Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 10. 2021,
12.07

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

priredba drama komedija TV Telekoma Slovenije

Sreda, 27. 10. 2021, 12.07

2 leti, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Naše gospe (Our Ladies)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Naše gospe | Our Ladies © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Our Ladies © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Hvaljena komična drama je umeščena v 90. leta prejšnjega stoletja in spremlja skupino razposajenih deklet iz škotske katoliške šole, ki odpotujejo v Edinburg na tekmovanje pevskih zborov in izkoristijo priložnost za različne drzne aktivnosti.

Velika Britanija │ 2019 │ 101 min. │ Komična drama

R: Michael Caton-Jones I: Eve Austin, Tallulah Greive, Abigail Lawrie, Sally Messham

IMDb: 6,9/10 │ Rotten Tomatoes: 93 % │ Uporabniki Googla: 80 %

Leta 1996 se skupina uporniških učenk katoliške šole iz mesteca Fort William v Škotskem višavju z avtobusom odpravi v Edinburg na tekmovanje pevskih zborov.

Toda njihovim učiteljem se ne sanja, da si bodo razposajena dekleta v škotski prestolnici privoščila veliko norčij. Bolj kot zmaga na tekmovanju jih namreč zanimajo pijača, zabava in druženje.

Fotogalerija
1 / 7

"Kar je na koncu tako veselo pri filmu Naše gospe, so vsi majhni načini, na katere se dekleta upirajo svojim okoliščinam – medtem ko svet želi, da se osredotočijo na cilje svojih življenj, so se ta odločila, da bodo na potovanju uživala." Clarisse Loughrey, Independent


"Celovečerec predstavlja peterico najbolj privlačnih, spretno upodobljenih in rahlo strašljivih ženskih protagonistk, ki so angažirane pri filmu." Kevin Maher, Times


"Ogleda vreden kraval dekliške moči in najstniškega duha, ki na novo definira, kako dekleta dobijo priložnost za seks in govorijo o spolnosti na zaslonu." Rebecca Harrison, Sight & Sound


Napovednik filma Naše gospe:

Zanimivosti:

  • Scenarij, pod katerega sta se podpisala režiser filma Michael Caton-Jones in Alan Sharp, temelji na leta 1998 izdanem romanu The Sopranos (Sopranistke) škotskega pisatelja Alana Warnerja.
  • Naše gospe | Foto: Ko so film začeli snemati, ta še ni imel uradnega naslova, so pa ustvarjalci že od začetka vedeli, da celovečerec ne bo naslovljen po knjižni predlogi, saj so se želeli izogniti zamenjavi s priljubljeno istoimensko TV-serijo Sopranovi (1999-2007).
  • Režiser filma Michael Caton-Jones je želel ustvariti resnično prijateljsko vez med igralkami, zato jih je poslal na dvotedensko pijančevanje na Škotskem.
    Naše gospe | Foto:
    To je med drugim vključevalo različne oglede z dvonadstropnim avtobusom in izlet v bavarsko pivnico.
  • Michael Caton-Jones se je že leta 1998 odločil, da bo Warnerjev roman priredil za veliko platno. Dobrih dvajset let pozneje mu je to tudi uspelo.
  • Naše gospe | Foto: Film so premierno prikazali oktobra 2019 na londonskem filmskem festivalu britanskega filmskega inštituta (BFI).

    Na redni spored britanskih kinematografov bi moral prispeti marca 2020, vendar so začetek kinematografskega predvajanja filma zaradi pandemije covid-19 večkrat prestavili in ga v kina poslali šele konec avgusta 2021.
TV-priporočila: filmi Ryana Reynoldsa
Trendi Zvezdniški lepotec s sarkastičnim smislom za humor
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Kako postati dobra žena
Trendi Kako postati dobra žena (La bonne épouse/How to Be a Good Wife)
Knjigarna
Trendi Knjigarna (The Bookshop)
Skejterke
Trendi Skejterke (Skate Kitchen)
Ta nora osemdeseta
Trendi Ta nora osemdeseta (Everybody Wants Some!!)
Ne spreglejte