Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2019,
14.29

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Pokemon družinski film Ryan Reynolds Rob Letterman

Sreda, 28. 8. 2019, 14.29

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Pokemon detektiv Pikachu (Pokémon Detective Pikachu)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Pokemon detektiv Pikachu | Pokémon Detective Pikachu © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Pokémon Detective Pikachu © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Po priljubljeni franšizi in istoimenski videoigri posneta akcijska komična pustolovščina o detektivski dogodivščini prikupnega in zabavnega Pokemona Pikachuja. Temu je glas posodil Ryan Reynolds, v animirano-igrani uspešnici pa ga obkrožajo številni drugi Pokemoni in zvezdniški obrazi.

ZDA, Kanada, Japonska │ 2019 │ 100 min. │ Akcijsko-komična pustolovščina

R: Rob Letterman│ I: Ryan Reynolds, Justice Smith, Bill Nighy, Ken Watanabe

IMDb: 6,7/10 │ Rotten Tomatoes: 68 % │ Uporabniki Googla: 94 %

Ko zasebni detektiv Harry Goodman skrivnostno izgine, se njegov 21-letni sin Tim odloči raziskati, kaj se je z njim zgodilo. Pomoč mu ponudi očetov nekdanji partner, prikupno zmeden Pokemon Pikachu.

Znani soigralci v resnični romanci
Trendi Znani soigralci v resnični romanci

Skupaj se podata na razburljivo detektivsko pustolovščino in odkrijeta šokantno resnico, ki bi lahko uničila miroljubno sožitje med Pokemoni in ljudmi ter ogrozila celotno Pokemon vesolje.

Fotogalerija
1 / 8

"Kdo bi si mislil, da bo v enemu od letošnjih najbolj zabavnih filmov o policijskih kolegih glavni zvezdnik Pokemon?" Johnny Oleksinski, New York Post

Vesele počitnice v videoteki DKino
Trendi Vesele počitnice v videoteki DKino

"Nemogoče je pripisati prevelik pomen temu, koliko ta film dolguje Ryanu Reynoldsu. Čeprav ne razumete Pikachujevega sveta, bo vsakdo razumel odlično in sijajno posredovano šalo." Olly Richards, Empire

Napovednik filma Pokemon detektiv Pikachu:

Zanimivosti:

  • Film je del izjemno uspešne medijske franšize, ki jo je leta 1995 ustvaril Satoshi Tajiri, scenarij filma pa ohlapno temelji na istoimenski videoigri iz leta 2016.
  • Pokemon detektiv Pikachu | Foto: Pokemon detektiv Pikachu je prva igrana priredba kakšne videoigre, ki jo je na spletnem agregatorju filmskih kritik Rotten Tomatoes pozitivno ocenilo več kot 60 odstotkov filmskih kritikov.
  • Film je v svetovnih kinodvoranah zaslužil dobrih 431 milijonov ameriških dolarjev in na lestvici najdonosnejših celovečercev leta 2019 trenutno zaseda enajsto mesto. To je tudi druga najdonosnejša celovečerna priredba katerekoli videoigre – več, dobrih 433 milijonov ameriških zelencev, je zaslužil samo film Warcraft (2016).
  • Pokemon detektiv Pikachu | Foto: Snemanje nadaljevanja so najavili januarja 2019, štiri mesece preden je film prišel v kinematografe.
  • Po poročanju nekaterih medijev naj bi pri Nintendu odobrili snemanje drugih filmov, ki temeljijo na njihovih videoigrah.
    Film Super Mario Bros. (1993), njihov prvi in pred tem edini izlet v filmske vode, pri podjetju obravnavajo kot polomijo, to pa je bila tudi prva igrana priredba katerekoli videoigre.
  • Ryan Reynolds je pred tem svoj glas posodil že likom v animiranih celovečercih Krudovi (2013) in Turbo (2013) ter komični grozljivki The Voices (2014).
  • Pokemon detektiv Pikachu | Foto: Dan pred uradno premiero je celoten film "pricurljal" na YouTube, a je posnetek vseboval samo minuto dejanskega filma, preostalih 100 minut pa smo lahko spremljali plešočega Pikachuja.
  • Rob Letterman je na začetku kariere režiral dva uspešna animirana celovečerca, Kraljestvo morskega psa (2004) in Pošasti proti Nezemljanom (2009), pozneje pa je režiral dve igrani domišljijski komični pustolovščini – Gulliverjeva potovanja (2010) in Kurjo polt (2015).
Avgust na HBO
Trendi Avgust na HBO: serije in filmi št. 1

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Shazam!
Trendi Shazam!
LEGO film 2
Trendi LEGO film 2 (The Lego Movie 2: The Second Part)
Kako izuriti svojega zmaja 3
Trendi Kako izuriti svojega zmaja 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World)
Ne spreglejte