Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 9. 2021,
19.39

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

komedija triler Awkwafina Mila Kunis Allison Janney Tate Taylor TV Telekoma Slovenije

Sreda, 15. 9. 2021, 19.39

2 leti, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Njenih pet minut (Breaking News in Yuba County)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Njenih pet minut | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Temačno komičen triler o ženski (oskarjevka Allison Janney), ki po moževem izginotju nepričakovano zaslovi. Zvezdniško igralsko zasedbo filma režiserja Tata Taylorja (Služkinje, Pri mami) dopolnjujejo Mila Kunis, Juliette Lewis, Ellen Barkin, Matthew Modine, Regina Hall in Awkwafina.

ZDA │ 2021 │ 92 min. │ Komični kriminalni triler

R: Tate Taylor I: Allison Janney, Mila Kunis, Regina Hall, Awkwafina, Juliette Lewis

IMDb: 5,7/10 │ Rotten Tomatoes: 12 % │ Uporabniki Googla: 65 %

Soproga iz predmestja Sue Buttons nepričakovano zaslovi, ko njen mož skrivnostno izgine. V poskusu, da bi podaljšala svojo na novo pridobljeno slavo, se znajde v bizarnih situacijah.

Izogibati se mora samooklicani mafijki, neutrudni domači policistki, pretepenemu svaku in svoji polsestri, ki je hkrati tudi novinarka in obupno išče dobro zgodbo.

Fotogalerija
1 / 16

"Če iščete pretirano komedijo, ob kateri bi pozabili na resnično norost, ki se dogaja okoli nas, je ta mešanica umora, izsiljevanja, norenja in humorja morda nekaj, kar boste z veseljem sprejeli." JimmyO, JoBlo's Movie Network


"Po zaslugi Janneyjeve sočustvujemo s to žensko, čeprav resnici na ljubo te zgodbe ne bi prenašala nobena televizijska postaja." Peter Debruge, Variety


"Film mi je bil precej všeč zaradi igralskih nastopov, zaradi njegovega bistrega scenarija in zaradi njegove subverzije tradicionalne kriminalne drame." Stephen Romei, The Australian


Napovednik filma Njenih pet minut:

Zanimivosti:

  • To je že četrti skupni projekt režiserja Tata Taylorja in prejemnice oskarja za najboljšo stransko vlogo v biografski komični drami Jaz, Tonya (2017) Allison Janney.
    Njenih pet minut | Foto:
    Pred tem filmom sta sodelovala pri drami Služkinje (2011), trilerju Dekle na vlaku (2016) in grozljivki Pri mami (2019), v zadnji pa je igrala tudi Juliette Lewis.
  • Film so snemali v mestu Natchez v ameriški zvezni državi Misisipi.

    Režiser in koproducent filma Tate Taylor je izbral to lokacijo zaradi njegove "velike ljubezni do tega mesta in tamkajšnje skupnosti".
  • Njenih pet minut | Foto: Vlogo, ki jo je v filmu odigrala Mila Kunis, so najprej dodelili oskarjevki Lauri Dern, a se ji je morala ta zaradi prekrivajočih urnikov odpovedati.
  • Eden od producentov filma je igralec Jake Gyllenhaal.
  • Matthew Modine je bil leta 2003 soigralec Allison Janney v epizodi izjemno uspešne TV-serije Zahodno krilo.

    Njenih pet minut | Foto: Uspešnica Aarona Sorkina je v sedmih sezonah predvajanja prejela kar 26 emmyjev, Janneyjeva pa si je z upodobitvijo tiskovne predstavnice Bele hiše C. J. Cregg prislužila štiri emmyje za najboljšo stransko igralko v dramski TV-seriji.
  • Snemalna ekipa je zadnji snemalni večer izjemno hitela, saj je poskušala dokončati snemanje filma še pred prihodom tropske nevihte Barry. To jim ni uspelo, s snemanjem so nadaljevali in ga tudi končali tri večere pozneje.
TV-priporočila: terorizem in vojna proti njemu
Trendi Televizijska prizma terorizma
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Obetavna mladenka
Trendi Obetavna mladenka (Promising Young Woman)
Arizona
Trendi Arizona
Šivilja
Trendi Šivilja (The Dressmaker)
Pri mami
Trendi Pri mami (Ma)
Ne spreglejte