Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2019,
13.45

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Zachary Levi David F. Sandberg superjunaki DC Comics

Torek, 23. 7. 2019, 13.45

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Shazam!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Shazam! | Shazam! © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Shazam! © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Zabavna, ganljiva ter pri kritiki in gledalcih odlično sprejeta akcijska domišljijska pustolovščina o 14-letniku iz rejniške družine, ki se lahko v trenutku spremeni v odraslega superjunaka.s številnimi izjemnimi močmi. Eden od najbolje ocenjenih filmov iz razširjenega vesolja DC vseh časov.

ZDA │ 2019 │ 126 min. │ Komična akcijsko-domišljijska pustolovščina

R: David F. Sandberg│ I: Zachary Levi, Asher Angel, Mark Strong, Djimon Hounsou

IMDb: 7,2/10 │ Rotten Tomatoes: 91 % │ Uporabniki Googla: 91 %

Billyju Batsonu, 14-letnemu otroku ulice, ostareli čarodej podari sposobnost, da se po potrebi spremeni v odraslega superjunaka z najrazličnejšimi močmi – izgovoriti mora le eno pravo besedo.

TV-vsebine, ki vas bodo popeljale na Luno
Trendi TV-vsebine, ki vas bodo popeljale na Luno

A njegove nove moči bodo kmalu na preizkušnji, saj se bo moral spopasti z smrtonosnimi silami, ki jih nadzira dr. Thaddeus Sivana, oporo pa mu bodo nudili člani njegove nove rejniške družine.

Fotogalerija
1 / 10

"Kar filmu Shazam! najbolj primanjkuje, je dostojanstvo. In turobnost. Tudi mračnost in temačnost ter to, da samega sebe nenehno jemlje resno. Z drugimi besedami je to čudovita zabava." Joe Morgenstern, Wall Street Journal

Poletni oddih v videoteki DKino
Trendi Preživite vroče poletje ob dobrih filmih

"Shazam! je najbolj smešen, najprijetnejši in najbolj nedolžen film v DC-jevem razširjenem filmskem vesolju – znak, da je ta končno pripravljen tekmovati z Marvelom." Matthew Rozsa, Salon.com

Napovednik filma Shazam!:

Zanimivosti:

  • To je šesti celovečerec iz razširjenega filmskega vesolja stripovske založbe DC po filmih Jekleni mož (2013), Batman proti Supermanu: Zora pravice (2016), Odred odpisanih (2016), Čudežna ženska (2017), Liga pravičnih (2017) in Aquaman (2018) .
    Shazam! | Foto: Met temi je trenutno drugi najbolje ocenjeni, saj ga je na spletnem zbiralniku filmskih kritik RottenTommatoes pozitivno ocenilo kar 91 odstotkov kritikov, medtem ko je bila vodilna Čudežna ženska všeč 93 odstotkom kritikov.
  • Naslovnega superjunaka sta leta 1939 pod okriljem stripovske založbe DC Comics ustvarila umetnik C. C. Beck in pisec Bill Parker.
    Sprva se je ta imenoval Stotnik Marvel, pozneje pa so lik zaradi spora z konkurenčno založbo Marvel – pod njeno okrilje spada Stotnica Marvel, družba pa si lasti tudi pravico do imena – večkrat preimenovali, sprva v Stotnika Groma (Captain Thunder), nazadnje pa so se poenotili okoli imena Shazam!.
    Na stripovsko zgodovino tega lika se navezuje tudi film, saj superjunaški alter ego (Zachary Levi) mladega Billyja Batsona (Asher Angel) poimenujejo z različnimi imeni.
  • Shazam! | Foto: Igrani celovečerec o Shazamu! z Dwaynom Johnsonom v vlogi njegovega nasprotnika Črnega Adama so začeli razvijati že v začetku tega tisočletja, vendar je projekt propadel.
    Ko so leta 2014 končno napovedali snemanje filma, je bil Johnson kandidat za enega od obeh likov, a se je zvezdnik pozneje odločili, da bo Črnega Adama upodobil v lastnem celovečercu, pri Shazamu! pa je Johnson sodeloval kot izvršni producent.
  • Djimon Hounsou je do zdaj igral v štirih stripovskih filmih, trije od teh so prispeli v kina v razmaku štirih mesecev. V Varuhih galaksije (2014) in Stotnici Marvel (2019) – oba spadata v Marvelovo kinematografsko vesolje – je igral Koratha, v Aquamanu (2018) je upodobil Kralja Ribičev, v Shazamu! pa se nam predstavi v vlogi čarovnika.
  • Zachary Levi je pred tem prav tako igral v dveh filmih iz Marvelovega kinematografskega vesolja - v Thoru: Svetu teme (2013) in Thoru: Ragnaroku (2017) je upodobil Fandrala.
  • Shazam! | Foto: Levi je za vlogo Shazama! pridobil devet kilogramov mišične mase, med snemanjem filma pa je tehtal dobrih 99 kilogramov.
  • Zanimanje za režijo filma je izrazil San Raimi (Zlobni mrtveci, trilogija Spider-Man), režijska taktirka pa je nazadnje pripadla Davidu F. Sandbergu, ki se je proslavil z grozljivkama Ko ugasnejo luči (2016) in Annabelle: stvarjenje (2017).
    V Shazamu! se lutka Annabelle pojavi v izložbi trgovine.
  • Mark Strong (dr. Thaddeus Sivana) je pred tem igral že v štirih celovečercih, ki temeljijo na stripih. Ti so Kick-Ass (2010), Zelena svetilka (2011), Kingsman: tajna služba (2014) in Kingsman: Zlati krog (2017).
  • Filmski ustvarjalci so razkrili, da sta nanje najbolj vplivali dve najstniški domišljijski vsebini – komedija Velik (1988) in TV-serija Stranger Things (2016).
  • Shazam! | Foto: Čarovnik pojasni, da je SHAZAM akronim, oblikovan iz začetnic imen bogov, ki mu podeljujejo moči – Salomona (modrost), Herkula (sila), Atlasa (vzdržljivost), Zevsa (moč), Ahila (pogum) in Merkurja (hitrost).
    Med temi šestimi sta samo dva dejansko bogova, grški Zevs in rimski Merkur. Salomon je smrtni kralj iz Svetega pisma (ta je bil znan tudi kot kralj magije in znanja), Herkul in Ahil sta bila v grški mitologiji polbogova, Atlas pa Titan.
Vesele počitnice v videoteki DKino
Trendi Vesele počitnice v videoteki DKino

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Aquaman
Trendi Aquaman
Jekleni mož
Trendi Jekleni mož (Man of Steel)
Batman proti Supermanu: Zora pravice
Trendi Batman proti Supermanu: Zora pravice (Batman v Superman: Dawn of Justice)
Logan: Wolverine
Trendi Logan: Wolverine (Logan)
Deadpool
Trendi Deadpool
Ne spreglejte