SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Švic (Pot/Sweat)

Švic | Demiurg | Foto:
Demiurg
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Film, ki prikazuje tri dni v življenju poljske fitnes trenerke in spletne vplivnice, je trezen, pronicljiv in nadvse aktualen portret osamljenosti v času družabnih omrežij. Hvaljena poljsko-švedska koprodukcija si je na 31. Liffu prislužila posebno omembo Art kino mreže Slovenije.

Poljska, Švedska │ 2020 │ 102 min. │ Drama

R: Magnus Von Horn I: Magdalena Koleśnik, Aleksandra Konieczna, Julian Świeżewski

IMDb: 6,6/10 │ Rotten Tomatoes: 98 % │ Uporabniki Googla: 68 %

Dolgi svetli lasje, rožnat dres in popolno telo. Fitnes motivatorka Sylwia ima na svojem Instagram profilu 600 tisoč sledilcev. A ko nekega dne objavi neobičajno čustven video in se pred njenim stanovanjem pojavi zalezovalec, se v mladenkini skrbno negovani fasadi počasi začnejo kazati razpoke …

1 / 20
2 / 20
3 / 20
4 / 20
5 / 20
6 / 20
7 / 20
8 / 20
9 / 20
10 / 20
11 / 20
12 / 20
13 / 20
14 / 20
15 / 20
16 / 20
17 / 20
18 / 20
19 / 20
20 / 20

"Ta dovršena in navdušujoče neizprosna drama se osredotoči na dobro unovčljiv narcizem, ki zaznamuje kulturo vplivnežev, pod bliščem pa razkrije bolečo praznino." Wendy Ide, Screen Daily


"Kolesnikova je v svoji prvi glavni vlogi prepričljiva kot energijska ploščica, ko z zvito iskrenostjo raziskuje plitke globine Insta-kraljice." Deborah Young, Hollywood Reporter


"Vrzel med težko resničnostjo in filtrirano fantazijo družbenih medijev je neusmiljeno razkrita v tem genialnem značajskem portretu od švedskega filmarja Magnusa von Horna." Kevin Maher, Times


Napovednik filma Švic:

Zanimivosti:

 • Film švedskega režiserja in scenarista Magnusa von Horna bi morali premierno predvajati na 72. mednarodnemu filmskemu festivalu v Cannesu, a so festival zaradi pandemije virusa covid-19 tisto leto odpovedali.
 • Švic | Foto: Glavna igralka Magdalena Kolesnik pred tem filmom nikoli ni uporabljala Instagrama.

  Prav tako ni vadila z utežmi, ljubša ji je namreč joga.
 • Magnus von Horn je pojasnil, da ga privlačijo čustveni ekshibicionisti, verjetno zato, ker je sam na drugi strani tega spektra.
  Švic | Foto:
  "Ljudje, ki se izražajo z lahkoto in brez sramu, v meni vzbujajo zavist. Na družabnih omrežjih sem pasiven opazovalec. Gledam tiste, ki dejavno izpostavljajo sebe in svoja čustva."

  Ob tem si zamišlja njihova resnična življenja in se sprašuje, koliko je v vsem tem resnice in ali so v resničnem življenju drugačni.
 • Švic | Foto: V švedskem Göteborgu rojen Magnus von Horn je diplomiral na filmski šoli v poljskem Lodžu, kjer danes poučuje režijo.

  Že s svojimi prvimi kratkimi filmi se je uvrstil na pomembne mednarodne festivale, njegov celovečerni prvenec Črni madež (2015) pa so premierno prikazali v kanski sekciji Štirinajst dni režiserjev. Švic (2020) je njegov drugi celovečerec.
TV-priporočila: dirkaški filmi Trendi Hitri in drzni dirkaški filmi

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Bunkica Trendi Bunkica (Dumplin') Naše gospe Trendi Naše gospe (Our Ladies) Njenih pet minut Trendi Njenih pet minut (Breaking News in Yuba County) Viralni pekel Trendi Viralni pekel (Spree)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin