Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2016,
12.30

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

DC Comics SiOL TV DKino superjunaki Gal Gadot Jesse Eisenberg Henry Cavill Ben Affleck Superman Batman Batman V Superman

Sreda, 20. 7. 2016, 12.30

6 let, 1 mesec

Batman proti Supermanu: Zora pravice (Batman v Superman: Dawn of Justice)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Batman proti Supermanu: Zora pravice

Težko pričakovani akcijski domišljijski spektakel Zacka Snyderja, v katerem se spopadeta najznamenitejša superjunaka vseh časov.

 Film je umaknjen iz ponudbe videoteke DKino!
ZDA/2016/151 min.
Režija: Zack Snyder
Igrajo: Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Amy Adams, Diane Lane, Jesse Eisenberg, Holly Hunter
Žanr: Akcijski domišljijski spektakel
Ocena IMDb: 7,0/10

Po uničenju Metropolisa, ki ga je povzročil boj Supermana z generalom Zodom, se je človeštvo razdelilo na dva pola – prvi v Supermanu vidijo up na boljšo prihodnost, drugi pa so prepričani, da njegova nadnaravna moč predstavlja neizbežno nevarnost. Med zadnjimi je tudi Bruce Wayne.

Ta se odloči kot Batman upreti jeklenemu možu, njun boj, v katerega se vmešata še zlobni Lex Luthor in odločna Wonder Woman, pa se sprevrže v divji spopad zagrenjenosti in maščevanja. Bosta junaka na koncu vendarle premagala zamere in združila moči proti skupnemu sovražniku?


Batman proti Supermanu: Zora pravice | Foto:


Zanimivosti:

Batman proti Supermanu: Zora pravice, nadaljevanje Snyderjeve uspešnice Jekleni mož (2013), je prvi igrani film, v katerem nastopata oba paradna lika stripovske založbe DC Comics, in filmski debi superjunakinje Wonder Woman (Gal Gadot).

• Idejo o filmu, v katerem bi se spopadla Batman in Superman, so začeli v Hollywoodu razvijati že leta 2001, a je projekt, ki bi ga moral po scenariju Akive Goldsmana režirati Wolfgang Petersen, nazadnje padel v vodo. V uvodnem prizoru Goldmanovega filma Jaz, legenda (2007) lahko sicer vidimo poster tega filma.

• V filmu igrajo trije oskarjevci (Ben Affleck, Jeremy Irons in Holly Hunter) ter štirje nominiranci za to nagrado (Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane in Laurence Fishburne).

Batman proti Supermanu: Zora pravice | Foto:

• To je tretji celovečerec Zacka Snyderja po Varuhih (2009) in Jeklenem možu, ki temelji na stripih DC Comics, režiser pa je že podpisal pogodbo za režijo dveh dodatnih filmov iz tega sveta, Ligo pravičnikov (Justice League) 1 in 2, ki naj bi v kinematografe prišla leta 2017 oziroma 2019.

• Batmanov kostum za ta film so oblikovali po predlogi grafične novele The Dark Knight Returns (1986), pod katero se je podpisal Frank Miller. Na njegovi noveli delno temelji tudi zgodba filma.

• Ben Affleck je za vlogo Batmana pridobil devet kilogramov mišične mase. Oskarjevec bo junaka upodabljal še v Odredu odpisanih (2016), Ligi pravičnikov 1 in 2 ter v novem samostojnem filmu o Batmanu, če bo ta uspešen, pa še v njegovih dveh nadaljevanjih.

• Ko je Affleck prosil Christiana Bala za nasvet, kako naj igra Batmana, mu je ta odvrnil: "Pazi, da boš lahko v kostumu uriniral." Igralca sta se srečala v trgovini s kostumi, kjer sta kupovala Batmanova kostuma za svoje otroke.

Napovednik filma Batman proti Supermanu: Zora pravice:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto – DKino.

Ne spreglejte