na NEO, zbrani v začasni kategoriji Liffe 2021.

V videoteki DKino in spletni videoteki DKino na NEO si lahko ogledate tudi filme iz preteklih izdaj festivala. Ti so zbrani v začasni kategoriji Liffe, za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin videoteke DKino.

Liffe 2021 v videoteki DKino
Trendi Spremljajte Liffe 2021 iz udobja svojega domačega kavča

Sadeži pozabe (Mila/Apples, 2020)

Alegorična in duhovita filmska pripoved o tem, kako čustva vplivajo na človekov spomin in kakšno vlogo ima pri tem sodobna tehnologija. Zmagovalni film 31. Liffa. • V soboto, 13. 11., ob 4.30 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Alegorična in duhovita filmska pripoved o tem, kako čustva vplivajo na človekov spomin in kakšno vlogo ima pri tem sodobna tehnologija. Zmagovalni film 31. Liffa. • V soboto, 13. 11., ob 4.30 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Zveri južne divjine (Beasts of the Southern Wild, 2012)

V tej poetični postkatrinski pravljici, ki jo gledamo skozi oči neustrašne šestletne deklice, se mali človek sooči z uničujočimi silami narave, ki trčijo ob mitične pošasti v apokaliptični bitki epskih razsežnosti. Velika nagrada žirije na festivalu Sundance, zlata kamera v Cannesu in štiri nominacije za oskarja. • V nedeljo, 14. 11., ob 22.46 na Planet 2.* | Foto: V tej poetični postkatrinski pravljici, ki jo gledamo skozi oči neustrašne šestletne deklice, se mali človek sooči z uničujočimi silami narave, ki trčijo ob mitične pošasti v apokaliptični bitki epskih razsežnosti. Velika nagrada žirije na festivalu Sundance, zlata kamera v Cannesu in štiri nominacije za oskarja. • V nedeljo, 14. 11., ob 22.46 na Planet 2.*

Na sledi očetu (Winter's Bone, 2010)

Napet in srhljiv naturalistični triler z nepozabno Jennifer Lawrence v vlogi dekleta, ki je pripravljeno tvegati življenje, da bi izvedelo resnico o usodi izginulega očeta. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film in najboljšo glavno igralko. • V sredo, 17. 11., ob 21.45 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Napet in srhljiv naturalistični triler z nepozabno Jennifer Lawrence v vlogi dekleta, ki je pripravljeno tvegati življenje, da bi izvedelo resnico o usodi izginulega očeta. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film in najboljšo glavno igralko. • V sredo, 17. 11., ob 21.45 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Zbogom, sin moj (Di jiu tianchang/So Long, My Son, 2019)

Na začetku osemdesetih let sta Liyun in Yaojun srečen par, dokler tragični dogodek njunega življenja ne obrne na glavo. Naslednja tri desetletja se usoda zakoncev, bridko zaznamovana s politiko enega otroka, prepleta z usodo sodobne Kitajske. Nagradi za najboljšega igralca in igralko v Berlinu. • V soboto, 13. 11., ob 22.50 na TV SLO 1* in v nedeljo, 14. 11., ob 12.10 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Na začetku osemdesetih let sta Liyun in Yaojun srečen par, dokler tragični dogodek njunega življenja ne obrne na glavo. Naslednja tri desetletja se usoda zakoncev, bridko zaznamovana s politiko enega otroka, prepleta z usodo sodobne Kitajske. Nagradi za najboljšega igralca in igralko v Berlinu. • V soboto, 13. 11., ob 22.50 na TV SLO 1* in v nedeljo, 14. 11., ob 12.10 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Misija Argo (Argo, 2012)

Napet in duhovit politični triler Bena Afflecka, ki obuja eno najdrznejših operacij v zgodovini CIE. Prejemnik treh oskarjev, tudi za najboljši film leta. • V torek, 16. 11., ob 20.40 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Napet in duhovit politični triler Bena Afflecka, ki obuja eno najdrznejših operacij v zgodovini CIE. Prejemnik treh oskarjev, tudi za najboljši film leta. • V torek, 16. 11., ob 20.40 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Nebraska (2013)

Alexander Payne (Potomci, Stranpoti, Gospod Schmidt) se je vrnil na cesto z nežno in pretanjeno komedijo, ki se izkaže kot izvrsten eliksir za te krizne čase. Film je veteranu Bruceu Dernu prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu in nominacijo za oskarja. • V četrtek, 18. 11., ob 11.45 na TV 1000.* | Foto: Alexander Payne (Potomci, Stranpoti, Gospod Schmidt) se je vrnil na cesto z nežno in pretanjeno komedijo, ki se izkaže kot izvrsten eliksir za te krizne čase. Film je veteranu Bruceu Dernu prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu in nominacijo za oskarja. • V četrtek, 18. 11., ob 11.45 na TV 1000.*

Nočne ptice (Nocturnal Animals, 2016)

Temačen romantični triler, ki s stopnjujočo napetostjo raziskuje tanko mejo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo. Tom Ford je z drugim celovečercem upravičil visoka pričakovanja, ki jih je vzbudil s prvencem Samski moški, ter z Beneškega filmskega festivala odnesel veliko nagrado žirije. • V nedeljo, 21. 11., ob 13.50 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Temačen romantični triler, ki s stopnjujočo napetostjo raziskuje tanko mejo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo. Tom Ford je z drugim celovečercem upravičil visoka pričakovanja, ki jih je vzbudil s prvencem Samski moški, ter z Beneškega filmskega festivala odnesel veliko nagrado žirije. • V nedeljo, 21. 11., ob 13.50 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

To morajo biti nebesa (It Must be Heaven, 2019)

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot "burlesko, ki se napaja v svetu absurda". Posebna omemba žirije v Cannesu. • V soboto, 27. 11., ob 22.50 na TV SLO 1.* | Foto: Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot "burlesko, ki se napaja v svetu absurda". Posebna omemba žirije v Cannesu. • V soboto, 27. 11., ob 22.50 na TV SLO 1.*

Monos (2019)

Utopičen pustolovski triler, zasnovan kot študija odraščanja sredi vojaško hierarhičnih odnosov, ki temeljijo na prevladi moči. Prejemnik posebne nagrade žirije na festivalu Sundance. • V ponedeljek, 15. 11., ob 1.50 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Utopičen pustolovski triler, zasnovan kot študija odraščanja sredi vojaško hierarhičnih odnosov, ki temeljijo na prevladi moči. Prejemnik posebne nagrade žirije na festivalu Sundance. • V ponedeljek, 15. 11., ob 1.50 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Izlet (2011)

Generacijski film ceste, ki s preprosto zgodbo govori o pomembnih stvareh – o odraščanju in koncu otroštva, o prijateljstvu in ljubezni ter o težavah, ki jih prinese življenje. Prvenec Nejca Gazvode je očaral tako domače kot mednarodne filmske kritike ter prejel kar sedem nagrad na festivalu slovenskega filma v Portorožu. • V soboto, 20. 11., ob 11.10 na POP TV.* | Foto: Generacijski film ceste, ki s preprosto zgodbo govori o pomembnih stvareh – o odraščanju in koncu otroštva, o prijateljstvu in ljubezni ter o težavah, ki jih prinese življenje. Prvenec Nejca Gazvode je očaral tako domače kot mednarodne filmske kritike ter prejel kar sedem nagrad na festivalu slovenskega filma v Portorožu. • V soboto, 20. 11., ob 11.10 na POP TV.*

Filmi, ki so krojili zgodovino Liffa
Trendi Oglejte si filme, ki so krojili zgodovino Liffa

Napovednik filma Sadeži pozabe:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 10  
Planet HD 3 DA
Planet 2 HD 5 DA
Planet PLUS HD 4 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 (vsi HD) 6 │ 204 │ 206 DA
Cinemax HD 208 DA
Cinemax 2 HD 209 DA
TV SLO 1 HD 1 DA
TV 1000 218 DA
POP TV HD 7 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

TV-priporočila: filmi Gerarda Butlerja
Trendi Filmi šarmantnega Škota z raskavim glasom
Ne spreglejte